Loading

JURA A-serie de kleinste volautomaten

JURA's kleinste volautomaten komen samen in de A-serie. Nieuw is de JURA A1 in Piano Black & Piano White. 2 keurig uitziende machines, voorzien van de nieuwe P.E.P. techniek en de Aroma+ G3 molen.

De Aroma+ molen maalt de koffie veel sneller dan de oude molens, maar heeft ook een aangepaste maalkamer waardoor alle vermalen koffie direct verbruikt wordt. Dit zorgt voor een versere koffie wanneer deze gezet wordt.

P.E.P. staat voor Pulse Extraction Process: een softwarematige sturing van de pomp die de contacttijd tussen water en koffie aanpast. Hierdoor is er bij ristretto en espresso en veel betere chemie tussen water en koffie. Eindresultaat: een intense, aromatische en vooral hete ristretto of espresso.

Simpele bediening

De bediening van een JURA A1 spreekt voor zich. Bovenop tref je 5 symbolen en een aan/uit knop: meer heb je niet nodig. Je kan kiezen uit 2 sterktes (de molen maalt dan een andere hoeveelheid koffiebonen) en je kan 3 doseringen water voorprogrammeren. Bijvoorbeeld ristretto, espresso en lungo.

Om naast de doseringen nog meer te kunnen variëren in smaak is ook de molen in maalgraad instelbaar. Uiteraard zijn de gebruikte koffiebonen en de versheid het meest van invloed op de smaak.

Door de komst van de A1 modellen is de JURA A-serie weer compleet. De JURA A7 en A9 zijn redelijk succesvol: het is JURA's antwoord voor de verstokte Nespresso gebruikers die welhaast failliet gaan aan de prijs van de capsules.

De aanschafprijs van een volautomaat ligt weliswaar een stuk hoger, in een klein huishouden waar de JURA A-serie op zijn plaats is, verdien je die investering snel terug. Soms al wel binnen 2 tot 3 jaar en zo'n machine gaat makkelijk 10 tot 15 jaar mee. Een en ander is uiteraard wel afhankelijk van de zorg die de gebruiker aan zijn of haar JURA besteedt.

De JURA A1 is heel compact. Hoogglans zwart of wit?

De machines in de JURA A-serie hebben als enige de compacte versie van de JURA zetgroep. Hier past ook slechts voor 1 kopje koffie in. De uitloop heeft ook maar 1 uitgang dus alle producten zet je per stuk. De uitloop is wel in hoogte verstelbaar.

Geen vacuüm clean zetgroep?

Nee, de zetgroep waarmee de JURA A-serie is uitgevoerd is géén Vacuüm Clean zetgroep. Die tref je aan in de JURA E-serie, Z-serie en de J6 modellen. Vacuum Clean haalt na iedere handeling alle resterende vloeistof uit de zetgroep.

Verder zitten er uiteraard de bekende onderhoudsprogramma's in de A1. Ontkalken en reinigen wordt automatisch weergegeven en uitgevoerd op commando van de gebruiker.

Glimmers

De kleuraanduidingen Piano Black of Piano White geven aan dat het om hoogglans uitgevoerde behuizing gaat. In combinatie met de verchroomde details op de uitloop, het lekrooster en aan de zijkant (ventilatieopeningen) maken de machine fraai om te zien.

Het zijn verchroomde kunststof onderdelen die keurig zijn afgewerkt.

Wit of zwart, een kwestie van smaak. Zwart is altijd zwart, maar bij wit zijn er meer dan 50 tinten verschil. Bedenk je dus goed voordat je een witte kiest. Wil je er zeker van zijn dat de kleuren niet teveel afwijken? Neem dan een detail in de kleur mee naar de showroom, daar kan je het vergelijk makkelijk maken.

Strak! Hooglans wit en verchroomde details

JURA A7 & A9

Op hetzelfde formaat maar uitgevoerd met een geïntegreerde melkschuimer in de uitloop zijn de JURA A7 & A9. Ook deze machines hebben de nieuwe P.E.P. techniek en de nieuwe Aroma+ G3 molen. De beide machines kunnen 2 kopjes koffie met één druk op de knop maken, maar doen dat in 2 zettingen. Daar merk je als gebruiker weinig van want de machine regelt de rest. Het heeft zelfs een extra voordeel: de koffie smaakt exact hetzelfde, of je het per kopje of per 2 tegelijk hebt gezet. En dat is bij lang niet alle volautomaten het geval.

De JURA A7 Piano White is rondom hoogglans wit afgewerkt. Deze kleine krachtpatser (hij/zij kan alles wat z'n grotere broers of zussen ook kunnen) is een 'voordelig' en handige oplossing voor de verstokte Nespresso gebruiker.

JURA A7 Piano White

JURA A9 Touch & Slide

De JURA A9 is dezelfde machine als de JURA A7, maar dan uitgevoerd met een touchscreen waar je (een soort van) kan swipen. Dat doe je overigens amper, want gewoon drukken werkt preciezer.

Wel heel fraai zijn de geanodiseerde, geborstelde zijkanten van de A9. Die zijn in combinatie met het touchscreen de meerprijs meer dan waard. Zo heb je op een heel klein oppervlak een complete JURA volautomaat met een premium uitstraling zoals het hoort op een JURA.

Cappuccino & Latte

Bij de JURA A7 & A9 kan je ook 2 kopjes tegelijk bereiden én cappuccino of latte macchiato maken met microfoam melkschuim.

De in de uitloop geïntegreerde melkschuimer (cappuccinatore) is eenvoudig te reinigen via een melkreinigingsprogramma en meegeleverde schoonmaakbeker en reinigingsmiddel.

Mocht je vergeten zijn de melkschuimer te reinigen, dan kan deze uit de uitloop genomen worden om handmatig gereinigd te worden.

Touch & Slide op de JURA A9

Het bedieninings-concept van de A9 met touchscreen is wel aardig, maar je bent snel uitgespeeld. Wel fraai zijn de geborstelde aluminium zijpanelen. Die geven de machine een kloeke uitstraling.

De A1, A7 en A9 zitten tjokvol nieuwe technieken. Dat maakt deze machines erg interessant voor de genieter die vaak in zijn of haar eentje koffiespecialiteiten op het hoogste niveau wenst.

Voor machines uit de A-serie kun je uiteraard bij ons terecht, we hebben alle modellen direct uit eigen voorraad leverbaar. Uiteraard demonstreren we er ook mee en kan je je favoriete koffie drinken uit het apparaat van je keuze.

Je vindt onze showroom direct aan de A20 tussen Rotterdam en Maassluis. Je parkeert gratis en recht voor de deur. In de showroom ruikt het naar heerlijk vers gebrande koffie en staan dagelijks zo'n 20 hoogwaardige koffiemachines klaar voor een grondige toelichting. Alle door ons verkochte machines zijn normaal gesproken direct uit voorraad leverbaar.

Created By
Ron Hagestein, www.jurashop.nl
Appreciate

Credits:

JURA Elektro AG

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.