Tips van Elke Voorbereid de fotoshoot in

Wat kun je verwachten?

Interactie en emotie vind ik belangrijk om vast te leggen. Samen met het ideale licht en mooie composities wil ik er voor zorgen dat je overkomt op de foto’s zoals jij echt bent. Door de fotoshoot uit te voeren op locatie ontstaat er een ontspannen sfeer. Ik vind dat dit de mooiste beelden oplevert. Elk persoon en iedere familie is uniek, daarom luister ik ook graag naar jouw ideeën. Samen zorgen we voor een prachtige herinnering voor later!

Ongedwongen, spontane momenten

Wat mee te nemen

Tijdens een fotoshoot met kinderen is het fijn om het favoriete speelgoed van je kind mee te nemen, zodat het kind zich meteen op zijn gemak voelt. Denk hierbij aan houten speelgoedfietsjes, driewielers of vliegers. Naast speelgoed komen ook andere accessoires leuk over op de foto, zoals een stoere zonnebril of een hoedje. Tijdens de fotoshoot neem ik zelf voor de kinderen ook enkele attributen mee.

Bij een fotoshoot zonder kinderen is het uiteraard ook mogelijk om attributen mee te nemen. Ben je bijvoorbeeld helemaal weg van iets uit jouw interieur of heb je spullen die een speciale waarde hebben? Neem het vooral mee, dan kijk ik hoe we het bij de fotoshoot kunnen betrekken.

Wat te dragen

Kies voor één of twee kleurtinten gecombineerd met wit of zwart of jeans. De kleurtinten kun je ook terug laten komen in accessoires, zoals een sjaal. Of combineer met broeken, blouses en jasjes. Probeer hele drukke prints, felle kleuren en wijd vallende kleding te vermijden. Houd rekening met de locatie waar de fotoshoot plaatsvindt, hoge hakken zijn namelijk niet erg geschikt in een weiland.

Op de volgende foto’s zie je enkele voorbeelden van kleuren en kleding die mooi bij elkaar passen:

Hieronder vind je verschillende kleur palletten die erg geschikt zijn voor een fotoshoot.

Combineer blauw met grijs en wit tinten voor een rustig effect.

Beste tijdstip fotoshoot

Iets wat de stijl van mijn foto’s duidelijk typeert is het licht. Ik werk altijd met natuurlijk licht en laat de zon hierin bijdragen. De beste tijdstippen voor het mooiste licht zijn in de ochtend en in de avond. Verder is het perfecte moment voor een fotoshoot per dag verschillend. Benieuwd naar het beste tijdstip op jullie gewenste datum? Vraag even naar de mogelijkheden en ik zoek het voor je uit.

Locaties

De locatie bepaalt jouw gewenste sfeer van de fotoshoot. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de foto’s te laten maken in een bos, in een verlaten pand, in jou lievelingsstad, in een mooie tuin of bij jouw thuis. Dit wordt geheel naar jouw wens uitgevoerd.

Eindproduct

Nieuwsgierig naar het eindresultaat?

Natuurlijk wil je jouw foto’s zo snel mogelijk bewonderen! Na de fotoshoot ga ik daarom direct voor je aan de slag. Binnen maximaal 2 weken zorg ik er voor dat de foto’s bij jou bezorgd worden op een USB-stick. De foto’s op de USB-stick worden in hoge resolutie geleverd. Daarnaast krijg je ook een persoonlijke online galerie waar je de foto’s kunt bekijken en eenvoudig kunt downloaden, zo kun je meteen het resultaat met al je vrienden delen.

Het is ook mogelijk om de foto’s te bestellen in de vorm van een fotoalbum of ander fotoproduct. Indien je vooraf laat weten een fotoalbum te willen bestellen, krijg je een korting op de totaalprijs. Hier vind je meer informatie over de fotoalbums. Voor andere fotoproducten kun je contact met me opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Created By
Elke Smit
Appreciate

Credits:

© Elke Smit | Fotografie  Met dank aan: Ankie van Rijssel

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.