Loading

Vi hälsar på AH Automation

Sverige och Fyrbodal behöver fler tekniker och ingenjörer!

Att arbeta med utveckling och problemlösning inom industrin är intressant, roligt och kreativt. Väljer du att studera teknik öppnar sig en enorm arbetsmarknad med väldigt många olika yrken och karriärer att välja på. Sverige och Fyrbodal behöver nyfikna unga människor som tar den tekniska utvecklingen in i framtiden.

Teknikcollege

Väljer du att studera vid en utbildning som är certifierad av Teknikcollege kan du vara säker på att utbildningen är av hög kvalitet. Våra utbildningar genomförs i samarbete med industrin och är bästa möjliga start för att få jobb direkt eller för att studera vidare på högskola.

Följ med till AH automation i Kungshamn.

Här utvecklas och tillverkas smarta tekniska lösningar för automatiska maskiner och anläggningar.

Vi har pratat med några som arbetar på AH automation om varför de har valt att utbilda sig och arbeta med teknik.

Först ut är Benny Ljungkvist som berättar om sin bakgrund och jobbet som produktionschef.

Benny Ljungkvist, produktionschef

Elektriker, mekaniker och programmerare

Carl Hansson

Carl Hansson är elektriker

Att vara elektriker på AH automation innebär att skapa kloka och finurliga lösningar för att få olika tekniska delar att "prata" med varandra så att maskinen eller anläggningen beter sig exakt så som kunden vill.

Rasmus Lorenthsson

Rasmus Lorenhtsson är programmerare

En programmerare är hjärnan bakom tekniken. Det är han eller hon som skapar den magiska koden som får maskinen eller anläggningen att bete sig funktionellt.

Marika Glamér

Marika Glamér är robotprogrammerare

Att fundera ut smarta lösningar och sedan få roboten att utföra just dessa rörelser och moment, det är robotprogrammerarens jobb.

Olof Söderklint är mekaniker

Som mekaniker på AH automation behöver man kunna överföra det man tänker till händerna. Man tränar upp en hantverksskicklighet och fingertoppskänsla för att få saker och ting att verkligen fungera.

Olof Söderklint

Teknikcollege

Teknikcollege finns i hela Sverige. I Fyrbodal har vi på Teknikcollege certifierade utbildningssamordnare i Lysekil, Munkedal, Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan. Totalt nära 750 elever.

Created By
Jenny Mårtensson
Appreciate

Credits:

Foto och film: Jenny Mårtensson