Loading

Het voelt niet prettig maar waarom eigenlijk?

(Sommige stukjes heb ik eerder al gepubliceerd)

Mijn “avontuur” van deze week speelt zich af in, ja alweer, Roemenië. Aan het begin van de Donaudelta kom ik bij een kleine camping. Het is eigenlijk een hotel/restaurant met een paar plaatsen voor kampeerders. Het gaat heel makkelijk hier, het aardige meisje dat mij helpt heeft hier diverse functies, ze is serveerster en receptioniste. Heel druk dus het duurt even voor ik aan de beurt ben en kan vragende er een plaatsje voor mij is.

Zoek maar een plaatsje, de douche is bij het zwembad en daar is ook het toilet of gewoon hier in het restaurant, wat je zelf wil. Als je weggaat merk ik het wel.

Niets invullen, geen paspoort laten zien, dit heb ik nog niet meegemaakt. Ik zoek dus een plekje, dat is makkelijk want er zijn niet zoveel plekken. Ik ga naast drie Bulgaarse caravans staan. Op twee van de drie caravans zit een NL sticker. Er is niemand aanwezig op dat moment. Installeren en dan even zwemmen. Als ik terug kom zitten bij de achterste caravan drie mannen aan een biertje. Ik open mijn deur, pak ook een biertje en ga lekker iets verder van Sprintertje in het zonnentje zitten. Een van de mannen loopt voorbij en ik zie hem naar binnen gluren, niet echt prettig. Ik voel mij niet echt op mijn gemak met deze mannen in de buurt. Ik ga verder met mijn biertje en telefoon maar de mannen blijven maar kijken en smoezen bij die laatste caravan.

Het lijkt of ze een besluit hebben genomen en met z’n drieën stappen ze op mij af. Er gaat van alles door mij heen, zouden de mensen die mij waarschuwden voor ik naar Roemenië ging dan toch gelijk hebben. Een van de mannen vraagt in een combinatie van Engels en Duits of ze misschien even in de van mogen kijken. Tuurlijk en ik loop mee, ze zijn helemaal enthousiast, dit is hun droom. Ik bied ze een biertje aan en ze halen hun stoeltjes erbij. Ze gaan ieder jaar met elkaar op vakantie en de caravans komen inderdaad uit Nederland. Er zit een handelaar in Bulgarije die ze in Nederland opkoopt en ze voor duur geld verkoopt. De vrouwen zijn inmiddels ook aangeschoven en het wordt een gezellige boel. De volgende ochtend vertrekken ze en we nemen als vrienden afscheid.

In mijn hoofd zag ik dus beren die er helemaal niet waren.

Donaudelta

Later op de dag maak ik nog een boottripje door een deel van de Donaudelta. Tien Roemenen en ik ben de elfde passagier. Door de Biesbosch varen bootjes met een klein motortje hier hangt er een 100 pk motor achter en we racen dan ook de delta in. Plotseling stopt de boot, we dobberen rustig langs het zomerhuis van Ceaușescu. We zijn alweer een stuk verder als ik dat pas door heb, op de terugweg maar een foto nemen. Het gebied is natuurlijk een stuk groter maar de Biesbosch is op zijn manier zeker zo mooi.

Muggen

Ik weet natuurlijk dat bij zoveel water veel muggen zijn. Maar zoveel? Nu ben ik opgegroeid in Haarlem en Haarlemmers worden muggen genoemd. Ik denk dus collega’s, ja mooi niet. Ze proberen mij van alle kanten aan te vallen. Nu heb ik nog een sterke troef in handen in de vorm van een tube DEET. Dik insmeren en daar hebben deze dames, ja dames, die zuigen n.l. het bloed onder je nagels, sorry huid weg, niet van terug. Een tweede optie is naar binnen gaan en alles hermetisch afsluiten. De aanvallen duren maar een uur of twee. Als het eenmaal donker is blijven er nog maar een paar volhouders over. Voor ik naar bed ga nog even de DEET eraf wassen onder de koude douche bij het zwembad. Voordeel is weer dat op dit tijdstip het terras leeg is en dat is in mijn blote niksie toch wat makkelijker douchen.

Donaudelta

Kleine weggetjes waar Sprintertje het prettig vindt om op te rijden.

Het kasteel van Graaf Dracula

Wandelroutes op de bodem van een kloof

Prachtige natuur

Dit “avontuur” beleefde ik in 2018 en als ik zo de beelden weer zie voorbij komen krijg ik toch weer wat heimwee naar dit prachtige Roemenië.

Weet je wat ik nou leuk zou vinden? Dat mijn YouTube kanaal wat zou groeien en daar kun jij misschien iets aan doen. Gewoon even op de balk klikken en abonneren. Warme groet en een glimlach,

Created By
Harry Weezeman
Appreciate