Loading

Nå rykker de opp og frem!

Tekst og bilder: Annik Bjørndal

Ny garde i sporet, de rykker fremover i tid og sted. Jenter og gutter 2012 er, så snart sommeren er over og bladene slipper seg, klare for BARNETEAM. Yngste gjeng på barneteam for sesong 2020-2021 blir da årskullet 2012.

Dette er en solid gjeng. Dette er årgangen som virkelig har sporet sin barndom i LYN SKI. Dette er gjengen hvor mange startet som Skitupper, gikk graden til MINI Skileik før Skileik nå de siste par årene. Dette er gjengen som har GLEDET SEG I MANGE ÅR til å starte, nettopp i barneteam.

Med barneteam flytter vi dager og legger på en økt og noen renn. Fra mandag eller onsdag til tirsdag og torsdag. Selvsagt må man ikke trå til begge dager, man kan også bare komme en (bytt da gjerne på hvilken dag). Det viktigste er at barna kommer – at de blir med – at de fortsetter jaken på godfølelsen i skisporet.

Renn kan det også bli. Renn er gøy, renn er sosialt, renn er en fin ting å bruke litt av lørdag eller søndag på. Renn er fint med venner og en super ting å gjøre sammen voksne og barn. Mor/far smører ski, heier, mingler, blir kjent med nye folk og smøring, kjøper vaffel og barna varmer opp sammen med gjengen sin, leker, baser, går skirenn og heier på hverandre!

Og – gled dere. Når satsingsrennene (først ut er Lauritz Bergendahls minneløp) dukker opp dukker også den største stemmen av alle skisporstemmer opp – TEO – som heier på nettopp deg som løper med ditt navn. En rungende support det ikke finnes andre av i vår krets, vi vinner alltid heiagjengprisen. Og med seg har han blasteren og musikken kaster stemningen glad og inspirerende mellom sporene!

Ny gjeng med junior

Tekst: Annik Bjørndal Foto: Line Møller /Annik Bjørndal

Varsko har gått, en ny juniorgjeng er i ermet. Til helgen kjøres teambuling i stort monn solid dunket ned med mye trening.

Vi har i lang tid hatt en av de aller største juniorgjengene i landet, vi fortsetter med det. Nytt tilskudd i år er 2004, det monner.

I tåka på Holmenkollen en søndag morgen, byttet gjengen fra rulleski (gått fra Tåsen via flere steder) til løpesko for å komme tilbake til klubbhuset. Line knipset. I Snøparket ventet mer rulleski og mer strev.

En ettermiddagsøkt for litt siden møtte vi gjengen ved Bautaen på Midstuen. Bomveistesten stod for tur, kamera med. Alle man alle opp retnings Frønsvollen. Tinus dro til topps for å ta tiden, Gaute og Christian løp med, Håkon og Jon stappet alle fulle drikkebelter i respektive sekker og syklet til mål med ilagt heieservice og muntrasjonsavdelinger underveis. Det skorter ikke på innsatsen fra noen!

Til helgen teller vi fire dagers samling, høyt og lavt, hit og dit. Holmenkollstafetten er byttet ut med sommervarme og egne events gjennom flere dager. Det kan bli skiløpere av slikt. Og aller viktigst, det bygger et godt miljø.

Å få klapp på skulderen av en venn når det går godt, er hyggelig. Å få noen varme ord av en venn når bakken ble for bratt, er vel så viktig. Vi er heldige med et solid trenerteam. Solid kompetanse, solid erfaring spekket med evnen til å se – evnene til å begeistre – evnen til å le og å skape glede. Vi ser lyst, opp og frem mot en lang og god sesong!

Rulleskiløype i Snøparken

Tekst: Geir Moe

Arbeidet med rulleskiløypen på Kringsjå/Sogn går fremover, men dessverre saktere enn vi kunne ønske oss. Etter påtrykk fra LYN SKI og andre ski interesser - over mange år, satte politikerne i gang en prosess med å utrede en ny løype. Bymiljøetaten i Oslo Kommune fikk ansvaret for dette og har utredet prosjektet siden 2017. Heldigvis har BYM vært åpen for våre innspill og diskusjon rundt trasevalg og utforming. Det blir lagt opp til en trase som i stor grad vil lokaliseres der vinterløypene går i dag, bla rundt jordet og i ytterkant av arealet i Snøparken. Vi har også jobbet hardt for å få innlemmet distribuert snøproduksjon langs rulleski traseen - og svært gledelig har BYM tatt med dette i sin utredning. Slik kan vi også potensielt få oppgradert vinter fasilitetene vesentlig - herunder en lenger løype. BYM ble ferdig med sin utredning i fjor sommer hvorpå saken ble oversendt Plan og Bygningsetaten som skal utarbeide en reguleringsplan. Dessverre har saken blitt liggende altfor lenge hos PBE uten fremdrift, men for kort tid siden fikk vi vite at det nå (endelig) er berammet et møte i saken - som indikerer at snøballen ruller igjen. Dessverre er det ikke realistisk med en byggestart før våren 2022, gitt at politikerne er villige til å bevilge penger på 2022 budsjettet.

HL2021 LYN SKI

Tekst og bilder: Hanna Pettersen, trener HL 2021 LYN SKI

HL-team 2020/21 LYN SKI

Til årets HL-team er det påmeldt hele 50 utøvere født i 2005 og 2006, og dette gjenspeiler seg allerede i mange deltakere på treningene i vår. Selv om det har vært litt ekstra arbeid med logistikk og gjennomførelse av treninger på grunn av korona, stopper det ikke denne gjengen fra å gi alt på trening. Vi er godt i gang med gode og morsomme økter både på rulleski og på beina og det gledes til enda flere fellestreninger fra høsten av. Gruppen er stor og består av ulike utøvere med ulike ferdigheter. God innsats på trening går stadig igjen, samt at alle gjør sitt for at alle skal ha det bra og gøy i gruppa. I tillegg til utøverne er det også en herlig gruppe foreldre, og ikke minst oppmenn som gjør en super jobb. Vi gleder oss til en ny sesong med alle!

Biler fra BOS

Skal dere på bilferie i sommer, eller lurer på bytte familievennen?

LYN SKI har gode avtaler hos Bertel O. Steen som selger mange ulike biler. Stikk innom på Ullevål for en titt og avtal en test. Ved kjøp av biler på Bertel O. Steen Ullevål A/S får dere ekstra gode priser i tillegg til at det generer en returprovisjon til klubben. Husk å informere selger om at dere er LYN SKI folk. Dette må også påføres en evt kontrakt. Skulle dere kjøpe ny bil hos våre venner er det fint om dere sender en mail til Annik i etterkant. Jeg kan både gratulere og ikke minst holde orden, så vi vet at klubb bonusen kommer dit den skal 😊

Langløperne i gang med ny sesong

Tekst og foto: Vegard Vinje

Som for alle andre har den siste perioden for oss langløpere vært spesiell. I sosialt samvær viktig, både på og utenfor trening. Noen utnyttet muligheten til å gå ekstra langt mot slutten av årets vintersesong, og Joar Thele slo blant annt til med en 52 mils skitur!

Nå som sommeren nærmer seg, og ting begynner å bli mer normalisert har vi tatt opp både sosial kontakt og fellestreninger. Årets første samling ble arrangert i sommerlige omgivelser på Rødtangen, blant annet med det tradisjonsrike Hurum Rundt på rulleski. Her viste Anders Høst og Stian Svendby meget god form.

Nytt av året er også at rulleskicupen, Guide World Classic tour vil bli virtuell, og det er satt av gitte renndatoer der man kan fullføre distansen hvor enn det måtte passe. I år er laget i fokus og konkurransen går først og fremst ut på hvor mange deltakere man kan få til å stille for sitt lag. Hvem som helst kan melde seg på og angi hvilket lag de ønsker å støtte. Deltakeravgift vil være 150,- og halvparten av dette går direkte til laget man har valgt å konkurrere for. Mer info på www.guideworldclassictour.com. Vi håper så mange som mulig vil være med å stille for LYN SKI Moseteråsen.

Vi planlegger samtitig mot ny sesong i VISMA ski classics til vinteren, og håper alle renn skal kunne la seg arrangere. Vi skal i hvert fall legge ned treningen som trengs!

Langløperne

Marikken

Tekst: Annik Bjørndal. Foto: Ida Sundar

Gratulerer med stipend fra BirkenUng!

Hurra for Marikken som viser vei. Et ekte kromosonsprang. Marikken er mer fjellvant en mange vi kjenner og en erfaren toppentusiast. Selvsagt går hun også langrenn, og trives i sporet. For all sin glede, all sin iver, all sin innsats og alle sine mil på ski, vant derfor Marikken stipend fra Birken Ung i år. Mer å lese her, også juryens begrunnelse. https://lynski.no/gratulerer-til-marikken/

Gratulerer!

Ekte gull i kantene!

Tekst: Annik Bjørndal Foto: Line Møller

Vårt eminente kull med gutter og jenter 2008 har denne våren, rykket opp i gradene. De favnes nå av vingene til Undomsteam. Tiden går fort!

Ungdomsteam betyr noen hakk til med påskrudd ski-varme. Det betyr tre økter i uken, det betyr et lite knepp opp i omfang og intensitet. Det betyr Ungdommens Holmenkollrenn når snøen innfrir. Det betyr, som det alltid har gjort i LYN SKI, treningsglede, hjerterom og himmelvid takhøyde.

Mange trener mye og er aktive i mange idretter. Det liker vi. Hold på alt dere kan, alle steder, pass bare på at det ikke blir for mye. Skitrening en dag og fotball neste gir solid bredde til treningsgrunnlaget, variasjon og mer til. Mange som gjør mye gjør gjerne mer 😊

I spissen for GJ2008 har vi et solid trenerteam. På rekordtid har de samkjørt seg til en klippefast, populær styringsenhet for gruppen. Johan leder an, Julie, Martine og Adrian står sterkt med. Til sammen et gullteam for en gullgjeng.

Treningen for sesongen er over, men neida – 08 drar på. Tidvis varsles det bonusøkter (les= ulønnet trenerinitiativ). Søndag var det bonus søndag. Ekstra økt, ekstra dag, ekstra mye sol. Målet for dagen var å bli enda mer kjent, bli en enda mer sammensveiset gjeng og styrke båndene som skal holde gjennom sommeren. Det ble rulleskiøkt på Lillomarka arena med teknikk og moro i fokus. Etter dyst stimet gjengen til vannet, med matpakker og bading på tapetet. Heia GJ2008!

Velkommen til ny hovedtrener på junioravdelingen

Intervjuer: Birk Møller Gundersen. Foto: Line Møller

Aktiv karriere?

- Startet med å gå på ski som ung i Koll ski og byttet over til Lyn Ski når jeg ble junior. Satset på ski ut junior alder og trappet da ned på egen satsning i 2009. Ser tilbake på en morsom, minneverdig og svært lærerik tid som aktiv skiløper. Av resultater «å skrive hjem om» har jeg klart å få med meg 6 av 6 medaljer i Hovedlandsrennet (1gull, 4sølv og 1bronsje). I junior alder gikk jeg inn til noen pallplasser og mange topp 10.plasseringer.

Utdannelse:

- Ved siden av «livets lære» har jeg tatt en Bachelor i Sport Management ved Norges Idrettshøyskole og en "Master in Exercise Science of Physiology" ved Northern Michigan University i USA.

Favoritt film/serie:

- Filmer: Frihetens regn, Patrioten, Gladiatoren og Uno. Serie: Prison Break.

Favoritt skuespiller:

- Matt Damon

Hva gjør du en fredagskveld:

- Spiser Taco og henger med venner.

Hvordan ser en drømmeferie ut for deg?

- Pakker med meg raceren og reiser til Frankrike for å sykle i alpene.

Største idrettsopplevelse

- Seier i Hovedlandsrennet, 7,5km skøyting. Den dagen følte jeg at jeg fløy på skiene! Var stort å slå min argeste konkurrent Hans Christer Holund.

Hvorfor ville du bli Lyn trener?

- Jeg elsker å være skitrener og har et stort engasjement for å hjelpe andre med å få ut sitt beste! Hva er vel da bedre enn å komme tilbake til klubben man selv konkurrerte for som junior? Lyn Ski er en klubb med en både stor og sterk juniorgruppe, som jeg gleder meg masse til å få til store ting sammen med! Ser frem til vinter og snø!

Hvor ser du deg selv om 10 år?

- Ohhhh, det er et vanskelig spørsmål! Jeg tror og håper jeg har bosatt meg på Nordberg med kone og familie Når det kommer til jobb ønsker jeg fortsatt å jobbe med å hjelpe mennesker med å utvikle seg og kunne bistå dem på veien mot sine drømmer.

Ville du reist 100 år tilbake i tid eller 100 år fram i tid og hva ville du sett/hva tror du at du hadde sett?

- Ja, takk begge deler

Oslo Rulleskicup 2020 – ny sving

Tekst og foto: Annik Bjørndal

Oslo Rulleskicup er et hyggelig arrangement vi nå har arrangert gjennom noen år. I påvente av eget anlegg, har vi lagt rennet til Holmenkollen to ettermiddager i september.

Vi synes det er viktig å samarbeide med andre klubber og liker at aktiviteten rundt forbi øker og holdes i av flere. Med Oslo Rulleskicup har vi derfor invitert inn Lillomarka Ski og Bækkelaget Langrenn som medarrangører. Vi deler på dagene og tar et renn hver. ORC bli til tre renn. September blir tiden. To renn til Holmenkollen og ett til Lillomarka.

Så snart vi har vårt eget anlegg i drift flyttes vårt renn til Snøparken - Datoer for 2020 blir som følger:

Tirsdag 1. september, Holmenkollen, LYN SKI

Tirsdag 8. september, Lillomarka sportsklubb, Lillomarka Arena

Torsdag 17. september, Holmenkollen, Bækkelaget SK

Følg med på web og FB til Oslo RUlleskicup.

Web: https://oslorulleskicup.no/

FB: https://www.facebook.com/Oslo-Rulleskicup-105139577523135/?modal=admin_todo_tour

Blåbua er klar!

Tekst og bilder: Annik Bjørndal

Riv og Reis

Det kan være du har vært forbi og sett en ivrig sjel rive og snekre i Blåbua i Snøparken. Den blå kassen som hjelper oss i Snøparken med alt mikk makk vi har som brukes til alle økter. Det kan være du også har stanset og slått av en prat med TEO, på behørig avstand. For, da landet stengte ned og alle barna dro hjem, kastet TEO seg rundt og begynte straks med oppussing av nettopp Blåbua. Det stod på planleggingslisten vår, men fikk en litt brå oppstart.

Gode hjelpere

Og, som alltid, har vi gode hjelpere med oss. TEO er flink til å både rive og snekre, men hjelp er ofte godt å få. Ekstra takk til Thaugland Trevare som har fakturert plank og spiker med rause hull i gaffel og opptelling. Knut har selvsagt bistått som rådgiver og Tore Løypekjører har løftet bua med gravern et par ganger for å få bedre fundament. Nå ligger alt til rette for å ta enda bedre vare på det vi har av utstyr – og gjøre livet mer praktisk i hverdagen for trenere og støttegjengen.

Fra klubbens første kveldsmat til junioravdelingen

Tekst og bilder: Annik Bjørndal

De var lavere, de var flere, de myldret og minglet, de bråkte mer – gutter 2004 – for 10 år siden. I 2010 var de 6 år gamle. En solid gjeng fra skileiken som etter skileikgradene gikk over til barneteam. Gaute var trener på skileik, Gaute ble med over til barneteam. Som yngste gruppe på barnteteam talte våre gutter 2004 hele 86 ivrige sjeler. Det er unødvendig å nevne at det ga mye liv og røre. Gaute stod han bi, med sitt trenerteam. Det ble økter, det ble ski!

Vi innførte også kulturen kveldsmat. De første LYN SKI kveldsmatbrødskivene, ble spist av nettopp gutter 2004. Vi innførte sjokolademelk og nugatti til dessert. Vi talte stabler med brød, repeterte regler om bordskikk, Gaute plasserte gutta ved bordet slik at vi minglet på tvers av skoler. Kveldsmat ble populært fra første brødskive! Nå spiser HELE LYN SKI kveldsmat sammen med sine grupper, og det er fortsatt populært!

Gaute har gått gradene. Først var han løper selv og fulgte med opp til junior. Der løp han med Simen Krüger. Simen løp videre, Gaute kom etter hvert tilbake om trener, det er vi mektig glad for. En stor klubb trenger både løpere og trenere! Fra skileik, til barneteam, til ungdomsteam og nå har 2004 vokst seg inn i junioravdelingen, så også Gaute.

Skilua av for en slik kontinuitet og bauta i unger og unge gutters liv!

Sommerskiskolen 2020

Tekst og bilder: Annik Bjørndal

NÅ er det like før!

Og ja, vi gleder oss. Uke 26 ønsker vi velkommen til en bråte barn og ungdom til årets første uke av Sognsvann Sommerskiskole. Med tilslag av covid-19 har vi fått noen ekstra utfordringer å øve oss på. Vi liker å øve, så det går fint.

Flere baser

Smittevern står i fokus hos de fleste om dagen. Med rundt 90 glade deltagere bare til u-team, ble det i overkant å samle alle i ett Solvang hus. Vi har derfor slått et slag med høyere makter og leid menighetshuset på Nordberg kirke som tillegg. Årets første uke av sommerskiskolen vil derfor ha tre baser: Klubbhuset, Camp Nordberg og Camp Solvang.

Det blir tett mellom de gule vestene fra Sognsvann Sommerskiskole både rundt på Nordberg og i marka.

Matpakkemodus

Og, selvsagt baller det på seg med ett og annet tiltak for å være best i klassen på smittevern. Ikke minst skal vi smøre matpakker til alle. Den høyst sosiale buffeen vi tradisjonelt har er hyggelig, men neppe en smittevernskontroll verdig i disse dager. Så, vi regner med å bli bortimot verdensmestere i matpakkesmøring før sommeren er omme 😊

Fra Sognsvann Challenge til harde økter

Og ja, vi skal trener og kose oss mye. Øktene er mange og variert. Vi nevner i fleng: harde økter, andre økter, leke økter, løpe økter, stafetter, myrfotball, myrrugby, vannkrig, Sognsvann Challenge, musikk quiz – og mer til. Kjedelig blir det ikke, bare slitne barn når dagen er omme!

Mer info: https://www.sommerskiskole.no/

Gode hjelpere

Også til sommerskiskolen har vi gode hjelpere. Stor takk til SunMaid rosiner og ikke minst Arne på Rema Kjelsås. Husk å legg en handletur eller to innom nettopp Rema på Kjelsås. Hele gjengen der er store LYN SKI fans og følger godt med i alt vi holder på med!

Sommertrening 2020

Tekst: Rune Nordengen. Bilde: Annik Bjørndal

Sommerferien nærmer seg med gode muligheter for å slappe av og kose seg. Vi oppfordrer alle Lyn løpere til å holde seg i form med morsomme aktiviteter og trening.

For å holde formen ved like bør dere holde dere i gang med aktiviteter, og gjerne aktiviteter som gir utholdenhetseffekt,. Gjør det enkelt og morsomt. Da får man positive opplevelse og motivasjon. Aktivitetene kan gjerne gjøres sammen med familien.

Hold dere helst i aktivitet hele sommeren, men dere trenger ikke å ha dårlig samvittighet for å ta noen dager fri. Det kan tvert i mot være lurt, for eksempel å legge inn en treningspause på noen dager eller en uke.

Sommeren kan gjerne brukes til litt mer variert aktivitet. Turer i fjellet og i skog og mark, bading, svømming, padling eller roing, seilbrett, orienteringsløp, balansering på line, klatrin, sykkelturer, rulleski, fotball er bare noen eksempler på morsomme aktiviteter som kan gi god trening. Det kan også være lurt å trene styrke av og til for eksempel å ta noen push-ups, hang-ups, sit-ups o.l.. Man kan for eksempel gjøre noen styrkeøvelser annenhver kveld. Det tar lite tid og er enkelt.

Selve treningen bør være lystbetont og man kan ta det litt dag for dag i forhold til hva man vil gjøre, vær og andre planer. Det kan allikevel være lurt å legge en liten plan for hver uke så man har et utgangspunkt. Dette er viktigere jo eldre man blir. Husk at selv om man ikke skal være redd for å trene hardt av og til bør mesteparten av trening og aktivitet være rolig.

Det er også veldig sosialt og morsomt å være med på en sommerskiskole eller annen idrettsskole. Lyn arranger Sognsvann Sommerskiskole i uke 26, 27 og 33, og det finnes mange sommerskiskoler. Prøv gjerne å få til en uke i ferien med dette. Sommerskiskoler koster litt penger. For dere som har lyst til å gå på slike skoler, kan det derfor være en ide å ønske seg det til jul eller bursdag.

Som et eksempel på en aktivitetsplan vedlegger vi et itt mer detaljert oppsett for ungdom som er 13-14 år. Det kan se slik ut:

Husk at plane må tilpasses alder og treningsbakgrunn. Hvis dere ønsker å få litt mer konkret hjelp om hva som er smart å trene i ferien, ta kontakt med hovedtrener for gruppen deres for å få noen mer personlige tips.

Med ønske om en morsom og aktiv sommer.

Til foreldrene i LYN SKI

Tekst: Anne-Lise Kvakland. Foto: Annik Bjørndal.

Vi har ikke hatt kveldsmat på en god stund pga Covid 19. Kveldsmatene vi har i skiklubben er ment som et sosialt fellesskap og for å fremme normalitet rundt matbordet. Lyn ski har som tradisjon å servere brød med smør, pålegg. Nugatti og sjokolademelk.

Vi vil oppmuntre foreldre til å ha fokus på nok mat i sommer. Når det er sommer er det ekstra utfordrende for ungdommene våre å ha gode rutiner for mat og måltider. Da må vi voksne følge litt ekstra godt med. Har vi andres barn hjemme hos oss er det lov å høre om de har spist nok og gjerne servere litt brødmat og ett glass melk eller to. Det trenger ikke være så avansert.

Mange av våre ungdommer er mye i aktivitet og for dem er det ekstra viktig med gode rutiner på måltider og at vi voksne legger opp til at de også skal kose seg med god mat og is. Her kan vi voksne være gode forbilder og ikke fokusere på Nei-mat og Fy-mat. All mat er Ja-mat så lenge vi bruker sunn fornuft. Vi er en skiklubb som ønsker å fremme gode matvaner som innebærer at vi også skal kunne kose oss.

Her kommer noen huskeråd:

• Ha rutiner for at ungdommene spiser gode frokoster før de drar ut og bader, er med venner eller skal trene.

• Planlegg dagene godt sammen ungdommene deres slik at de blir oppmuntret til å ta med matpakker og mellommåltider. Husk at et ekstra glass melk gir ekstra byggesteiner. Dere trenger ikke kjøpe inn dyre proteinbarer.

• Møtes gjerne til middag, eventuelt sikre at de faktisk spiser middag når de er ute eller hos venner.

• Avslutt dagen med et felles kveldsmåltid.

Et annet tips er at vi voksne ikke fokuserer på vekt og kroppens utseende, men mer om hva kroppen faktisk klarer å gjennomføre og hvor viktig det er med en sterk kropp.

Ønsker dere alle en god sommer!

Vi rullet våren ut!

Tekst og bilder: Annik Bjørndal

Vi trenger ikke å gjenta at Corona kom. Det gjorde sitt med mangt, men alle kriser skaper også nye muligheter. Vår tradisjonelle Rulleski Vår måtte utgå i form og innhold. Ikke kunne vi være mange, ikke kunne vi ta i bruk mange av våre leker, ikke kunne vi ditt eller datt. Men, så kom muligheten for 5ere, og meterøkter, deretter kohorter. Og, jada, vi grep muligheten.

VårRull tok til varmen gjennom ukene. Vi utvidet til fire dager i uken med mandag-onsdag eller tirsdag-torsdag. Små grupper, mange trenere. Og, trenerne har stått på. Det har sine utfordringer å trene færre barn, ikke minst når begrensningene sluker nettopp hva man kan gjøre. Men, våre dyktige trenere og fleksible barn fant ut av det. 5´er gruppene kunne vi øke litt etter hvert. Og, nå lærte vi noe nytt. Tross begrensning i lek og muligheter ble smågrupper populært! Barna ønsket seg ikke tilbake til store grupper, selv da vi fikk lov!

Med is, boller og sol avsluttet vi de siste øktene, vel vitende om at vi hadde rullet mye. Barna var blitt kneppet flinkere og inspirasjonen til nye rulleformer til høsten hadde tatt form.

Vi ønsker velkommen til HøstRull 2020 inspirert av VårRull.

HøstRull 2020 tilbyr valget mellom en eller to dager i uken, fritt frem mellom mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Vi starter i uke 34 og holder på til høstferien (tom uke 39). Påmelding kommer i Rubic.

Vi gleder oss!

Tøffere enn noen gang!

Med Covid-19 og alle løp som da enten er tatt av kalenderen eller flyttet til de samme få ukene til høsten 2020, måtte vi snu oss rundt. Så også på Ivar Formos Minneløp.

Ny dato blir 1. november.

Tradisjonene kan lett forsterke seg

IFM er et tøft løp. Løypen på sti er hard, enten du løper 17km eller 9km. Rett opp til Vettakollen og over Fuglemyra. Den lengste løypa drar seg til Frønsvollen og Skjennungen. Høydemeterne florerer. Med noen uker nærmere vinteren kan dette bli enda mer interessant. Nei, vi tror ikke det vil snø, men vi tror det kan bli mer å skrive hjem om 😊

Velkommen til et herlig terrengløp 1. november!

Mer info: https://ivarformosminnelop.no/

Voksenkræsj med HøstRull

Tekst og foto: Annik Bjørndal

NYVINNING inspirert av KIDZA!

Vi vil, med dette, invitere dere voksne til ekte KRÆSJ KURS på rulleski. Vi vil jo gjerne at familiene gjør mye sammen; trener sammen, spiser kveldsmat sammen, drikker sjokolademelk etter økt sammen – osv. Vi vet at mange går på rulleski og vi vet at mange IKKE går på rulleski, av dere voksne.

Så – herved er dere invitert til kræsj kurs rulleski. Nybegynner. Du kan møte uten noen gang å ha gått på rulleski. Vi har ski til utlån. Voksenkræsj kjøres mens kidza ruller ut. Gled dere!

Vi må tenke litt om vi kan tilby dette alle fire dagene, eller om det må bli to av dagene. Uansett blir det ikke grupper som vil være større enn 5 kursdeltagere. Mer info kommer 😊

Varsko – TEO går i pappaperm

Tekst og bilde: Annik Bjørndal

Om noen skulle føle det blir litt stille rundt Snøparken noen måneder, selv sommerstid. TEO har gått i pappaperm. Nå er det Marius sin tur til helfokus fra pappa TEO.

Neida, helt borte blir TEO ikke. Arbeidslysten er alltid på topp. Så, for første uke av sommerskiskolen dukker han opp i lett modus og vil assistere sine assistenter. Men så, blir det bare baby en god stund. Kjenner vi han rett vil han kanskje snekre sammen en halv hytte, tre spisebord, grave ti km grøft til en nabo og litt til – men pappaperm blir det.

Det kommer ingen og stepper inn som TEO-2 i hans jobb. Som mange vet ligger ordet potet langt fremme i TEO sin stillingsinstrukst. Mao er det ikke lett å sette kun ett stk person inn i hans jobb. Men, løsninger har vi. Det kommer litt ulike kjente fjes, inn i de ulike rollene – slik at det går fremover i skisporene også sommers- og tidlig høsttid.

VI gleder oss over tiden Marius får med sterkt pappafokus, og ikke minst gleder vi oss til TEO er tilbake!

Babyboom til skisporet!

Tekst: Annik Bjørndal Foto: nybakte mammaer

Og den som trodde at skisporten skulle avta med tid? Her kommer LYN SKI sine bidrag direkte inn til skisportens vugge. Det yngles! En herlig babyboom griper om seg. Og vi heier på, flere skitupper til sporet! Marius dukket opp hos TEO og June, omtrent rundt Trysil tid (nei TEO fikk ikke lov til å være med oss, om dere husker). Så dukket Odin opp hos trener Christian, midt i sesongen! Jo Alexander, smører gjennom mange år og ansatt på Bull, er på vei ut i pappaperm i disse dager. Mens Milie dukket opp medio mai hos Fredrik G. Trener på u-team, x utøver gjennom alle år og ikke minst grunnleggeren av Sognsvann Sommerskiskole. Nå, midt i sommervarmen kom Håkon hjem til Hans Christer og Anne Marie. Vi gratulerer og gleder oss med alle nybakte foreldre!

Nordmarka Skogsmaraton 2020

Tekst og bilder: Annik Bjørndal

Og vi skal løpe

Da landet tok en pustepause, ble vi høyst usikre på om vi i det hele tatt ville få lov til å arrangere det varkeste maraton i verden. Grønne kortreiste rammer på et helstøpt arrangement.

Så gikk vi gradene.

Først ventet vi på myndighetenes jevne utfall. Dernest flyttet vi 6. juni med optimismens ånd til 29. august. Så ventet vi litt til. Deretter slo vår optimisme feil ut med en dags margin og nok en flytting ble annonsert. Nå blir det 3. oktober.

Kanskje andre former

Vi vet selvsagt at usikkerheten fremdeles lurer for resten av 2020. Blomstrer smitten opp, må vi takke av. Men, vi tror det går fint. Vi skal være flinke på matstasjoner og vi skal holde sterk smittevernsstil på arena. Starten kan også få en litt annen form. I skrivende stund har vi også satt tak på antall deltagere, for å føle oss trygge på at vi ikke må slå retrett. Hvis verden friskner raskt, blir vi av de første til å åpne alle løpesluser.

Mange hjelper til

Alltid står dugnaden sentralt, så også på Nordmarka Skogsmaraton. Vi er heldige som har så mange som gjør så mye! En alltid stor takk til alle som ser verdien i å hjelpe til – som ser at vi til sammen bygger verdier vi tror er viktige for små og store – alltid.

Hva skjer til høsten

Tekst og bilder: Annik Bjørndal

Vi vet at alle er travle, vi vet at tiden går fort.

Om dette kan være til nytte har vi en litt ufullstendig, men absolutt oppadgående oversikt for høsten – så langt.

Tidsplan for høst 2020

Ikke alt er med i oversikten her. Samlinger for junior/senior er ikke med, ei heller samlinger for enkelt grupper. Torsby og Trysil vil avhenge av hvilke restriksjoner som måtte gjelde i forbindelse med Covid-19.

Vi ønsker oss en ekstra snøkanon!

Tekst og foto: Annik Bjørndal

Ja, ser man det, vi ønsker oss en ekstra snøkanon til Snøparken. Det tror vi flere gjør, hvis vi i samme åndedrag minner om at det vil gi mer snø og bedre skiforhold for alle våre små og store langrennsløpere.

Selvsagt skal vi søke land og strand rundt etter kroner. Og, vi har også spart litt, slik vi alltid gjør. Men, kanon er Dyrt med stor D. Vi inviterer derfor – midt i sommervarmen – inn til KANONVIPPS. Har du mulighet – drøm deg til snø og vipps et bidrag.

I Snøparken jobbes det til alle årstider. Knut, Per Kristian, Tore Løypekjører, Paal, Johny, Ansgar, Bjørn, Henrik er alltid på hugget. Neste uke er det ropt inn til dugnad. Og vi vet, om det ropes, ja – da kommer de! Det skal sjekkes, fikses, klippes og forberedes. Om du noen gang skulle tvile – ingenting er tilfeldig i Snøparken og absolutt ingenting gjør seg selv 😊

Kanonvipps: 609133