Loading

Ungdom og Fritid Nytt år, nye muligheter. Les hva 2020 bringer for dere som medlemsklubb.

Kjære medlemsklubb, godt nytt år!

Ungdom og Fritid er i full gang og vi gleder oss til et nytt medlemsår med mye på programmet. 2020 bringer sterkere demokati i organisasjonen med etablering av nye fylkesledd. Vi skal øke kompetansen til ungdomsarbeidere og bidra til mer og bedre ungdomsmedvirkning gjennom våre kurs i Ungdomsledelse. Og ikke minst gleder vi oss til å se all den kreative ungdomsaktiviteten som blomstrer i våre medlemsklubber med støtte fra Ungdom og Fritids Frifond.

Ungdomsledelse

I løpet av 2020 skal vi holde kurs i ungdomsmedvirkning i alle landets fylker. Våre medlemsklubber kan også bestille kurset i Ungdomsledelse til seg. I 2020 arrangerer vi også et fordypningskurs på nasjonalt nivå. Datoer for kurs legges ut fortløpende på nettsidene våre. Høsten 2020 blir det ny runde av videreutdanningen Fritidspedagogisk ungdomsledelse ved Universitetet i Sørøst-Norge. Studiet gir 15 studiepoeng og har plass til 20 studenter, så følg med på våre nettsider for søknadsfrister.

Vi holder kurs i ungdomsmedvirkning i alle landets fylker.

Husk å oppdatere Min side

Alle klubber som er medlem hos Ungdom og Fritid skal registrere klubben på Min side. Her kan klubbleder logge seg inn for å oppdatere klubbens kontaktinformasjon, søke midler fra Ungdom og Fritids Frifond, og se status på frifondsøknader. Om det skjer en endring av klubbleder, skal dette også registreres på medlemssiden. Husk at dere må rapportere for frifondsmidler mottatt i 2019 før dere kan søke nye 2020-midler. Vi oppdaterer våre søknadskriterier for Ungdom og Fritids Frifond i 2020, så følg med på våre nettsider for oppdatert informasjon om hvordan dere søker.

Mange av våre medlemmer vil oppleve endringer i fakturainformasjonen i forbindelse med kommunesammenslåinger. Dere må selv gå inn på Min side og sørge for riktig informasjon på deres klubb.

Oppdater fakturainformasjon

Fra 2020 koster medlemskap i Ungdom og Fritid kr 2500,- i året. Dette ble vedtatt på Landsting i april 2019, som en del av vår styrkede satsing på fylkesledd i organisasjonen. Medlemskapet gir en rekke fordeler, blant annet kan dere søke frifondsmidler, få prisavslag på våre kurs og konferanser, og dere mottar nyttig informasjon om ungdomsfeltet gjennom informasjonsmateriell, publikasjoner, kampanjer og lignende. Fra 2020 vil dere også bli en del av et fylkesledd og kunne dra nytte av regionale samarbeid og aktiviteter.

OBS! Faktura for medlemskap sendes snart ut til alle våre medlemmer, og sendes fortrinnsvis via epost eller som EHF. Dere må selv legge inn fakturainformasjon på  Min side. Vi vet at det nå er mange endringer knyttet til kommunesammenslåinger, og oppfordrer derfor alle til å dobbeltsjekke at deres fakturaadresse er korrekt. Husk også å legge til referansenummer hvis kommunen deres krever dette. Har dere spørsmål om faktura? Send en epost til post@ungdomogfritid.no.

Nye fylkesledd - vi trenger deg

Vil du være med å påvirke den lokale ungdomspolitikken, kultur- og fritidsklubbfeltet i din region? Vi oppretter nå nye fylkesledd i alle fylker, som skal følge fylkesreformen 2020. Dette gjør vi for å styrke den demokratiske oppbyggingen av organisasjonen. I den forbindelse søker vi folk som ønsker å engasjere seg. Dette er en mulighet til å påvirke feltet ditt og Ungdom og Fritid som organisasjon, ved å delta på vårt stiftelsesmøte eller melde deg som styrekandidat.Til stiftelsesmøtet søker vi to personer fra hver klubb. En ungdom (gjerne fra klubbstyre/ungdomscrew) og en voksen (gjerne klubbleder).

Hold deg oppdatert med Ungdom og Fritids app

Ungdom og Fritids app har fått nytt design, nytt og bedre innhold og funksjoner. Her kan du lese aktuelt fagstoff, teste klubben din og samle poeng for artiklene du leser og testene du tar. Har du ikke allerede gjort det, last ned appen gratis fra App Store eller Google Play.

Er du ekspert? Eller nybegynner? Les deg opp på ungdomsarbeiderfaget og test deg selv i vår nye app.

Landskonferanse for ungdomsarbeidere

Til høsten gleder vi oss til å se alle sammen under Ungdom og Fritids landskonferanse for ungdomsarbeidere. I år arrangeres konferansen 2.-3. november i Bodø. Hold av datoen og følg med på Ungdom og Fritids nettsider for mer informasjon. På nettsidene finner dere også enkelt informasjon om organisasjonens arbeid, Ungdom og Fritids Frifond, kurs og konferanser, ungdomsfaglige publikasjoner og annet relevant og aktuelt stoff fra feltet. I tillegg til å følge med på nettsidene våre, håper vi dere melder dere på vårt nyhetsbrev og følger oss på Facebook, Instagram og Twitter.

Postadresse: Ungdom og Fritid, postboks 9024 Grønland, 0133 Oslo

Besøksadresse: Grønland 10, 0188 Oslo

Tlf: 22057700 / 48315280

Epost: post@ungdomogfritid.no