Loading

Lar kreativiteten slå ut i full blomst Therese Brendryen (20) var lei av karakterpresset. Nå bygger hun egen karakter på folkehøgskole.

20-åringen fra Trondheim følte behov for å roe litt ned og bruke god tid til å finne ut av hva hun skal bruke resten av livet til. Løsningen ble et år på folkehøgskole.

- Jeg var lei av karakterpresset og var redd for at jeg ville ende opp med utdannelse jeg egentlig ikke har lyst på. Derfor bestemte jeg meg for å ta et friår, for å lære og oppleve masse nytt. Treffe nye folk i et miljø helt uten faglig og sosialt press.

Linje som klaffet med alle interesser

Valget falt til slutt på Livslinja Thailand ved Skogn Folkehøgskole.

- Valget sto mellom folkehøgskole eller universitet. Men da jeg fant livslinja med yoga på Skogn Folkehøgskole, med alle ulike emner og aktiviteter, som for eksempel massasje og naturkosmetikk kreativitet, var jeg solgt. Skolen hadde alt jeg interesserer meg for på ei og samme linje.

Therese Brendryen (19), Heimdal

Tilrettelagt for veganere

Etter et halvt skoleår på Skogn er hun overbevist om at hun valgte det rette, både den riktige folkehøgskolen og linja.

- Plassen, folka og lærerne... Alt er bare fantastisk. Lærerne er imøtekommende og ser hele mennesket. De ser ikke på oss bare som en elev, men et fullverdig menneske. Skogn som plass og også veldig koselig. Så har vi i tillegg veldig dyktige folk på kjøkkenet, som er flink til å tilrettelegge. Jeg er veganer, og ble positivt overrasket over at de hadde mat som jeg kan spise hver dag.

Mange aktiviteter og bra miljø

Det sosiale aktivitetstilbudet ved siden av undervisning er også helt optimalt, ifølge Therese.

- Mange tar initiativ til å finne på ting. Vi arrangerer avdelingskvelder, volleyballspill, kort- og brettspill i kantina, for å nevne noe. Og det er alltid godt oppmøte, selv om det er frivillig å delta. Alle er med alle, det er ikke som på en vanlig skole, med klikker og sånt, og det er veldig fint.

Therese har en klar formening om hva hun ønsker å få ut av dette skoleåret, både faglig og sosialt.

- Målet med dette skoleåret er å få oppleve mest mulig og gjør det beste ut av tiden her. Utnytter mulighetene jeg får og finner ut hva jeg vil gjøre videre med livet. Tiden her har allerede åpnet for nye muligheter og interesser. Jeg skal blant annet ta en sertifisering i en type massasje, og kanskje kan jeg ha det som en deltidsjobb senere i livet. Hvem vet?

Strandyoga, produksjon av naturkosmetikk og tøying er noe av det elevene på Livslinja Thailand får oppleve dette .skoleåret

Første gang i Asia og Thailand

Skoleårets høydepunkt er ikke uventet den beryktede studieturen til Thailand, sammen med kickboxing-elevene på skolen.

- Thailand-turen blir et stort høydepunkt for min del. Mest fordi at jeg får oppleve en helt annen kultur. Jeg har aldri vært i Thailand før. Å oppleve Phuket blir noe helt nytt og spennende.

Ut i fra erfaringer til nå i skoleåret og forventningene til det som kommer, er hun ikke redd for å anbefale andre ungdommer å søke seg hit.

- Det kan jeg absolutt anbefale. På folkehøgskole får man et år utenom det vanlige, man får oppleve andre ting man kanskje ikke hadde turt å prøve ellers. Man lærer seg å være sammen med andre typer personer og lærer å se hele mennesket. Det er noe man kan ta med seg resten av livet.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.