Loading

De Schoolweetjes nummer 15 ll 27 november 2020

Derde kleutergroep

Na de kerstvakantie starten we op onze school met de derde kleutergroep. De huidige groep 0-1 wordt gesplitst in een groep 0-1a en 0-1b. Komende week krijgen de ouders van deze leerlingen hier meer informatie over. Karen Harbers die voor de zomervakantie al deel uitmaakte van ons team komt terug op onze school. Zij heeft in de tussentijd enkele maanden op de Schaapskooi gewerkt. Karen, heel fijn dat je ons team weer komt versterken.

Groep 0-1a krijgen als leerkrachten juf Henriëtte op maandagochtend, dinsdag en woensdag. Juf Karen wordt haar duo-partner op donderdag en vrijdagochtend.

Juf Jorien werkt de gehele week in groep 0-1b.

Wij zijn erg blij dat we met dezelfde collega's als vorig jaar in de kleutergroepen werken.

Sinterklaas

Jazeker, de spanning loopt op! Komt Sinterklaas op de Prinses Marijkeschool? We hebben bericht gekregen dat hij woensdagmorgen op onze school komt. We kijken naar zijn komst uit. Geen grote en officiële ontvangst op het plein maar wellicht een entree via de achterdeur. Volgende week tonen wij u een filmpje hoe hij op onze school is ontvangen. De kinderen gaan woensdag als de ochtendbel heeft geklonken gewoon naar binnen. We wensen alle groepen een mooi Sinterklaasfeest toe.

Leerlingenraad

Afgelopen dinsdag heeft de leerlingenraad weer vergaderd. Het was een lange en fijne vergadering waarbij over veel onderwerpen is gesproken. Het verslag van deze vergadering vindt u onder de knop.

Zending

Afgelopen vrijdag is er een bedrag van € 38,75 binnen gekomen voor de Kerstactie voor de Minima die nog een paar weken loopt. Digitaal is er deze week geen geld binnen gekomen. We hebben nog een paar weken en dan stopt deze actie en wordt het totaalbedrag overgemaakt naar de Raad van Kerken. Dus ook komende week kunnen de kinderen op vrijdag weer geld meenemen en heeft u de mogelijkheid om digitaal geld over te maken. Geweldig dat we straks zo'n mooi bedrag mogen overmaken. Dank voor uw steun!

Op school

Leerlingen van groep 8 zijn op Pietenspeurtocht geweest met de kleuters.
Pietengym, de Rommelpiet is vorige week ook op school geweest en de versiercommissie heeft de stoel voor Sint al klaargezet.

Kind op Maandag richting Kerst

Met de kinderen staan we de komende weken stil bij de verwachting. We leven mee met de oude Zacharias en Elisabet, die plotseling het nieuws krijgen dat er een kind geboren zal worden. We horen over Maria, die van Gabriël te horen krijgt dat ze de moeder wordt van Gods zoon. We horen over de herders, die als eersten op bezoek mogen bij het koningskind. En na kerst ontmoeten we de wijzen, die achter een ster aan reizen naar Jeruzalem en Betlehem. Allemaal wachten ze op iets waarvan ze zich eigenlijk nog niet kunnen voorstellen hoe mooi het precies zal zijn.

Dat belooft wat

De profeet Jesaja leeft in een donkere tijd. Toch zegt hij dat het weer licht zal worden: er word een kind geboren die ‘Wonderbare Raadsman’ en ‘Sterke God’ genoemd zal worden. Uit de familie van David zal iemand voorkomen die vrede zal brengen. Dat belooft wat! In de tempel brengt de priester Zacharias een offer. Een engel vertelt hem dat hij een zoon zal krijgen die de mensen zal terugbrengen bij de Eeuwige. Er wordt gelezen uit Jesaja 9: 1-6 en 11: 1-10 en Lucas 1: 5-25.

De kleuters horen over Zacharias en Elisabeth en de engel bij Maria.

Luchtopnames

Onze grote dank gaat uit naar Harry Velding, de man van juf Dianne. Afgelopen woensdag was het mooi weer voor het maken van filmopnames met een drone. De openingsfoto is het eerste shot dat we gisteren ontvingen. Wow, wat mooi. Zo zagen we de school nog niet eerder. Harry, super bedankt voor jouw hulp en prachtige opnames. Klasse!!

Andere Advent

Ook dit jaar besteden we in onze nieuwsbrief aandacht aan de Adventstijd. Komende zondag is de eerste zondag van het Advent. Advent is afgeleid van het Latijnse woord Adventus dat "komst" betekent. In woord en beeld geven we deze tijd inhoud in De Schoolweetjes. Om even bij stil te staan en over na te denken.

Het woord "#hope" stond tussen 24 maart en 19 april van dit Coronajaar geprojecteerd op de berg De Matterhorn (4478 meter hoog) bij het dorp Zermatt. De Zwitserse lichtkunstenaar Gerry Hofstetter was de bedenker van dit project. Twee uur per nacht werden telkens doorgestuurde boodschappen van hoop op de berg geprojecteerd. Een vergelijking met de ster van Bethlehem ligt in deze Adventstijd voor de hand. Een boodschap van hoop en troost. Toen en nu.
  • Lampen bevriezen in de straten
  • De zorgen wegen zwaar op de daken
  • Verlangen gluurt door de smalle vensters
  • Wij kijken naar de bergen. Waar komt onze hulp vandaan?
  • Alle hoop verwijst naar het kind
  • dat ons leven genezen wil

Tegeltjeswijsheid

Ik ben zwart of wit. Ik zal nooit grijs zijn in mijn leven.

Diego Maradona

Weekend

Wij wensen u en jullie een fijn weekend. Met vriendelijke groet, het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Created with an image by Unknown - "Herd, sheep, , flock, mountain"; Matterhorn, Valentin Flaurad (Andere Zeiten),  Marijkeschool vanuit de lucht, Harry Velding en Prinses Marijkeschool