LANDELIJK, WARM EN INDUSTRIEEL Stijladvies Rudi & Aline

KLEUR: Met dit stijladvies hopen wij jullie een idee te geven hoe je van jullie huis een warm, landelijk, maar ook stoer thuis te maken. Eerst zullen we kijken naar welke kleurstelling het beste past bij de al aangeschafte elementen (keuken, vloer) om zo verder te werken naar een compleet stijladvies voor de benedenverdieping.

Om een idee te geven wat een witte muur i.c.m. de door jullie gekozen vloer kan doen, zie je hierboven een afbeelding met deze combinatie. Zoals je kan zien wordt dit een hele lichte/Scandinavische stijl die een hoog contrast zal hebben met de donkere keuken en andere donkere elementen. Dit zorgt niet voor de warme, landelijke uitstraling waar naar jullie opzoek zijn.

Daarom is ons advies om als basiskleur te gaan voor warmere grijstint. Hieronder een drietal grijstinten die wat ons betreft het huis veel warmte zullen geven en goed passen bij de huidige elementen.

Ons advies uit deze drie opties, is om te gaan voor de laatste/donkere variant. Dit past mooi bij de vloer, stalen elementen, donkere openhaard en keuken. Om een idee te geven wat dit doet met een ruimte, staat hieronder een sfeerfoto afgebeeld waar een soortgelijke kleur is gebruikt.
Zoals je kan zien is het plafond ook in deze kleur meegenomen. Dit geeft een luxe en rustige uitstraling. Het advies is dan ook om dit ook toe te passen op de deuren, kozijnen en plinten. Wanneer er toch wit gebruikt wordt, zal dit eerder rommeliger overkomen en tevens ook een stuk minder warm/luxueus.

Mochten jullie toch bang zijn dat het wat saai wordt kun je altijd de muur tegenover of aan de rechterkant van de openhaard voorzien van een behang. Hieronder zie je een paar foto's van het puur behang. Zoals je kan zien kan het een saaie hoekje/muurtje toch net dat extra's geven om het geheel toch wat huiselijker te maken op eenvoudige wijze. Mocht je er genoeg van hebben, is een muurtje zo weer geschilderd of kan je het behangen.

KEUKEN: Om jullie een idee te geven wat deze kleur doet met de keuken hebben wij de foto van de keuken bewerkt en de kleur "Warm Grey" daaraan toegevoegd:

Hierin zie je duidelijk wat het verschil in kleur doet met de warmte van de ruimte/keuken. Nu is de grijstint al veel minder 'hard' en dan ook minder steriel dan de witte variant, maar om de keuken nog meer karakter te geven hebben we de volgende varianten ook nog uitgewerkt:
In beide versie`s zijn jaloezien toegevoegd in de kleur van de keuken. Dit geeft een luxueuse uitstraling en maakt de keuken af. In de rechter afbeelding is er voor gekozen om de drietal muren ook naar de keuken toe trekken qua kleur om er een echte 'eyecatcher' van te maken. Dit scheidt de keuken wel wat af van de rest van de beneden verdieping. De keuze is een kwestie van smaak, maar beide varianten zullen passen in een warm landelijk huis.

Door in het hele huis te werken met warme stoffen en hout creëren we toch het landelijk en warme huis waar jullie naar op zoek zijn. Door de basis heel industrieel te houden kun je hier alle kanten nog mee op.

Zoals jullie hierboven kunnen zien heb je in stoere tafels met een ijzeren frame meerdere opties. De gekruiste poten aan het einde van de tafel maken het een stuk landelijker voor het oog, ten opzichte van de kruis onder de tafel. Op de eerste foto staan de poten iets schuin onder het tafelblad dit geeft weer een wat speelser effect.

Door met stoffen stoelen te werken willen we wat meer warmte creëren. De kleur van de stof zouden wij een paar tinten donkerder kiezen dan de muren.

TAATS-DEUREN: De unieke uitstraling van de onderste 2 keukens sluit mooi aan bij de keuze voor mooie taatsdeuren. Deze typen deuren passen perfect in de gewenste stijl. Wij zouden deze deuren plaatsen aan de keukenzijde van de doorloop, tussen de gangdeur en het begin van de keuken.

Wel raden wij aan om de deur naar de gang niet te voorzien van een glazen taatsdeur. Dit doet afbreuk aan de grote taatsdeuren en geeft een goedkope uitstraling (zie foto hieronder). Hier zou een schuifdeur tot aan het plafond beter tot zijn recht komen (2) of een mooie klassiekere binnendeur (3).

OPEN HAARD: Bij het binnenlopen van het zitgedeelte, zal de openhaard het middelpunt zijn van jullie woonkamer. Daarom is het belangrijk om hier de juiste keuze in te maken. Uit ons gesprek kwam naar voren dat er 3 opties zijn voor de invullen van dit element. Betegelen zoals in de showroom, bekleden met leerbehang of afwerken met beton cire.

Om eenheid in de benedenverdieping te creëren is het advies om de openhaard af te werken met een beton stuc. Dit kan in dezelfde tint als het blad van de keuken, maar let op; zorg dat het niet te licht wordt. Dit resulteert in een kil element terwijl je juist warmte wil creëren.

STOFFEN EN MEUBELS:

Voor de bank hebben we gekozen voor een strak model met kleine landelijk details en wel een mooie grote bank. Ons advies zou wel zijn om hem in dezelfde kleur te kiezen als jullie eetkamer, om hier dan meer eenheid en rust in te houden. Zouden jullie toch meer kleur en variantie willen kan dat heel leuk gedaan worden in de accessoires.

Zoals hierboven is afgebeeld, kan je door warme stoffen te gebruiken zoals fluwelen kappen en kussens, meer warmte en eenheid creëren in alles. Dit adviseren wij wel alleen wel voor de huiskamer.

LICHTPLAN:

Voor het lichtplan in de keuken hebben we gekozen voor hanglampen, om het strakke van alleen maar spotjes te breken en toch het landelijke te behouden. Zoals te zien is, hebben we gekozen voor wat industriële lampen om daar het evenwicht in te bewaren en het niet te klassiek te maken met bijvoorbeeld een kroonluchter. Op één van de foto's kun je dus ook zien hoe speels het kan staan om voor gekleurde lampen te gaan, al heeft dat wel met smaak en durf te maken.

Het lichtplan voor de rest van het huis. Om meer sfeer te houden zouden wij toch kiezen om op één of twee plekken in de huiskamer een staande lamp te plaatsen met eventueel een leuke tafel en stoel erbij zodat er wat meer hoekjes en huiselijkheid ontstaat. Op één van de foto's zien jullie een lamp aan de muur bevestigd. Dit kan een leuk en grappig hoekje worden door een leren stoeltje bij te plaatsten met een leuk krukje, bankje of tafeltje.

ACCESSOIRES:

Met allerlei accessoires kan je de sfeer van het huis makkelijk aan blijven passen en veranderen naar eigen stijl en smaak.

Hopelijk kunnen jullie met dit styling plan aan de slag, zodat de nieuwe woning een nieuw thuis wordt, waar je elke dag van kan genieten.

Kleine sneak preview voor de zolder en meidenkamer!!!!!!!!

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.