Nieuwsbrief april 2017 scroll naar beneden voor meer info

Binnenkort groot feest met Koningsdag en ook weer op 5 mei. En onlangs hebben we met grote dank aan de Jeugd Evenementen Commissie weer een goed bezocht AB feest gehad. Ook de D en E teams krijgen weer een leuk feest en naarmate de zomervakantie nadert, zullen we ook weer leuke team-seizoens-afsluitingen meemaken. We zijn erg benieuwd wat er komend seizoen weer gaat gebeuren.

We hebben in elk geval feestelijk nieuws: komend seizoen hebben we weer een Dames 1 team. Het huidige Dames 1 Jong gaat volgend jaar als dames-boegbeeld van de club voorop in de gelederen.

Blijf jij?

We zijn blij alvast te kunnen melden dat we goed op weg zijn met de trainersstaf voor de jeugd voor het komende seizoen. Ben je benieuwd welke trainers blijven? Bekijk dan de volgende video.

Wij hopen natuurlijk dat jullie ook LID blijven. Mocht je geen lid willen blijven? Jammer, we hopen je dan een volgend seizoen weer te mogen verwelkomen. Maar voor het komende seizoen moet je echt voor 1 mei a.s. opzeggen.

nieuwe teamindeling

De nieuwe teamindeling voor jeugdteams zal op 1 juni via de website bekend worden gemaakt.

Scheidsrechtercursus

Op 9 mei (en 16 mei) worden er weer scheidsrechterexamens afgenomen. Alle A- en B-leden die nog niet hun scheidsrechterkaart gehaald hebben, krijgen nu alsnog die gelegenheid. Ook C-leden die volgend jaar in de B zullen spelen mogen zich hier nog voor aanmelden! Verder streven wij er als club naar om per team minimaal twee club-scheidsrechters op te leiden. Dus, ben je coach, ouder, manager, oudere broer/zus en lijkt het je leuk om ook mee te doen met dit examen? Je kunt je via e-learning@kikkers.com opgeven. Je ontvangt dan via de mail een code om in te loggen op de KNHB/e-learning cursus.

Partytime voor D- en E-leden!

Op zaterdag 13 mei a.s. is het feest voor alle D- en E-leden in het clubgebouw van De Kikkers. De kinderen mogen bij de deur afgezet en na afloop binnen weer opgehaald worden. Graag aanmelden bij de evenementencommissie als je aanwezig wilt zijn: jeckikkers@gmail.com. Ook zoeken we nog 2 ouders die het leuk vinden te helpen. Gaarne melden bij de evenementencommissie!

Kikkers Open

Het jaarlijkse Kikkers Open toernooi voor vrienden en familie is ook een groot feest. Ben je op zoek naar een leuk evenement voor een jaarafsluiting met je team? Dan is de Kikkers Open een mooi toernooi om ÉN gezellig te hockeyen ÉN daarna met z'n allen een hapje te eten.

Agenda

 • maandag 24 april t/m vrijdag 28 april Geen trainingen ivm Meivakantie
 • dinsdag 2 mei Opfrisavond clubscheidsrechtercursus
 • zaterdag 6 mei Competitiewedstrijden jeugd
 • zondag 7 mei TD met DJ na wedstrijd Heren 1
 • dinsdag 9 mei Examens clubscheidsrechters
 • zaterdag 13 mei DE-feest
 • dinsdag 16 mei Herexamens clubscheidsrechters
 • donderdag 1 juni bekendmaking jeugdteams
 • zondag 4 juni Kikkers Open toernooi (1e Pinksterdag)
 • zaterdag 10 juni Jongste Jeugd-dag voor E en F teams

Een boel geld...

...Is wat we als club verdienen aan het ophalen van oud papier. Zo'n duizend euro per maand. Hoe zit dat ook alweer? Vroeger hadden we een groep oud papier lopers, waarvan sommige om de week of eens per maand liepen. Die groep werd echter steeds kleiner, waardoor we uitzendkrachten moesten inhuren om de gaten op te vullen. Zonde, want uitzendkrachten moeten betaald worden.

Wat moeten we nu precies doen voor dat oud papier?

 • om de week worden we als MHC de Kikkers ingedeeld
 • er lopen twee mensen mee met in totaal drie vrachtwagens
 • we worden ook in de vakanties ingedeeld
Verdeel de teamtaken met elkaar. Oud papier, corvee, bardienst... als iedere ouder een van die taken adopteert, verdelen we de werklast met elkaar

Om de belasting te verdelen hebben we toen in de ALV afgesproken dat alle jeugdteams 1 á 2 keer per jaar worden ingedeeld (dus ook in de vakanties) om oud papier op te halen. Zo borgen we dat we deze waardevolle inkomstenbron voor de club kunnen behouden.

Dus leg op zaterdagochtend het oud papier aan de straatkant en help onze club ermee.

Trainingen de komende periode

Ter herinnering: de komende weken zal er een aantal trainingen komen te vervallen:

Voor de ABCD-teams:

 • Tijdens de meivakantie is er tussen 24 en 28 april geen training. Omdat er op 6 mei gewoon competitie wordt gespeeld, is er wel training in de tweede week van de vakantie (1 tot 5 mei).

Voor de jongste jeugd:

 • In verband met de vakantie vervallen alle trainingen van maandag 24 april tot en met vrijdag 5 mei.
 • Op zaterdag 6 mei vervalt de benjamins stage.

Ssssssssssst!

Vorig seizoen merkten we na de meivakantie, dat er erg veel incidenten op maar met name langs het veld ontstonden. Erg veel opmerkingen over opmerkingen van ouders bij jeugdteams.

Wij hebben al enige tijd afspraken voor jeugdspelers en hun ouders op een rijtje gezet. Ook het grote welkomstbord bij ons clubhuis helpt hieraan herinneren.

Bij al de feestelijke aankondigingen willen we ook de aandacht vragen van alle leden en het publiek om het ook de laatste paar weken in het seizoen feestelijk en gezellig te houden. Op en naast het veld.

Moedig uitsluitend positief aan, zeg tijdens de wedstrijd niets tegen de scheidsrechter. Enfin.... iedereen weet waarschijnlijk wel wat van een ieder verwacht wordt. Toch kan het geen kwaad om nog eens even de afspraken door te nemen doe we hiervoor op een rijtje hebben gezet, via onderstaande knop.

Jongste jeugddag 10 juni

10 juni is het Jongste Jeugd-dag voor alle E en F teams. Het is uitsluitend voor zestal en achttal teams. Veel verenigingen maken er een zeer leuke dag van voor de teams. Het programma wie-waar speelt volgt binnenkort via web & app.

Een van de leukste tradities bij hockey is de jaarlijkse teamafsluiting. Voor de E en F teams is de Jongste Jeugd-dag een leuke aanleiding om 's ochtends en soms 's middags lekker te spelen en daarna met teamgenoten en ouders iets leuks te doen om het seizoen af te sluiten.

En nog een feestje: op zondag 7 mei organiseert MHC De Kikkers weer een gezellig Thé Dansant!

Na de wedstrijd van Kikkers H1 tegen Baarn H1 zal op het terras DJ Faber van der Linden aanwezig zijn. Om 18:00 uur verplaatsen we de muziek naar het clubhuis met DJ Mike Meijer en gaat het feest onder het genot van een drankje en een overheerlijk saté buffet verder!

Ook aan de kids is gedacht! Op de parkeerplaats is een springkussen aanwezig. Ook zal de winnaar van de *Spandoekenwedstrijd bekend worden en wordt er een mooie prijs uitgereikt.

We hopen jullie allemaal te zien op zondag 7 mei aan de Fandango!

*Spandoekenwedstrijd. Aan alle jeugdteams vragen wij om een mooi, origineel en flitsend spandoek te maken om Heren 1 aan te moedigen. Per team mag er 1 spandoek gemaakt worden die op het Adri van Munsterveld wordt opgehangen tijdens de wedstrijd tegen Baarn. Voorzitter Paul Nooren zal in de rustpauze het winnende team bekend maken. Natuurlijk hangt hier een mooie prijs voor het winnende team tegenover! Alle jeugdteams zullen hier een mail over ontvangen via hun coach of trainer.
Dank voor het volledig doorlezen van de nieuwsbrief. We willen jullie mailbox niet volstoppen, dus we streven er naar eens per maand eentje te sturen. Voor actueel nieuws, houd de website, app of Facebook in de gaten.
Created By
Communicatie Kikkers
Appreciate

Credits:

Created with images by robertdebock - "Oranje" • PublicDomainPictures - "business cash coin" • Willy66 - "agenda work balance" • tpsdave - "king willem alexander queen maxima netherlands"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.