Loading

Corona Nieuwsbrief 18 Dinsdag 14 april

Week 5, dag 20, nieuwsbrief 18

Pfff.... wat mis ik jullie!

Pffff...wat mis ik jullie! Na weken thuis op een stoel in de computercockpit eindelijk een lang vrij weekend. Goede Vrijdag ging ik aan de slag in de voortuin. Dat was hard nodig ook. Op de knieën door de tuin, onkruid, takken en veel blad weghalen. Op zo’n moment kom je helemaal tot rust. De Corona-crisis maalt wel door je hoofd. Wat een weken liggen er achter ons, niet normaal; mailen, appen, videoverbinding middels Teams, bellen en heel veel aantekeningen maken, wat een werk. Maar zo met je handen in de aarde geeft eindelijk ook rust.

Ineens dringt het tot me door. Het geluid van Sophie, Lars en Yoelle, die buitenspelen in hun tuin. Ze lachen, ze kletsen, ze kraaien het uit van plezier. Ik zit daar op mijn knieën in de tuin en wordt er stil van. Ik besef ineens dat ik uit de Coronabubbel ben gestapt. Niet alleen maar alles regelen en managen. Nee in stilte luisteren naar het spontane geluid van kinderen. Ik merk dat ik bijna emotioneel kan worden van dat geluid.

Pfff wat mis ik kinderen, gewoon elke dag in school, op het plein, een high-five, even een praatje, gewoon elkaar goeiedag zeggen, elkaar zien en dus vooral luisteren naar het geluid van spelende kinderen. Het besef dat je, ondanks videoverbindingen, elkaar mist, maakt deze tijd zo triest.

Vandaag praat ik met mijn bestuurder over onderwijs op anderhalve meter. Wat zou kunnen en wat niet. Vrijdag heb ik genoten van het geluid van de Aangeenbrugjes. Zelfs twintig meter afstand is dan nog genoeg.

Pffff ik mis jullie, leerlingen, ouders en leerkrachten. Laten we hopen dat dat snel weer mogelijk mag zijn.

Roel

Dagopening

“Even rustig ademhalen “

Wist je dat je meer dan 20.000 keer per dag ademhaalt? Dat gaat helemaal vanzelf! Als je je adem aandacht geeft, geef je eigenlijk je lijf even aandacht. Want je adem voel je in je lijf. In je fijne lijf dat altijd doet wat jij wilt. Lopen als jij dat wilt, zitten als jij dat wilt, kauwen als jij dat wilt,. Af en toe even aandacht voor je adem kan je helpen om uit je hoofd te komen en even op je lijf en je gevoel te letten. Misschien wil je lijf ook wel eens wat? Is hij moe en wil hij helemaal niet lopen. Of is hij een beetje verkouden en wil hij het liefst even een dutje doen.

Eens proberen om naar je lijf te luisteren?

Leg even je hand op je buik en tel met je ademhaling mee tot 5.

In en uit….1 in en uit….2 enz.

Lukt het je tot 5 je aandacht bij je adem te houden?

Vandaag en donderdag zijn er weer twee jarig…

Vandaag is Jacolien Bosman jarig. Jacolien is leerkracht van groep 1/2/3 op de Jan Barbierschool en ze wordt vandaag 64 jaar. Jacolien van harte gefeliciteerd. We wensen je een hele fijne verjaardag toe. Oh ja en willen jullie Jacolien feliciteren, dat vindt ze ontzettend leuk! Stuur je kaartjes, appjes of mailtjes naar: j.bosman@barbier-ikt.nl

Annamaria

Donderdag is Annemaria Filart jarig. Annemaria wordt 12 jaar en zit in groep 8 van de Es. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. We wensen Annemaria een hele fijne verjaardag toe. Donderdag mag iedereen Annemaria een berichtje sturen, dat vindt zij vast heel erg leuk. Het mailadres van Annemaria is: mat.je@live.nl

Grej of the day

De oplossing van vrijdag was Hunga Tunga, een eilandje in de stille oceaan. Zoals de titel al aangeeft: Ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Meer info HIER.

De vraag voor vrijdag is weer gericht op leerlingen uit de onderbouw:

De volgende nieuwsbrief verschijnt komende vrijdag 17 april
Created By
Robbert Flim
Appreciate

Credits:

Created with an image by Annie Spratt - "Chocolately goodness in a crispy shell!"