Loading

De Schoolweetjes nummer 42 || 9 juli 2021

Fijne zomervakantie!

Vanmorgen hebben de diverse groepen nog wat leuke spelletjes in de groepen gedaan en is er hier en daar nog wat opgeruimd om het gebouw voor de grote schoonmaak in de zomervakantie ook netjes achter te laten. Daarna was het tijd om gezamenlijk het schooljaar af te sluiten. Alle kinderen op het plein telden af naar 12:00u, de tijd waarop de zomervakantie voor regio Noord officieel begint. Mooi om met de kinderen op het plein te kunnen staan en het jaar op een enigszins normale manier af te sluiten. Vorig jaar gebeurde dit nog met een videoboodschap vanuit Daarlerveen en liepen de groepen daarna allemaal apart naar buiten. Nu konden we wel samen aftellen en we zagen ook veel ouders rondom de school staan om het aftelmoment op afstand mee te maken.

Gewoon Super! Afscheidsmusical groep 8

Op een mooi aangeklede en corona-proof locatie werd afgelopen dinsdagavond de afscheidsmusical van groep 8 opgevoerd voor de ouders. Na een generale repetitie voor de verschillende groepen mochten de kinderen uit groep 8 hun ouders hun acteer, zang, dans, verkoop en improvisatie talenten laten zien. De musical werd opgevoerd in het theater op Camping de Noetselerberg. Dankzij de hulp van een van de ouders van onze school kon in korte tijd het licht en geluid op deze locatie geïnstalleerd worden. Na afloop moest alles snel weer gedemonteerd worden, omdat in het theater de volgende avond een andere afscheidsmusical zou worden opgevoerd. Met dank aan de behulpzame ouders werd alles snel opgeruimd.

De musical Gewoon Super! speelt zich af in een gewone supermarkt Gewoon Super, waar alles heel gewoon is en de klanten nog een bakje koffie kunnen drinken en waar de klant koning is. De tijd lijkt er wel een beetje stil te staan. Pinnen kan er niet en het assortiment is niet groot. De Courgettes zijn echter wel in de aanbieding en worden door de manager flink gepromoot. Dankzij Manus, het 'manusje-van-alles' die veel klusjes opknapt loopt alles op rolletjes in de Super. Hoe Manus dit iedere keer zo vlot voor elkaar krijgt wordt al snel duidelijk in het verhaal. Een 'prank' van Kapot-TV om een wedstrijd te organiseren voor de Supermarkt van het jaar loopt een beetje uit de hand en na het jury-rapport van de mysteryshopper wordt duidelijk dat er met de beoordeling is gesjoemeld. Uiteindelijk blijkt iedereen het erover eens dat het juist zo fijn is in de gewone supermarkt en gaat de jury overstag en kent het de prijs toe aan Gewoon Super.

De musical zat vol mooie, grappige, verrassende en ontroerende momenten. Een trio vakkenvullers dat goed kon rappen en daarnaast was er ook een trio van het populaire Kapot-TV dat vlogs opnam. Manus die toch meer tijd kreeg voor zijn klusjes, dankzij een bijzondere klok. De knap gezongen solo van Nikki en de filmploeg van de zender TRL die alles opnam. De kletsende caissières, de courgette grappen van de manager, de jury van de SVHJ en de slager die regelmatig HAM kwam brengen zorgden voor een regelmatige lach op ieders gezicht. Iedereen van groep 8 kan terugkijken op een zeer geslaagde uitvoering van de afscheidsmusical. Knap gedaan!

de afscheidsmusical Gewoon Super

Afscheid door de juffen

Na de musical volgde het spel 'Wie van de drie?', waarbij ouders mochten raden wie bijvoorbeeld tijdens het kamp op Ameland naar de dokter is geweest of wie tijdens de pauzes zijn koekjes ruilt voor stukjes appel. Juf Marloes en juf Inge hadden daarna voor ieder kind een persoonlijk couplet gemaakt op het lied 'Alle kleuren van de regenboog' uit de musical en het aangepaste refrein werd vervolgens door de aanwezige teamleden meegezongen. Ieder kind ontving naast een getuigschrift ook een boek met allerlei handige tips voor de Brugklas. Timon ontving nog een extra diploma vanwege zijn hulp bij alle ICT-problemen in de groep van de juffen. Na het officiële gedeelte werd er geproost op de toekomst van deze groep 8. Het ga jullie goed!

Klasbordfoto's downloaden tot 1 augustus

Vanwege het einde van de huidige versie van Klasbord, kunt u nog tot uiterlijk 1 augustus foto's van de groepspagina's downloaden. Na 1 augustus worden de foto's definitief verwijderd en zal Klasbord een betaalde app worden. Wij gebruiken het komende schooljaar een nieuwe communicatie-app 'Parro'. Hier hebben we u al eerder over geïnformeerd.

Vrije vogeltentoonstelling

Inmiddels is er steeds meer mogelijk en wordt de Vrije Vogeltentoonstelling gekoppeld aan de heropening van het Memory Vrijheidsmuseum op 11 september. Daarom hebben we ervoor gekozen dat in principe alle inwoners van onze gemeente, ingedeeld in leeftijdscategorieën vanaf 4 jaar, een werkstuk voor de tentoonstelling aan kunnen leveren. Ook kunnen kinderen deelnemen met een versierde fiets, en/of als vrije vogel aan het defilé op 11 september (zie button).

Boek 'n Trip

De bibliotheek heeft een mooie zomeractie! Tijdens de zomeractie van de jeugdbibliotheek.nl kun je de mooiste verhalen beleven. Gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Voor iedereen tussen de 0-18 jaar. Ook als je nog geen lid bent van de bibliotheek. Deze zomeractie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus. Je mag 10 e-books en 10 luisterboeken lezen. Er is keuze uit duizenden boeken. Veel leesplezier!!

Het groene schoolplein

In de zomervakantie zullen we starten met de grootste fase van het schoolplein. De bestrating op het bovenbouwplein zal volledig worden vervangen. Een groot project en er zal zo'n 900 m2 straatwerk worden aangebracht. Het straatwerk aan de voorzijde van de school zal ook worden afgerond en ook het straatwerk bij de entree van de onderbouw zal worden afgerond.

Daarnaast zullen de speeltoestellen op het onderbouwplein worden geplaatst. Met het plaatsen van deze speeltoestellen kunnen we deze fase bijna afsluiten. Bijna, want er staat nog een stapeltje stenen te wachten op iemand die een klein muurtje zou willen metselen in de 'iglo'. Mocht u iemand kennen die dit zou kunnen en willen dan horen we dit graag. Dit kan eventueel ook tegen betaling. U kunt dit melden bij meester Floris (e-mail: f.fransen@marijke-ikt.nl) .

Afgelopen week is ook het insectenhotel gebracht. Dit insectenhotel is gemaakt door de opa van Daniël en Laura (groep 2) en zal in het nieuwe schooljaar ook op z'n plek worden gezet. Het is een prachtig hotel geworden. We hopen dat straks veel kriebelbeestjes en andere insecten komen eten en overnachten in dit hotel.

Tijdens de vakantie, tijd voor elkaar!

Aftellen tot de zomervakantie op het schoolplein

Dan is het nu tijd voor vakantie. Tijd om even uit te rusten. Tijd om te genieten. Tijd om er even op uit te gaan. Tijd om op reis te gaan. Tijd om samen spelletjes te doen. Tijd om...vul het zelf maar in. In ieder geval hebben jullie de komende periode tijd om je eigen tijd in te delen. Sommigen zullen nog een paar dagen of weken moeten werken, voordat voor hen ook een vakantieperiode aanbreekt. We wensen jullie allemaal in ieder geval een hele fijne, gezellige en goede vakantie toe. Waar dan ook! Van thuis of op camping de Noetselerberg tot Spanje of zelfs Bonaire. Geniet ervan! We hopen jullie op 23 augustus allemaal weer gezond en wel op school te zien.

Een vriendelijke zomerse groet, het team Prinses Marijkeschool.

Credits:

Gemaakt met een afbeelding van FabricioMacedoPhotos - "camping camp adventure"