LAKE-onic A rooftop on the wrong side of the lake

The old roof was leaky, and a new penthouse would have been profitable in the center of Zurich. However, the building was located on the Silvercoast.

I designed a roof structure that captures the evening sunshine for the inhabitants to enjoy together with the stunning lakeview.

I received the commission for this project while I was writing a guide about Swiss architecture built during the 1960s, and the existent building dated from that decade.

However, I didn't follow a dogmatic approach to history. My source of inspiration was The cheerfulness of the golden 1960s – the belief in a bright future shared by everyone involved.

Created By
Dan Costa Baciu


Dan Costa Baciu

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.