Loading

Utfordrer høydeskrekken med fjellklatring Aurora Paulsen (19) skal gradere seg i både kickboxing og fjellklatring i løpet av året på Skogn Folkehøgskole.

19-åringen fra Meland i Bergen er godt i gang med et år utenom det vanlig som elev på Skogn Folkehøgskole.

- Jeg ville prøve noe nytt, bo på et nytt sted, og treffe nye folk i et nytt miljø. I så måte virket folkehøgskole interessant. Når skolen selv tok kontakt etter at jeg hadde søkt, bestemte jeg meg raskt for å ta plassen, forteller hun.

Alle blir sett og inkludert

Skolen ligger i en liten bygd i Nord-Trøndelag med umiddelbar nærhet til både fjord og fjell, cirka sju mil nord for Trondheim. Her går hun på kickboxing, linja for de ekstra tøffe jentene. Og det har hun ikke angret ett sekund på siden hun startet her som elev i høst.

- Jeg merket at jeg ville trives her allerede første dag. Alle hilste på meg, både lærere og stipendiater, og de passer på at alle hadde det bra. Mange kommer alene, og da er det viktig at alle blir inkludert fra starten av. I tillegg er det høy standard, både på det nye internatbygget og ikke minst kantina. De får fiskemåltider til å smake fantastisk. De må ha et magisk krydder eller noe, sier bergenseren.

Aurora Paulsen (19), Bergen

Mange aktiviteter å delta på

Det sosiale er minst like viktig som det faglige utbyttet av året på folkehøgskole, ifølge 19-åringen.

- Man lærer sykt mye av de ulike personene som er her, både elever og lærere. Man lærer seg å sette mer pris på ting, alt du tar for gitt til vanlig.

Og av aktiviteter er det alltid noe å finne på.

- Det arrangeres elevkvelder og det er alltid noe å finne på mellom undervisning og trening. Vi har tilbud om gratis svømming, mange ulike valgfag, elevstyrte morgensamlinger, korøvinger, og mye mer. Alt dette bidrar til å skape samhold på tvers av linjer og klasser.

Utfordrer sin egen høydeskrekk

Jenta fra Bergen er klar på hva hun vil få ut av dette året på folkehøgskole.

- Jeg ville prøve noe nytt og utfordre meg selv. Noe som dette har jeg aldri prøvd før. Jeg har bestemt meg for å gjøre alt det jeg er redd for, som for eksempel klatring. Jeg har nemlig høydeskrekk. Og det å møte nye mennesker og få et nytt syn på ting. Rent sportslig har jeg mål om å gradere meg i løpet av skoleåret, og prøve ”pointfighting” for å se om jeg er god nok.

Strekkhopp, mye trening og studietur til Thailand er noe av det som står på programmet for kickboxing-klassen.

Treningsleir i Phuket

Høydepunktet i skoleåret er som hos de fleste av elevene som går på kickboxing på Skogn folkehøgskole, nemlig studieturen til Thailand.

- Vi skal til Thailand på studietur i april, til en treningsleir i Phuket. Det blir veldig spennende. Her skal vi trene og bo sammen med elevene på livslinja på skolen vår. Jeg gleder meg også å reise på tur sammen og bli bedre kjent med dem. Her skal vi også prøve oss på Muay thai og andre kampsporter i verdens største kampsportcamp.

På spørsmål om hun kan anbefale jevnaldrende å søke folkehøgskole, er hun ikke i tvil.

- Det kan helt klart anbefales. På folkehøgskole får man et år hvor ingen måler deg, det er ingen karakter eller noe annet press på at man skal prestere. Man slipper at noen har forventinger til deg hele tiden. Og så får man flyttet ut hjemmefra, men slipper å bo alene. Det er en fin overgang til å bli voksen, sier Aurora.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.