Loading

De Es en Jan Barbier Nieuwsbrief 28 februari 2020

Aan de ouder(s), verzorger(s) van de Es en de Jan Barbier,

In deze korte nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • GGD – tijdelijke veranderingen dienstverlening GGD Jeugdgezondheidszorg op basisscholen
  • Zijn onze scholen voorbereid op een eventuele uitbraak van het Corona virus?
  • Biddag
  • Vacature meerscholen directeur Es en Jan Barbier

Met vriendelijke groet,

Roel Roelofs,

Robbert Flim

Tijdelijk geen jeugdarts gekoppeld aan onze school.

Vanuit de GGD kregen wij het volgende bericht door:

Op dit moment zijn er onvoldoende jeugdartsen in onze regio beschikbaar. Team Hellendoorn heeft door ziekte en zwangerschapsverlof tot 1 september 2020 geen jeugdarts.

Wat betekent dit mogelijk voor uw kinderen op deze school?

We proberen ondanks de krappere bezetting onze taken zoveel mogelijk te laten doorgaan. De taken op de consultatiebureaus kunnen wij blijven uitvoeren. Helaas is er nu geen ruimte om onze taken op school op te pakken. Dit betekent dat de screening van de leerlingen die dit schooljaar in groep 2 en 7 zitten komt te vervallen en wordt niet ingehaald. Ook de begeleiding bij ziekteverzuim op school gaat tot 1 september niet door. Bij spoedvragen voor een arts, kunt u als ouder altijd contact opnemen met uw eigen huisarts.

Vragen over opvoeden en opgroeien

Als ouder heeft u misschien vragen over het opvoeden en opgroeien van uw kind. Op www.loes.nl kunt u terecht voor tips, online advies en gratis bijeenkomsten over alledaagse opvoedvragen. Meer informatie over de Jeugdgezondheid vindt u op onze website: ggdtwente.nl/jeugdgezondheid.

Team Hellendoorn, afdeling Jeugdgezondheid van GGD Twente

Zijn onze scholen voorbereid op een eventuele uitbraak van het Corona virus?

Op het (jeugd)journaal zien we dagelijks nieuwsberichten over het Coronavirus voorbij komen. In de klassen is dit ook veelvuldig terugkerend onderwerp waar we met leerlingen over praten. Dit proberen we op zo'n manier te doen dat we dit onderwerp voor kinderen 'behapbaar' houden, zonder ze onnodig ongerust te maken. Op de site van RTL Nieuws stond een stuk over praten met kinderen over het Corora-virus. De link hier naar toe staat hier onder.

Om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en eventueel te nemen maatregelen hebben we bij GGD Twente geïnformeerd. Alle belangrijke info kunt u vinden onder onderstaande link. De site wordt dagelijks bijgewerkt.

Biddag:

Woensdag 11 maart

Dit jaar gaan de groepen 1/2/3 naar de viering van biddag. Het thema is: aan tafel. De collecte tijdens deze dienst is bestemd voor de organisatie Latin Link die prachtig werk doen voor kinderen in Guatemala. Zie hiervoor onderstaande link:

Vacature meerscholendirecteur de Es en Jan Barbier

Aan het eind van dit jaar stopt Roel Roelofs als directeur op de Es en de Jan Barbier. Hierbij de link naar de vacature en het bijbehorende filmpje.

Created By
Robbert Flim
Appreciate