Loading

Nieuwsbrief de Es 18 oktober 2019

De tijd vliegt…

Beste ouders, verzorgers,

Via deze weg ontvangt u van ons een korte nieuwsbrief voor aanvang van de herfstvakantie. Op het moment van schrijven is schooljaar 2019/2020 al weer acht weken onderweg.

De tijd vliegt… Vanmorgen hebben we het eerste thema ‘De Regge Verbindt’ afgesloten. Zo is er door groep 1-3 een bezoek gebracht aan molen de Hoop, gingen de groepen 4, 5 en 6 naar het bakkerij en ijsmuseum en hebben de leerlingen van groep 7 en 8 een vaartocht met de zomp over de Regge gemaakt. Omdat foto’s vaak meer zeggen dan woorden vindt u in deze nieuwsbrief een foto-terugblik op het afgelopen thema. De afsluiting van thema werd in ieder geval door heel veel (groot)ouders bezocht en de reacties waren louter positief. Dank voor uw komst!

De tijd vliegt… Dat grote, groene schoolplein. Het lijkt al weer zo gewoon en het is al weer zo’n vast onderdeel van de Es, maar het park is nog maar een jaar klaar. Vorig jaar zijn we de herfstvakantie ingegaan met linten rond het pas ingezaaide park. Het blijft elke dag weer een feestje om hier buiten te spelen en te leren!

De tijd vliegt… Juist omdat de tijd voor het gevoel soms zo snel gaat, is het soms tijd om gewoon geven gas terug te nemen. Komende week is daar de tijd voor. Een week geen school, maar even tijd voor andere zaken. Een dag heerlijk niksen, een uitje met het gezin of gewoon even tijd om te lezen, sporten of een spel te doen. Geniet van de komende anderhalve week zonder school.

Het team begint op maandag 21 oktober weer met twee studiedagen. Onze leerlingen starten twee dagen later. We zien elkaar op woensdag 23 oktober weer.

Namens het team van de Es wens ik iedereen een hele fijne herfstvakantie toe!

Robbert Flim

Deze nieuwsbrief staat boordevol foto's met een terugblik op de afgelopen periode
Reis mee!

Op Reis

Plan zelf een reis. Kies je bestemming!

Na de herfstvakantie starten we met het thema ‘Op Reis’. Elke unit geeft op zijn eigen manier invulling aan dit thema. Zo wordt er gewerkt over ontdekkingsreizigers, reizen met de trein, verkeer en vervoer, de reis van je leven (van baby tot nu) en gaan kinderen zelf een reis naar een land uitstippelen. Ook op het gebied van levensbeschouwing zullen we het thema ‘reizen’ gaan belichten: De reis van Jozef en Maria, de reis door de woestijn, de reis van vluchtelingen en de daarbijhorende redenen. Hierbij kunnen ook onderwerpen als gastvrijheid, heimwee en geluk aan de orde komen.

Jozef en Maria op reis

Via de groepspagina’s in de app zult u de komende periode ongetwijfeld verschillende activiteiten rondom dit thema voorbij zien komen!

De reis van vluchtelingen

App

In de vorige nieuwsbrieven (van 27 september) hebben we melding gemaakt van het feit dat er soms wat onduidelijkheid was over communicatie via de app. Afgezien van het feit dat het laden van de app soms nog wat traag gaat, hoop ik dat u merkt dat de groepspagina’s zeer actueel zijn, dat hier regelmatig updates gegeven worden over lessen de we geven en foto’s plaatsen van activiteiten. Richting het team is dit zeker een compliment waard!

Alle informatie vanuit de groep krijgt u dus via de app. Algemene informatie leest u in onze nieuwsbrief. We vragen u dan ook om deze goed te lezen!

Daarnaast krijg ik sinds de laatste update ook nog weinig meldingen van storingen en zaken die niet goed lopen. Mochten deze er wel zijn, dan kunt u deze melden bij mij (Robbert) of bij Nils Brok.

Wat had je mee in de kleine pauze?

Rekenen:

De afgelopen periode hebben we door de hele school aandacht besteed aan de rekendomeinen 'meten' en 'tabellen en grafieken'. De omgeving van school leent zich perfect voor ‘doe-opdrachten’ om de verbinding te maken tussen ervaren en dit vervolgens terug te zien op het schoolbord. Wat is de omtrek van school, hoe groot is het schoolplein, wat is het verschil tussen lengte en omtrek, hoeveel kinderen passen er op een vierkante meter en hoe kun je er op een hele makkelijke manier achter komen wat iedereen mee heeft in de pauze? Juist; ga in rijen op het plein staan, maak hier een foto van en zet deze vervolgens om in een staafgrafiek. Hierbij enkele foto’s van reken-opdrachten binnen en buiten!

Rekenen: Big fun!

Staken?

woensdag 6 november 2019
aankondinging (onder voorbehoud)

Op woensdag 6 november zal er, naar alle waarschijnlijkheid, opnieuw een landelijke staking zijn vanuit het (basis)onderwijs. Het team van de Es is voornemens op die dag dan ook het werk neer te leggen. Als de landelijke stakingsdag niet doorgaat stellen wij u hiervan op de hoogte.

Actie Schoenendoos:

Alle leerlingen hebben vandaag een flyer meegekregen voor de actie schoenendoos. U kunt een schoenendoos vullen met allerhande zaken voor kinderen die leven in landen met moeilijke omstandigheden. Deze doos mag gevuld worden met schoolartikelen, speelgoed, verzorgingsproducten of praktische spullen. In de flyer staat precies uitgelegd wat wel en wat niet mag. Wilt u er voor zorgen dat de schoenendozen op vrijdag 8 november op school zijn ingeleverd? Dan worden ze namelijk opgehaald. Anders kunnen de dozen ook op zondag 10 november ingeleverd worden tijdens de gezinsdienst in de Oalen Grieze.

De schoenendozen moeten op vrijdag 8 november ingeleverd zijn op school!

In de flyer wordt gevraagd of u een envelop met €5,00 wilt toevoegen om de verzending te bekostigen. Dit is niet verplicht!

Babyshower!

Vanmiddag hebben we middels een kleine babyshower (tijdelijk) afscheid genomen van juf Rianne. Na de herfstvakantie start haar zwangerschapsverlof. Zoals bekend wordt juf Rianne vervangen door juf Mirjam van Dalfsen. Zij heeft de afgelopen weken al veelvuldig meegelopen in groep 5.

Juf Marloes moet nog een paar weken langer, maar zij zal met ingang van maandag 18 november met zwangerschapsverlof gaan. Ook hier hebben we uitstekende vervanging voor weten te vinden: Van maandag tot en met donderdag gaat juf Joyce Lohuis groep 6 draaien. Joyce heeft al enkele keren ingevallen op de Es en is dus bekend met onze school. Op de vrijdag zal juf Maaike Flim (tweelingzus van…) groep 6 voor haar rekening nemen. Ook zij heeft al jarenlange ervaring in het basisonderwijs. Ook juf Marloes neemt op vrijdag 15 november middels een kleine babyshower afscheid van haar groep.

Via deze weg wensen we Rianne en Marloes een heel fijn zwangerschapsverlof toe! Daarnaast heten we Maaike, Joyce en Mirjam van harte welkom op onze school en hopen we ook dat zij een hele leuke en fijne werkplek hebben de komende periode!

Burgemeester ontbijt

Nationaal schoolontbijt / Burgemeester ontbijt

Zoals u in de vorige nieuwsbrief hebt kunnen lezen zijn we namens het nationaal schoolontbijt uitgenodigd om bij de burgemeester te gaan ontbijten. Bij het gemeentehuis waren ze iets minder enthousiast over het vooruitzicht dat er 190 kinderen kwamen ontbijten. Na overleg hebben we daarom besloten dat er 25 kinderen komen ontbijten. Of dit één groep is of een aantal kinderen uit een aantal groepen zullen we na de vakantie overleggen. Dit neemt echter niet weg dat we niet gaan ontbijten: We verplaatsen het schoolontbijt gewoon naar de Es. U wordt hierover te zijner tijd nader geïnformeerd.

Een foto-terublik op het thema 'De Regge verbindt':

Omdat foto's vaak meer zeggen dan woorden:

Nog enkele flyers:

De aankondiging is een link naar de website van de organisatie. Onder de flyer vindt u de flyer die we toegemaild hebben gekregen.

Diepe Hel Holterbergloop

DRW kidsrun

Heksendorp

Created By
Robbert Flim
Appreciate

Credits:

Created with an image by Rithika Gopalakrishnan - "Autumn with a jar of maple syrup."