En god dag på jobben arbeidspraksis hos kirkens bymisjon

- En god dag på jobben må være når jeg teller alle fatene jeg har laget. Da føler jeg at jeg har gjort noe.

Knut har arbeidspraksisplass på verksted hos Kirkens Bymisjon i Bergen. Tre dager i uken kommer Knut til sin arbeidsplass og lager det som skal være Kirkens Bymisjon sitt jubileumsprodukt.

- Jobben er veldig nyttig, veldig lærerikt og samtidig avslappende, forteller Knut. - Her kan jeg få jobbe i mitt eget tempo. Ikke noe stress. Samtidig er målet å lage ferdig fat så fort som mulig.

Bård Aulin er tiltaksleder for Kirkens Bymisjon Arbeid.

- Kirkens Bymisjon legger daglig til rette for at mennesker som står utenfor det ordinære arbeidslivet skal ha noe meningsfullt å gå til. Overalt hos oss treffer du personer som ønsker å bidra. Som har noen eller noe som venter på dem – en arbeidsoppgave, et fellesskap eller et prosjekt. Her kan de få kjenne på arbeidsglede og mestring, i et tempo som er tilpasset hver og en, forteller Bård.

Fatene, som er laget av resirkulert glass, får først på logoen som er på et gjennomsiktig klistreark. Her er det viktig å sette arket rett på, og glatte ut alle bobler. Så pensles decoupage-arket med en blanding av lim og lakk, før det forsiktig settes på undersiden av fatet. Så skal dette tørke, før enda et nytt lag pensles på. Det siste laget er for å få fatet til å skinne. Deretter er det tid for eventuell reparering og finpussing av kantene.

Knut jobber for tiden aleine, og trives med det. Da kan han høre på den musikken han ønsker. Han spiller selv bass i bandet New Age Disco Boys, som spiller en blanding mellom punk og rock. Her kan du høre bandet hans på NRK P3 Urørt.

- Jeg har kjøpt et fat selv, og det ga jeg til oldemor. Hun synes det var veldig fint, selv om hun ikke helt forstod hvordan jeg hadde laget det. Oldemor bruker det til askebeger, men det kan egentlig brukes til alt mulig. Til å ha frukt i, nøtter, stearinlys.

- Jeg var innom der vi selger fatene, og da ble jeg presentert for gjestene der som han som lager fatene. Det var stas!

- Siste hånd på verket? Det er å signere navnet mitt på båndet rundt fatet, så den som kjøper fatet kan se at det er laget av Knut. Jeg håper de som kjøper fatene jeg har laget blir fornøyd!

Jubileumsfatene koster kr. 100 og kan kjøpes på Krohnhagen kafe og veksthus (kl. 10-16), på vårt sykkelverksted Pedalen i Daniel Hansensgate 7 (åpningstider til Pedalen) eller i resepsjonen vår på Bontelabo 8 A (kl. 9-16).

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.