Loading

Prva sveta Pričest

Ovaj tjedan ćemo upoznati sakrament Prve Pričesti uz pomoć priče jedne djevojčice kako ju je ona doživjela.

U subotu, dan prije Prve pričesti, primili smo sakrament svete Ispovijedi.

Bilo je važno naučiti kako se ispovijeda i tada izreći svoje grijehe koje smo učinili od djetinjstva. Svećenik je tada rekao što za pokoru moram izmoliti, a ja sam izrekla molitvu kajanja i moji grijesi su bili oprošteni.

Tako očišćeni od grijeha u nedjelju smo primili sakrament Prve svete pričesti. U čistoj bijeloj haljinici s vjenčićem na glavi došla sam u crkvu sa svojim roditeljima.

Dan je bio prekrasan i svi mi prvopričesnici bili smo dobre volje, veseli, radosni ali i pripremljeni za susret s Isusom.

Nakon zajedničkog ulaska u crkvu smjestili smo se u klupe i počela je svečana sveta misa .

Na samom početku nas nekoliko prvopričesnika donijelo je na oltar darove: pšenično zrnje, brašno, vodu i hostije koji su označavali naše zajedništvo s Isusom.

Uz recitacije, prigodne pjesme, te lijepo i svečano slavlje koje je predvodio naš župnik, moje Prve svete pričesti uvijek ću se rado sjećati.

Na svetoj misi je konačno došao čas kada smo po prvi puta primili Isusa u svoja srca.

Kad sam primila Tijelo Kristovo, dušu mi je ispunila ljubav, mir i neopisiva radost. Osjećala sam se kao neki slobodni leptir koji leti po raju.

Na kraju smo se pjesmom „Hvala mama, hvala tata…“zahvalili našim dragim roditeljima za svu ljubav i brigu koju su uložili da bi nas pripremili za ovaj sveti sakrament.

Nakon svete mise svi smo dobili uspomene na Prvu svetu pričest, a iza toga smo se fotografirali. Svi smo bili veseli i jako sretni.

Prva Pričest je sakrament kojim po prvi puta primamo Tijelo Kristovo, kako bi njegova ljubav i radost ostali zauvijek s nama.

Priče djelomično preuzete sa stranice i prilagođene

Prva sveta Pričest - dojmovi učenika - Župa Trnovecwww.zupa-trnovec.hr

Slike preuzete pixabay.com