Loading

Παρνασσός Τιθορέα Εναλλακτικές αποδράσεις στον απείραχτο, ανέγγιχτο και αμόλυντο ανατολικό Παρνασσό.

Τιθορέα (Βελίτσα)

Το γραφικό χωριό της Ρούμελης χτισμένο μέσα στο πράσινο στέκεται γαντζωμένο 2.500 χρόνια στα ριζά του αιώνιου βουνού.
Τιθορέα, Βελίτσα ανατολικός Παρνασσός - Φθιώτιδα

ΠΛΑΤΑΝΑΚΟΣ. Το ψηλότερο μπαλκόνι πάνω από το επιβλητικό φαράγγι. Από ' δω ξεκινάμε για το Ε4, τη σπηλιά του Ανδρούτσου, την Τρύπη και τη Λιάκουρα.

2. Περιπατικός προοροσμός.

Πεζοπορίες και ορειβασίες.

ΤΡΥΠΗ. Μια τεράστια χοάνη στα έγκατα του βουνού κάτω από την Λιάκουρα, αποθηκεύει το χειμώνα τόνους χιονιού. Η τρύπα στα χαμηλά της χοάνης δημιουργεί τον ψηλότερο καταρράκτη των Βαλκανίων.

3). Πολιτιστικός προορισμός.

Η διαχρονική πορεία της σημαντικής Φωκικής πόλης.
Τιθορέα (Βελίτσα).

Η περιήγηση στην Τιθορέα είναι οδοιπορικό πίσω στο χρόνο. Αρχαίο τείχος, εντοιχισμένα επιτύμβια, Βυζαντινές εκκλησίες, Φράγκικα απομεινάρια, Μεσαιωνικά σοκάκια, κρησφύγετα και στρατηγεία των καπετάνιων του 1821, πέτρινα αρχοντικά με τις επιβλητικές πύλες του 18ου και 19ου αιώνα σε ταξιδεύουν στους 25 αιώνες της ιστορίας της.

4). Περιβαλλοντικός προορισμός.

Ανακαλύψτε ένα από τα εννιά αισθητικά δάση της χώρας. Τους ψηλότερους καταρράκτες των βαλκανίων της Τρύπης, τους Ποτιστήδες και την Κούρνη. Τη σπάνια πανίδα και χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής.
Περιβαλλοντικός προορισμός.

Κ' όταν φθάσεις εκεί ψηλά στο αλωνάκι της Αγ. Ιερουσαλήμ ή στην σπηλιά του Ανδρούτσου ή στο Καστράκι, στα πόδια σου θα χεις το μεγαλύτερο και βαθύτερο φαράγγι του Παρνασσού κ' ολόκληρο τον κάμπο του φθιωτικού Κηφισού.

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ. Το πιο βαθύ και μακρύτερο του Παρνασσού. Εκατοντάδες σπηλιές, η κάθε μια με την ιστορία της. Του Μίχου, του Χαρτόνη, του Σαδήμου :επαναστάτες, φυγόδικοι ληστές της Ρούμελης. Και μες τη μέση του φαραγγιού ο Νερόμυλος, τα μαντάνια, τα νεροπρίονα. Η Βιομηχανική ζώνη της Τιθορέας.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ. Και για σένα επισκέπτη που δεν θες περπατήματα, ορειβασίες, περιβαλλοντικές αναζητήσεις και πνευματικές ανατάσεις, άραξε στον πλάτανο αν έχει καλό καιρό ή αλλιώς στα δύο παραδοσιακά καφενεία ή στην mainstream ΝΕΩΝ του Γρίβα και την Χαμόκελα των Πενταρτσαίων όπου θα βρεις τα καλύτερα κρασιά ούζα και τσίπουρα.

4). Διαμονή "ΤΙΘΟΡΙΕΩΝ ΣΠΙΤΙΑ".

Ιστορικά σπίτια διάσπαρτα στον οικισμό της Τιθορέας, αναστηλώθηκαν και αναπαλαιώθηκαν με γνώμονα το παρελθόν τους, την παράδοση τους αλλά και το σεβασμό μας προς το περιβάλλον.

Πέτρινα

Τιθοριεών σπίτια.
Πέτρινα ενοικιαζόμενα σπίτια.

Παραδοσιακά

Παραδοσιακή διακόσμηση.
Παραδοσιακές σάλες.

Με σύγχρονες ανέσεις

Υπνοδωμάτια.
Υδρομασάζ.

Εδώ λοιπόν επισκέπτη σε τούτον τον ιστορικό οικισμό με τα παλιά εγκαταλελειμμένα σπίτια, τα στενά χωμάτινα η πλακόστρωτα σοκάκια, τις ατέλειωτες ξερολιθιές και τα εκατοντάδες οπωροφόρα δέντρα των μικρών κήπων μπορείς να γυρίσεις πίσω σε άλλες δεκαετίες του 60 και του 70. Μέσα σ' αυτό το σκηνικό, φτιαγμένο από πέτρα, ασβέστη, ξύλο και κεραμίδια βρίσκονται διάσπαρτα τα ΤΙΘΟΡΙΕΩΝ ΣΠΙΤΙΑ. Παραδοσιακά και όλα πέτρινα σε περιμένουν με τις σύγχρονες ανέσεις για να κάνουν τη διαμονή σου ευχάριστη, άνετη κ' αξέχαστη.

Για πληροφορίες και κρατήσεις για τα πέτρινα ενοικιαζόμενα σπίτια επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 6948829822 - 23 / 694 669 4316. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.tithoriewn-spitia.gr ή στείλτε μας e-mail: info@tithoriewn-spitia.gr. Υπεύθυνος κρατήσεων: Αντώνης Κατσινέλος.

5). Εστίαση και διασκέδαση.

Ταβέρνα με ιστορία 40 χρόνια "Γιαλάς".

Ταβέρνα "Γιαλάς".

ΤΙΘΟΡΕΑ / ΒΕΛΙΤΣΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ. ΤΗΛ. 2234071237 | www.gialas.gr

Παραδοσιακό μεζεδοπωλείο "Η Χαμοκέλα".

Τσιπουράδικο "Χαμοκέλα".

Παραδοσιακά καφενεία

Καφενείο "Η ωραία Τιθορέα".

Καφενείο "Η ωραία Τιθορέα".

Για κρατήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2234 071559.

Καφενείο "Ο πλάτανος".

Παραδοσιακό καφενείο "Ο πλάτανος".

Για κρατήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2234 071218.

"ΝΕΩΝ" σύγχρονο, mainstream Cafe - Bar - Club.

Cafe - Bar - Club "ΝΕΟΝ".

Αυτός εδώ ο όμορφος τόπος, διαχρονικό δημιούργημα των ανθρώπων και της φύσης βρίσκεται μόλις 90' λεπτά από την Αθήνα με αυτοκίνητο ή με τον καινούργιο μας «οικολογικό» προαστιακό.

90' λεπτά απο την Αθήνα, 40' λεπτά από την Λαμία & Δελφούς και 30' λεπτά από την Λιβαδειά.

Τιθορέα (Βελίτσα), Ανατολικός Παρνασσός

Κάθε Σάββατοκύριακο οργανωμένες αποδράσεις από την Αθήνα με πούλμαν ή τον προαστιακό σιδηρόδρομο στην καταπληκτική τιμή για Διήμερο Σάββατο Κυριακή 50€. Τριήμερο Παρασκευή Σάββατο Κυριακή 70€. Υπεύθυνος οργάνωσης Κατσινέλος Αντώνης, τηλέφωνο 6948829823 katsinelos.a@gmail com.

Πληροφορίες και επικοινωνία.

Για κρατήσεις και πληροφορίες για τα "ΤΙΘΟΡΙΕΩΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ" μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.tithorion-spitia.gr ή την σελίδα μας στο FB: www.facebook.com/tithorieonspitia/ με e-mail στο: tithorea@tithorieon-spitia.gr καθώς και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα: 6948829823 - 6946694316.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.