Loading

Meandert(h)aal 23 april 2021

Week 16.

Het was voor de leerlingen van groep 8 een bijzondere week. Drie dagen lang hebben ze zich gebogen over de uitdagende vragen van de Centrale Eindtoets. Dat vraagt veel van het doorzettingsvermogen en de concentratie van de leerlingen. Ze hebben de toetsen met veel inzet gemaakt en wachten met de nodige nieuwsgierigheid naar de uitslag van de toets die na de meivakantie bekend wordt gemaakt.

Vandaag was de dag van de Koningsspelen. Door stagiaire Daan was, onder begeleiding van juf Hendrien, een mooie opzet (examenopdracht) gemaakt met prachtige spelletjes voor vanmorgen. De meeste leerlingen en leerkrachten hadden zich gekleed in een vrolijke oranje outfit, het plein was gezellig versierd en de zon liet zich ook van zijn beste kant zien. Wat wil je nog meer? Het is een leuke ochtend geworden en een goede vervanger van de reguliere Koningsspelen. Daan heeft een voldoende gekregen voor zijn opdracht, gefeliciteerd!

We hebben nog een week te gaan tot aan de meivakantie. Een week, met een korte onderbreking, waarmee we weer een fijne periode van werken kunnen afsluiten. Iedereen dinsdag een gezellige Koningsdag gewenst!

Kind op maandag.

Thema van de week : Hoofd in de wolken.

Hooglied 2: 8-9, 4: 1-9 en 5: 2-8

Koning Salomo schrijft een lied. Het gaat over twee geliefden. Of gaat het over God en de mensen? Waarschijnlijk allebei. God houdt van de mensen en mensen kunnen verlangen naar God – ook als hij niet zo dichtbij is als ze zouden willen.

Goede doelen.

Maandag wordt er voor het laatst gespaard voor de stichting Hartekind. Er is al een mooi bedrag ingezameld, maar er kan altijd nog iets bij. Even aan denken maandag !

Na de vakantie gaan we sparen voor de stichting KiKa. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Juf Miranda maakt en verkoopt leuke sleutelhangers, zogenaamde MonKi's. De opbrengst doneert ze aan KiKa. Na de meivakantie zal zij hier vast wel meer over willen vertellen.

Korte agenda.

  • 27 april - Koningsdag. ( leerlingen zijn vrij)
  • 3 mei t/m 14 mei - Meivakantie.
  • 19 april - 23 mei - Doekoe-actie ( COOP)

Gefeliciteerd.

Met de groeten van groep 1.

Prettig weekend!!