Loading

De Schoolweetjes Nummer 9 || 9 oktober 2020

Herfstvakantie

Nog één dag en dan begint de herfstvakantie. Of u nu thuisblijft of er een paar dagen op uittrekt, u kunt weer meedoen aan onze fotowedstrijd. Wie maakt in de vakantie de mooiste foto waarmee we de volgende nieuwsbrief openen. Doet u mee? Stuur dan uw foto’s naar info@marijke-ikt.nl. Alle ingezonden foto’s komen in ons fotoboek op onze website.

Welkom op de Prinses Marijkeschool

In september en begin oktober zijn er 5 kinderen ingestroomd in groep 1. Vieve, Kim, Zhané, Noud en Milan, van harte welkom op de Prinses Marijkeschool. Wij wensen jullie een hele fijne tijd toe bij ons op school. 

Aanmelding leerlingen

Wij nodigen ouders en verzorgers die hun kind(eren) willen aanmelden voor onze school van harte uit om contact met ons op te nemen. In verband met de Corona-maatregelen kunnen we u helaas niet rondleiden onder schooltijd. Na schooltijd ontvangen we u graag en vertellen we u over onze school en ons onderwijs. U kunt contact met ons opnemen via de mail: info@marijke-ikt.nl of te bellen met 0548-615312. U bent van harte welkom.

Hercontrole fietsen

Na afloop van de laatste controle kregen alle leerlingen als verrassing een zadelhoesje. En dat komt natuurlijk goed van pas nu we de herfst ingaan. Super geregeld, verkeersouders!

De verkeersouders zijn zeer tevreden over de hercontrole.Maar een enkel voorlampje dat het niet deed en een beperkt aantal kinderen dat hun fiets niet bij zich had. Al met al kunnen de ouders met een gerust hart de donkere tijd in waarbij hun kinderen met goede verlichting fietsen. Onze hartelijke dank gaat uit naar fietsenmaker Aanstoot en de verkeersouders voor het organiseren en uitvoeren van de fietscontrole.

Biebouders gevraagd!

Uw hulp is zeer welkom!

Binnen de Marijkeschool hebben we een prachtige bibliotheek. Om de schoolbieb open te kunnen houden voor alle kinderen, doen we een ‘dringend’ beroep op u!

Wie heeft er zin om het team van biebmoeders te komen helpen? De schoolbieb is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 13:15 uur tot 14:30 uur. We zijn al erg geholpen als u op één of twee van deze dagen kunt en dan zo’n 1 x per 3 à 4 weken. Vaker mag natuurlijk altijd!

Als u wilt helpen, kan het ingevulde briefje afgegeven worden aan de juf of meester van uw kind. Voor eventuele vragen mag u mailen met biebouder Renate: e.tjeerdsma@versatel.nl, of juf Dianne: d.velding@marijke-ikt.nl.

Werk (nog niet) in uitvoering

Helaas kunnen we dit weekend nog niet beginnen met de werkzaamheden aan het plein. We kregen deze weet te horen dat we een meldingsplicht hebben voor het verplaatsen van een deel van het hek. Deze melding hebben we inmiddels gedaan bij de gemeente. We hopen daarna zo snel mogelijk het werk uit te kunnen voeren. Jammer, we stonden allemaal in de startblokken maar we volgen natuurlijk de regels.

Voorleeswedstrijd

Vanmiddag wordt in de hal de voorleeswedstrijd gehouden. Uit groep 5 doen Elisalyn en Pim mee. Uit groep 6 zijn de deelnemers Saar en Isa. De lezers uit groep 7 zijn Maud en Florian en uit groep 8 zijn dat Eva en Calvin. Er zijn twee winnaars. Een uit groep 5 en 6 en de winnaar uit groep 7 en 8. Deze laatste mag meedoen aan de voorleeswedstrijd van de gemeente Hellendoorn. We wensen alle deelnemers veel succes en iedereen een mooie middag toe.

Zending

Vanaf nu is het weer mogelijk om ook online te sparen voor het doel dat we tot de kerstvakantie willen steunen. Met de hulp van een aantal vrijwilligers verrast de Raad van Kerken Hellendoorn/ Nijverdal dit jaar ± 750 minimagezinnen met een enveloppe, met daarin een cadeaubon, een wenskaart en een brief met aanvullende informatie.Het gezin wordt dan in de gelegenheid gesteld om voor een bedrag van € 25.- extra kerstinkopen te doen in één van de plaatselijke supermarkten.We hopen op deze wijze veel minimagezinnen en alleenstaanden, met de feestdagen in zicht, toch nog “een steuntje in de rug” te geven. Wij dragen graag ons steentje bij, doe u ook mee? Maar dan een bedrag over. Wij danken u voor uw medewerking.

Kind op maandag

Niet zonder jou.

God heeft zijn volk bevrijd uit Egypte. Ze gaan door de woestijn op weg naar het beloofde land. Maar onderweg blijkt het voor het volk moeilijk om geduld te hebben trouw te blijven aan waar Mozes over vertelt. Het komt zelfs zover dat God zegt: ‘Ik ga niet meer met jullie mee.’ Mozes en het hele volk vragen Hem om toch mee te gaan, en uiteindelijk doet Hij dat. Zo gaan ze verder op die lange weg door de woestijn. Soms moeten we geduld hebben en duren dingen langer dan verwacht. Er wordt gelezen uit Exodus 33 en 34: 1-10 en Numeri 10: 11-36.

De kleuters horen de verhalen 'Jacob komt weer terug' en 'Jozef en zijn broers'.

Geboren

Op 23 september is Faas geboren. Wij feliciteren Bobbi (groep 1), Mees en de trotse ouders Niek en Marloes van harte met de geboorte van hun broertje en zoon.

Luizen

Normaal gesproken worden alle kinderen na de vakantie gecontroleerd op luizen. Nu de luizenmoeders de school niet in mogen, willen wij u vragen zelf uw kinderen goed te controleren op de aanwezigheid van deze ongenode gasten. Mocht u onverhoopt luizen of neten vinden, wilt u dit dan op school melden, de ouders van de groep krijgen dan bericht en zo kan iedereen uit de betreffende groep indien nodig, actie ondernemen. Alvast heel hartelijk dank!

Tegeltjeswijsheid

Als je eenmaal echt wordt uitgedaagd, vind je iets in jezelf. De mens weet niet waartoe hij in staat is totdat het hem wordt gevraagd.

Koffi Annan ging de uitdaging aan en leidde de Verenigde Naties.

Herfstvakantie

De eerste periode na de zomervakantie is omgevlogen. We hebben als je erop terugkijkt al veel dingen gedaan. De kind- en oudergesprekken. Het kamp naar Ameland, de eerste buitendagen, de eerste voorstellingen in het ZinIn theater, de fietscontrole. We kunnen de lijst nog langer maken. Dat alles natuurlijk naast het werk in de klas. We hebben herfstvakantie en we wensen iedereen die dat ook heeft een hele fijne week toe. Goede vakantie allemaal. Met vriendelijke groet, het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van Marko Hankkila - "Mallard duckling" • (De Jager) Michael podger - "Child walking through leaves" • Robert Wnuk - "Floating maple leaves" • susannp4 - "mushroom fly agaric moss" • MabelAmber - "autumn leaf vein pattern" • Josh Applegate - "untitled image" • Kuma Kum - "A Orange Squirrel Looking At The Photographer!" en de Prinses Marijkeschool