Loading

Kerülj kékbe, kerülj képbe kortárs fotográfiai kiállítás és fotópuzzle a Kis Lépések Alapítvány az Autizmus Világnapjához kapcsolódó, figyelemfelhívó kampányában

Barakonyi Szabolcs, Bácsi Róbert László, Csoszó Gabriella, Darab Zsuzsa, Erdei Krisztina, Hangay Enikő, Mártonfai Dénes, Mohai Balázs, Molnár Zoltán, Piti Marcell, Szombat Éva, Tóth Szilvi

kurátor: Csizek Gabriella

A Kerülj kékbe, kerülj képbe fotóprojekt tizenkét kortárs magyar fotográfus képeiből válogat a Kis Lépések Alapítvány az Autizmus Világnapjához kapcsolódó, figyelemfelhívó kampánya részeként.

Dokubrom Galéria (1111 Budapest, Bartók Béla út 33.)

2021. április 17. - május 2.

© Szombat Éva

...A más kontextusból már ismert vagy a kiállítási projekthez kapcsolódóan készült képeket ugyanazon fotográfusi attitűd jellemzi: az alkotók saját világképüknek megfelelően mutatják meg a valóság rejtett összefüggéseit, amelyek így a maguk és a befogadó számára egyaránt jelentésbeli képekké rendeződnek...

© Csoszó Gabriella

...Az autizmus szimbólumaként is ismert kék szín minden képen eltérő módon jelenik meg: hol finoman rejtőzve, hol hangsúlyosan, az égbolt kékjétől a földgömblabda tenger-kékjéig...

© Mohai Balázs © Molnár Zoltán © Bácsi Róbert László

...A válogatott munkák önmagukban is egy-egy külön világot mutatnak meg, együtt pedig - mint egy kirakójáték elemei - létrehozzák a kiállítás egészét...

© Mártonfai Dénes © Erdei Krisztina © Barakonyi Szabolcs

...A világ és az élet organikus részeként tekintettünk az autizmus spektrumzavar állapotára és annak számtalan megjelenési formájára, a kiválasztott képekkel ennek mintegy párhuzamát mutatjuk be a világ befogadásáról és a valóság fényképként való leképezéséről...

© Piti Marcell © Tóth Szilvi

A Kerülj kékbe, kerülj képbe fotókiállítás – a járványügyi intézkedések maximális betartása mellett – a Dokubrom Galériában (1111 Budapest, Bartók Béla út 33.) látható 2021. április 17. és május 2. között, a Budapest FotóFesztivál keretében.

© Darab Zsuzsa
A fotográfiákból – Magyarországon először – limitált példányszámú fotópuzzle készül. Egy-egy unikális puzzle eladásából befolyó összeg egyórányi fejlesztést tesz lehetővé a Kis Lépések Alapítvány által működtetett ABA Terápiás Központba járó gyermekek számára.
Kerülj kékbe, kerülj képbe velünk Te is! Erre a linkre kattintva most online kirakhatod a fotókat, a kiállítótérben pedig meg is vásárolhatod őket. Ha továbbosztod az oldalt vagy a képeket, kérjük, használd a #keruljkekbe hashtaget!

A járványügyi szabályozások maximális figyelebevételével pop-up kék-órák keretében lehetőség nyílik az alkotókkal, szervezőkkel is találkozni a térben. További információ a kiállítás Facebook eseményében.

A Kis Lépések Alapítvány köszöni a Kerülj kékbe, kerülj képbe fotóprojekt megvalósításában résztvevők munkáját, kiemelten a tizenkét fotográfus közreműködését.

A Kis Lépések Alapítvány fő tevékenysége az autizmussal élő gyermekek és környezetük segítése a tudományosan igazolt módszereken alapuló, nemzetközileg elfogadott best-practice terápián, az Alkalmazott Viselkedéselemzésen (ABA-Applied Behavior Analysis) keresztül. Az ABA terápia a tanulás és viselkedés tudományosan bizonyított alapelveit alkalmazza a szociálisan nem elfogadható viselkedésformák csökkentése érdekében, valamint új viselkedésformák tanításában.

A szervezetet 5 fős kuratórium irányítja, mely a kezdetektől fontosnak tartotta, hogy a hatékony és professzionális ellátás érdekében megfelelő terápiás helyszínt biztosítson a szülők és a gyermekeik számára , ezért 2018. novemberében megnyitotta kapuit Magyarország egyetlen ABA Terápiás és Módszertani Központja, ahol jelenleg 16 család és gyermek ellátása folyik napi szinten, és amelynek eddigi működése alatt közel 6000 terápiás fejlesztő óra valósult meg.

Az Alapítvány adományokból, időszakos kampányokból és pályázatokon nyert pénzügyi forrásokból tartja fenn saját magát, valamint működteti az ABA Terápiás és Módszertani Központot és időről időre részt vállal a családok anyagi tehermentesítéséből.

Támogasd te is az Alapítvány munkáját!

Küldj adományt az OTP Bank: 11705015-20002712 számlaszámára utalással vagy befizetéssel (a közleményben tüntesd fel: adomány), vagy utalj a PayPal rendszerén keresztül.

Ajánld fel az adód 1%-át! Adószám: 18655148-1-43

A Kerülj kékbe, kerülj képbe kampány fotópuzzle-jének megvásárlásával nemcsak egy-egy kortárs fotográfus munkája lehet a tiéd vagy ajándékozhatod azt tovább, hanem a 6500 Ft-os díj megfizetésével egy órányi fejlesztéssel is támogatod az ABA Terápiás Központba járó gyermekeket. Előrendelés az alkotó(k) nevének feltüntetésével ezen az emailen keresztül keresztül lehetséges.

A fotóprojekttel kapcsolatos további információ, sajtóképek: Boronyák Vivien kampánymenedzser

Credits:

© Hangay Enikő (nyitókép)