Loading

RAPORT DE ACTIVITATE ANUL 2018 Voluntariatul ne aduce impreuna! Implica-te!

In 2018 ne-am concentrat pe promovarea educatiei in mediul rural, pe reducerea riscului de abandon scolar si pe incluziunea sociala a grupurilor vulnerabile. Am contribuit la implicarea tinerilor in proiecte de democratie participativa si am continuat dezvoltarea organizationala.

Asociația “Țara Tinerilor Unițieste o organizatie non-guvernamentala ce desfasoara activitati in interes general, avand personalitate juridica de drept privat fara scop patrimonial, infiintata in luna mai 2014. ATTU este caracterizata printr-o mare mobilitate in ceea ce priveste modul sau de actiune, dar si directiile in care se concentreaza activitatile acesteia. Prin aceasta mobilitate, de la faza incipienta pana in prezent, Asociatia “Tara Tinerilor Uniti” s-a concentrat pe identificarea corecta si sustinuta a nevoilor cu care comunitatea se confrunta, dar si pe atragerea resurselor necesare pentru solutionarea acestor nevoi.

Scopul Asociației consta în sustinerea si promovarea intereselor comunitații, ale copiilor, tinerilor, studentilor sau persoanelor în vârsta, precum si a persoanelor defavorizate, din mediul urban si rural, prin implicarea activa în problemele societatii cu ajutorul programelor si activitatilor specifice în urmatoarele domenii: social, educatie, cultural-artistic, ecologie, sanatate, juridic, dezvoltare personala.

Activiatiile principale ale organizatiei:

  • Organizarea de programe, proiecte, ateliere cultural-educative, sociale, de consiliere, dezbateri, conferinte, întâlniri, cursuri, si alte activitati educative în vederea cresterii eficientei si calitatii formarii copiilor, tinerilor si studenților;
  • Organizari de evenimente legate de educatie, sanatate si viata adresate copiilor, adolescentilor si adultilor – atât în unitaţile de învatamant cat si în afara acestora, respectând normele legale.
  • Activitati de promovarea a voluntariatului si promovarea initiativelor tinerilor, elevilor si studentilor.

PROIECTELE ONG ATTU IMPLEMENTATE IN 2018

"Pastele faptelor bune" editia 2018

Comuna Bisoca - Jud. Buzau

Peste 100 de beneficiari - elevii claselor prescolare, primare si gimnaziale au participat la proiectul "Pastele feptelor bune". Elevii au fost implicati in activitati educationale cu scopul dezvoltarii abilitatilor de lucru in echipa, implicare civica, comunicare, etc.

In afara activitatii educationale, am organizat un candy bar pentru ca micutii sa se bucure de bunatatile oferite in dar de sponsorii si colaboratorii nostri.

"Suna Clopotelul" - editia 2018

com. Ceamurlia de Jos - jud. Tulcea

Inceperea anului scolar este motiv de sarbatoare. Noi am ales sa fim alaturi de cei aproape 200 de copii din com. Ceamurlia de Jos, jud. Tulcea. Am derulat activitati educationale non-formale si am descoperit noi abilitati. La final, micutii au primit dulciuri, rechizite si produse de igiena.

Promovam educatia in mediul rural si ii incurajam pe micuti sa creada in planurile lor de viitor.

"Pe urmele lui Mos Craciun"editia 2018

com. Puiesti / jud. Vaslui

Anul acesta, urmele lui Mos Craciun ne-au adus in comuna Puiesti din jud. Vaslui. Aici am intalnit 200 de copii veseli si curiosi sa descopere miracolul de Craciun. Echipa de voluntari ATTU i-a implicat pe micuti in activitati dedicate Craciunului, dar si alte activitati de dezvoltare personala.

Micutii prezenti la activitate au primit geci si dulciuri in dar. Am derulat intalniri cu parintii si cadrele didactice pentru a identifica anumite probleme cu care se confrunta. De asemenea, am acordat scolii un feed-back asupra activitatii derulate.

Tinerii in dialog cu autoritatile publice locale ale Sectorului 3

Dat fiind interesul scăzut al tinerilor în tot ceea ce privește domeniul administrației publice, proiectul își propune să găsească soluții unor probleme precum: interesul redus al acestora cu privire la procesul decizional și al activităților autorităților publice locale, dar și gradul redus de implicare în acțiuni civice și de voluntariat. Pe de altă parte, factorii decizionali vor înțelege și ei importanța tinerilor în procesul decizional și rolul consultativ pe care aceștia îl au, pentru ca, la final, dialogul dintre aceștia să reprezinte o normalitate, și nu un obiectiv greu de atins.

Asociatia Tara Tinerilor Uniti, în parteneriat cu Primaria Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti, a implementat proiectul „Tinerii în dialog cu Autoritatile Publice Locale din Sectorul 3”, pe o perioada cinci luni (Februarie-Iunie), printr-o serie de sase întalniri ale tinerilor din Sectorul 3 cu factorii de decizie locali.

Proiectul „Tinerii în dialog cu autoritatile publice locale ale Sectorului 3” face parte din programul Erasmus + KA3- Dialog Structurat, grant UE pentru organizarea de întâlniri între tineri, factorii de decizie în politicile de tineret, experți de tineret si reprezentanti ai autoritatilor publice responsabile de tineret.

Prin obiectivul sau principal, proiectul urmareste cresterea gradului de sensibilizare în ceea ce priveste rolul dialogului între tineri si autoritatile publice locale.

Elevii claselor IX-XII din cele 14 licee situate în Sectorul 3, dar si aproximativ 100 de tineri defavorizati si/sau tineri cu dizabilitati, ce se afla în evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3, au participat la o serie de sesiuni de informare sustinute de voluntari ai Asociației, urmând ca, la finalul fiecărei sesiuni de informare, cei mai implicați elevi sa participe la una dintre cele sase întâlniri de dialog structurat, alaturi de factorii de decizie din institutiile publice ale Sectorului 3.

Sute de tineri din Sectorul 3 au dezbatut problemele comunitatii cu reprezentanti ai primariei si Consiliului Local al Sectorului 3, în cadrul unui proiect finanțat de autoritatea locala, implementat de Asociația Țara Tinerilor Uniti si intitulat "Vocea Tinerilor din Sectorul 3".

"Vocea tinerilor din Sectorul 3" - proiect implementat in parteneriat si cu finantarea nerambursabila a Primariei Sectorului 3 in perioada octombrie - decembrie 2018.

Project Manager: Vasilica Teodora

Întâlnirea între reprezentatii primariei, consiliului local si cei 255 de tineri selectați din liceele din Sectorul 3, s-a desfasurat în sala mare a Scolii Gimnaziale de Arte nr.5 in decursul a mai multor intalniri in perioada octombrie-decembrie 2018. In prima intalnire, in prima parte a evenimentului care a durat în total aproximativ 4 ore, elevii au putut afla atributiile fiecarei directii ale Primariei Sectorului 3, apoi au primit informatii despre cateva dintre planurile de investitii ale primariei, direct de la reprezentantul Direcției Investitii si Achizitii, seful de serviciu, Marius Popescu. Acesta a intrat si într-o dezbatere cu elevii pentru a afla ce parere au despre lucrarile începute de primarie în zona scolilor si a aflat doleantele pe care elevii le au de la autoritatea locala. "Proiectul este foarte folositor pentru elevi dar si pentru primarie. În felul acesta avem un feedback de la o categorie de cetateni care, în general, nu prea comunica cu noi", ne-a spus Popescu la finalul dezbaterii.

"ZAMBETE SI RAZE DE SOARE" - 1 iunie

Com. Malaia, jud. Valcea

Am ales sa sarbatorim Ziua Copilului alaturi de cei peste 100 de micuti din comuna Malaia, Jud. Valcea. Voluntarii ATTU au organizat petrecerea chiar in curtea scolii. Am derulat ateliere de gastronomie, de creativitate, de povesti si chiar de plantat flori. Am participat la un flash-mob si ne-am jucat pana aproape de terminarea zilei. La final, micutii au primit dulciuri si jucarii din partea voluntarilor.

CONTRIBUIM LA DEZVOLTAREA COMUNITATII LOCALE

Asociatia Tara Tinerilor Uniti a intermediat transferul cu titlu gratuit a unui autoturism detinut de Directia Generala de Taxe si Impozite Locale Sector 4.

Autoturismul a ajuns in posesia Liceului Tehnologic Puiesti din jud. Vaslui.

ACORDAM MICI BUCURII SENIORILOR AFLATI IN CENTRE PENTRU VARSTNICI DIN MUNICIPIUL BUCURESTI

MARTISORUL SPERANTEI

1 martie 2018

Respectam traditia! In fiecare an, cu ocazia zilei de 1 martie, mergem intr-un camin pentru batrani si alegem sa petrecem cateva ore cu seniorii. Povestim, radem, ne imbratisam si le oferim martisoare si fructe. Este o adevarata placere sa ne bucuram de prezenta lor incantatoare. Peste 50 de batrani de la un camin de batrani din Sectorul 4 s-au putut bucura de prezenta si cadourile voluntarilor nostri.

O masa calda

Asociația Tara Tinerilor Uniti împreuna cu Asociatia Sansa Ta au desfasurat actiunea umanitara „O masa calda”, prin care au fost oferite peste 50 de portii de mancare(ciorba, pilaf cu carne de pui, fructe si fursecuri) persoanelor defavorizate fara adapost care isi duc viata în jurul Garii de Nord din Bucuresti.

Voluntarii celor doua ONG-uri au trait momente emotionante alaturi de persoanele defavorizate care asteptau cu nerabdare o masa calda. Multumim sponsorilor si colaboratorilor!

ZIUA ATTU - 4 ani de la infiintare

ZIUA ATTU - Pe data de 3 iulie 2018 am sarbatorit patru ani de la infiintare. Voluntarii au expus cele mai interesante si emotionante momente pe care le-au trait in proiectele ATTU.

In 2018 am reusit sa inspiram peste 500 de copii din judetele Valcea, Vaslui, Buzau si Tulcea. Am implicat aproape 2000 de liceeni din Sectorul 3 intr-un proiect de democratie participativa. Am dezvoltat noi parteneriate si am format o relatie de incredere cu sponsorii nostri. Ne-am marit echipa cu noi voluntari.

MULTUMIM TUTUROR SPONSORILOR, COLABORATORILOR, PARTENERILOR SI VOLUNTARILOR PENTRU ACEST AN FRUMOS IN CARE AM INSPIRAT SUTE DE COPII SI AM DUS LA INDEPLINIRE TOATE OBIECTIVELE PROPUSE.