Loading

Overeem rundvlees verkoop eemnes

Aan de rand van het Gooi, tussen Hilversum en Eemnes, ligt vleesveebedrijf Overeem. Hier houden wij Blonde d 'Aquitaine koeien. De koeien lopen 's zomers in de wei en staan 's winters vrij in de stal op stro.

De hele zomer lopen ze lekker buiten.

Oorsprong van de Blonde d 'Aquitaine.

Het ras vindt haar oorsprong in de zuidwest-Franse regio Aquitanië. Tot ca 1900 waren drie onderrassen in de Aquitainië en omgeving te onderscheiden; de Garonnaise rondom de rivier de Garonne tussen Agen en Bordeaux, de Quercy en de Blonde van de Pyreneeën aan de voet van de westelijke Pyreneeën. Door deze rassen te kruisen met andere rassen, zoals de Limousin en Charolais, ontstond een uniek vleesras.

Wat maakt het vlees van Overeem speciaal?

De Blonde d'Aquitaine is een van oorsprong Zuid-Frans vleesras. De grote statige dieren brengen jaarlijks een kalf welke via natuurlijke weg geboren wordt. Het kalf wordt gedurende een half jaar door de moeder gezoogd. "De Blondes" gedijen het beste bij een extensieve veehouderij. Vanwege de sublieme vleeskwaliteit en de natuurlijke manier van houderij wordt dit ras steeds meer gewaardeerd. Het vlees is vet- en cholesterolarm, zeer mals en smakelijk. In Nederland werken meer veehouders met dit unieke ras.
Het land waarvan de koeien hun gras van krijgen.

Het kuilgras wat wij onze koeien in de winter voeren is structuurrijk.

Dit kuilgras komt van ons eigen land. Zodat wij weten wat onze koeien te eten krijgen.
En alle bewerkingen worden in eigen beheer uitgevoerd.

In de zomer bemesten we ons land met vaste mest uit eigen stal. Dit zorgt voor een goede basis van ons gras.

Onze koeien krijgen ruimte om te bewegen en liggen op stro.

Stro vormt een natuurlijke bodem voor de koeien, hierdoor is er minder stress of kans op verwonding.

Wij verkopen het vlees van onze koeien als scharrelvlees vanaf de boerderij. Kom langs op donderdag, vrijdag of zaterdag en proef het verschil. U wilt niets anders meer. U koopt vlees van beesten die een waardig bestaan hebben gehad.

Credits:

Foto's zijn gemaakt door Infra Communicatie. www.infrafotografie.nl

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.