Loading

Met de trein waarom Europa moet investeren in treinlijnen

Tekst Dennis Boutkanvisualatie Wouter Zaalberg

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester is bijna afgerond. Volgende week al kan de geheime stemming over de laatste twee overgebleven kandidaten worden gehouden. De zoektocht naar een nieuwe burgemeester is bijna afgerond. Volgende week al kan de geheime stemming over de laatste twee overgebleven kandidaten worden gehouden.De zoektocht naar een nieuwe burgemeester is bijna afgerond. Volgende week al kan de geheime stemming over de laatste twee overgebleven kandidaten worden gehouden.De zoektocht naar een nieuwe burgemeester is bijna afgerond. Volgende week al kan de geheime stemming over de laatste twee overgebleven kandidaten worden gehouden.De zoektocht naar een nieuwe burgemeester is bijna afgerond. Volgende week al kan de geheime stemming over de laatste twee overgebleven kandidaten worden gehouden.

rood: de huidige reistijd per trein, oranje: de reistijd na optimalisatie en groen de reistijd op volledig HSL netwerk

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester is bijna afgerond. Volgende week al kan de geheime stemming over de laatste twee overgebleven kandidaten worden gehouden. De zoektocht naar een nieuwe burgemeester is bijna afgerond. Volgende week al kan de geheime stemming over de laatste twee overgebleven kandidaten worden gehouden.De zoektocht naar een nieuwe burgemeester is bijna afgerond. Volgende week al kan de geheime stemming over de laatste twee overgebleven kandidaten worden gehouden.De zoektocht naar een nieuwe burgemeester is bijna afgerond. Volgende week al kan de geheime stemming over de laatste twee overgebleven kandidaten worden gehouden.

Thalys, Eurostar, obekende trein, de TGV en de oude ICE

Deze week ontvingen de sollicitanten die door commissaris van de Koning Johan Remkes (Noord-Holland) ongeschikt zijn geacht, een afwijzingsbrief. In deze brief, in bezit van AT5, schrijft Remkes dat de vertrouwenscommissie zich inmiddels buigt over een selectie van kandidaten die wel de kwaliteiten hebben om de hoofdstad te leiden. Wie dit zijn wordt niet bekend gemaakt.Ingewijden melden dat de gemeenteraad waarschijnlijk volgende week in een geheime zitting bijeenkomt om te stemmen over de voordracht van de vertrouwenscommissie. Deze week ontvingen de sollicitanten die door commissaris van de Koning Johan Remkes (Noord-Holland) ongeschikt zijn geacht, een afwijzingsbrief. In deze brief, in bezit van AT5, schrijft Remkes dat de vertrouwenscommissie zich inmiddels buigt over een selectie van kandidaten die wel de kwaliteiten hebben om de hoofdstad te leiden. Wie dit zijn wordt niet bekend gemaakt.Ingewijden melden dat de gemeenteraad waarschijnlijk volgende week in een geheime zitting bijeenkomt om te stemmen over de voordracht van de vertrouwenscommissie

51 vluchten

Per dag vertrekken er 51 vluchten van Schiphol naar Londen. Dat is 56% van alle reizigers. Met aanleg van een volledige hogesnelheidslijn van Amsterdam naar londen kan dat dalen 12%.

De voordracht bestaat uit twee sollicitanten die allebei geschikt worden geacht, een meerderheid van de raad bepaalt uiteindelijk wie van deze twee het moet worden. Er staat op 27 en 28 juni ook al een reguliere raadsvergadering ingepland, onduidelijk is of een (geheim) deel hiervan benut wordt voor de stemming.De voordracht bestaat uit twee sollicitanten die allebei geschikt worden geacht, een meerderheid van de raad bepaalt uiteindelijk wie van deze twee het moet worden. Er staat op 27 en 28 juni ook al een reguliere raadsvergadering ingepland, onduidelijk is of een (geheim) deel hiervan benut wordt voor de stemming.

Aan het begin van de zoektocht was het de bedoeling om op 5 juli een nieuwe burgemeester te kunnen benoemen, maar door het tussentijds heropenen van de vacature is die deadline verschoven naar de raad van 19 juli, aldus de provincie.Aan het begin van de zoektocht was het de bedoeling om op 5 juli een nieuwe burgemeester te kunnen benoemen, maar door het tussentijds heropenen van de vacature is die deadline verschoven naar de raad van 19 juli, aldus de provincie.Aan het begin van de zoektocht was het de bedoeling om op 5 juli een nieuwe burgemeester te kunnen benoemen, maar door het tussentijds heropenen van de vacature is die deadline verschoven naar de raad van 19 juli, aldus de provincie.

1 uur sneller

Met een Europees hogesnelheidsnetwerk zou de trein Amsterdam - Berlijn 1 uur sneller zijn dan het vliegtuig: ongeveer 3 uur reistijd.

In totaal hebben 89 personen gesolliciteerd naar de functie. Ingewijden noemen Femke Halsema (GroenLinks) als voornaamste kandidaat voor het burgemeesterschap. Ook oud-wethouder Carolien Gehrels (PvdA) en Onno Hoes (VVD) hebben gesolliciteerd. In totaal hebben 89 personen gesolliciteerd naar de functie. Ingewijden noemen Femke Halsema (GroenLinks) als voornaamste kandidaat voor het burgemeesterschap. Ook oud-wethouder Carolien Gehrels (PvdA) en Onno Hoes (VVD) hebben gesolliciteerdIn totaal hebben 89 personen gesolliciteerd naar de functie. Ingewijden noemen Femke Halsema (GroenLinks) als voornaamste kandidaat voor het burgemeesterschap. Ook oud-wethouder Carolien Gehrels (PvdA) en Onno Hoes (VVD) hebben gesolliciteerd.

53% minder uitstoot

Een Europees HSL-netwerk zorgt voor 53% minder uitstoot bij hetzelfde aantal vervoerde passengiers.

Tekst door Dennis Boutkan

Visualisatie door Wouter Zaalberg en Adobe Spark

Created By
Wouter Zaalberg
Appreciate

Credits:

Created with images by Jack Anstey - "Glen Finnan Viaduct" • efes - "cologne bridge rhine" • hpgruesen - "eurostarzug paris - london at calais" • alexdrouin - "train station tgv" • inkflo - "tgv trains coupled tgv two tgv trains" • holzijue - "transport system travel railway station" • graceful - "london heathrow aircraft airport sunrise aviation get" • Daniel Abadia - "untitled image" • Joel & Jasmin Førestbird - "untitled image"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.