Loading

Meandert(h)aal 19 juni 2020

Groep 8 geniet van de laatste weken.

De leerlingen van groep 8 zijn bezig met de laatste weken van hun basisschoolperiode. Deze weken hadden ze zich heel anders voorgesteld. Een Eindtoets maken, schoolvoetbal, schoolkorfbal, excursies en als finale een fantastische musical opvoeren. Bijna alle activiteiten werden geschrapt, maar gelukkig kan de eindmusical wel doorgaan. Sinds vorige week wordt er dagelijks geoefend op het podium in de hal. Het podium is daar professioneel opgebouwd door enkele handige vaders. De afgelopen week is er ook aan het decor gewerkt en daar hebben enkele creatieve ( groot)ouders vorm en kleur aan gegeven. Natuurlijk met de nodige hulp van de leerlingen. Toch nog een hoogtepunt aan het eind van het schooljaar om naar toe te werken. De leerlingen van groep 8 hebben het verdiend! Vandaag hebben ze het Avonturenpark bezocht. De regels in het park zijn behoorlijk aangepast vanwege Corona, maar desondanks werd het een onvergetelijk uitstapje.

Nog fris en fruitig aan het begin van de dag.

Aanpassing richtlijnen RIVM

Kind op maandag.

Komt het goed?

Ester 7: 1-10, Ester 8 en Ester 9: 1-32

Haman wordt ontmaskerd, maar de koning kan zijn wet niet ongedaan maken. Komt het goed als de koning er een andere wet naast stelt?

Foto's

Patrick Nieboer heeft afgelopen week foto's gemaakt voor de schoolkalender. De foto's zijn heel mooi geworden. U krijgt het resultaat vast nog te zien.

Schoolshirts inleveren.

Aan het eind van het schooljaar moeten de schoolshirts worden ingeleverd. We verzoeken u de schoolshirts en misschien ook nog wel een fietshesje in te leveren bij de groepsleerkracht. Aan het begin van het nieuwe cursusjaar worden de shirts weer opnieuw en op maat uitgedeeld. Hopelijk kunnen we het prachtige shirt volgend jaar weer bij allerlei schoolactiviteiten dragen.

Afgelast.

De kindervoorstelling in het kader van Bruisend Nijverdal is afgelast. Hopelijk kan deze activiteit volgend jaar wel georganiseerd worden.

Wisselochtend.

Vrijdagmorgen gaan de leerlingen kennismaken in de groep van volgend schooljaar. De 'nieuwe' juf of meester ontvangt de leerlingen vanaf 10.30 uur. Daarvoor is natuurlijk gewoon les in de huidige groep.

Agenda.

Wetenschappelijk onderzoek.

Beste ouder/verzorgers,

Momenteel is het een bijzonder heftige periode. Zo gaat uw kind pas sinds kort weer volledig naar school, maar eventueel met een aangepast programma. Wij kunnen ons voorstellen dat deze situatie veel veranderingen teweeg brengt voor uw kind en uw gezin. Wij doen een landelijk onderzoek naar de relatie tussen de coronacrisis en de leefstijl van kinderen - COVID-19, Obesity and Lifestyle in Children. (COLC-studie) Met dit onderzoek krijgen wij antwoorden op de vragen die nu relevant zijn zoals: Hoe beïnvloedt de coronacrisis de levens en leefstijl van kinderen in Nederland? Welke kinderen krijgen meer klachten passend bij een corona-infectie? En hoe houden we onze kinderen zo gezond mogelijk tijdens en na deze crisis? We willen u daarom vragen of u en uw kind hieraan willen bijdragen door online vragenlijsten in te vullen. Deelname is vrijwillig. Uw hulp is hard nodig! Via de volgende weblink krijgt u toegang tot meer informatie. U kunt klikken op de informatiebrief die van toepassing is. We willen u vragen deze informatie, in zijn geheel, rustig door te lezen en samen te bespreken.

https://software.memic.maastrichtuniversity.nl/coach_COVID19/School/Ic

Indien u en uw kind willen deelnemen, ontvangt u online vragenlijsten. U hoeft geen andere aanvullende acties te ondernemen. Indien u heeft besloten om te willen deelnemen, kunt u via dezelfde weblink het toestemmingsformulier voor ouders invullen. Bij kinderen ouder dan 12 jaar is het belangrijk om dit samen te doen, ook zij vullen dan een toestemmingsformulier in. Na deze procedure ontvangt u een uitnodiging om de eerste vragenlijsten in te vullen. Uiteraard zijn wij bereikbaar voor vragen over dit onderzoek. Alle contactgegevens kunt u vinden in de informatiebrochure.

Met vriendelijke groet, Onderzoekersteam COLC Studie

Hoofdonderzoeker: Dr. Anita Vreugdenhil, kinderarts MUMC+

gefeliciteerd!!!

Credits:

Gemaakt met een afbeelding van Unknown - "Birthday Background Happy · Free image on Pixabay"