Trenger du en møteplass i julen?

Vet du ikke hvor du skal feire jul i år, eller hvordan du skal klare å kjøpe julegaver til barna dine? Mange av våre gjester forteller at en plan for fellesskap på julaften og i romjulen gjør førejulstiden enkelere å bære.

Julebord på Møtestedet i Engene 10

Møtestedet i Engene 10, Drammen

Møtestedet holder åpent gjennom hele julen og romjulen. Vi serverer måltider og inviterer til noen ekstra hyggelige stunder for våre gjester. 15.desember er det julebord for gjestene. Dette er sponset av Kiwi og er en årlig gest til våre gjester, som ellers ikke ville deltatt på julebord. Julaften holder vi åpent fra 11-16. Da serveres det tradisjonell julemat og vi deler ut julegaver. En tradisjon som verdsettes stort av både gjestene, ansatte og frivillige. I romjulen er åpningstidene 12-16, alle dager. 

Glede - Møtestedet Haspa

Møtestedet Haspa, Kongsberg

Møtestedet Haspa følger ordinære åpningstider frem mot julen. Det arrangeres juleverksted og pakkekalender for gjestene i kafeen. Julaften er det åpent fra 11-14. Jonas B. Gundersen stiller med tradisjonell julemat til alle gjester. Det blir også utdeling av julegaver. I romjulen har Møtestedet åpent den 28.12 og 30.12 fra klokken 11-14.

Julaftenfeiring for familier med barn, Aktivitetskafeen

Kirkens Bymisjon arrangerer felles julaftenfeiring for familier i lokalene til Aktivitetskafeen, Thornegata 26. Arrangementet er for deg eller dere som har barn og ikke har så gode muligheter til å lage en fin julaften hjemme. Dere ønsker noen å dele kvelden med. Vi serverer julemat, går rundt juletreet, får besøk av julenissen og åpner gaver. Vi har plass til 50 stk. Påmelding innen 15.12 til: emilie.broen@skbd.no

En helt vanlig jul - gaveutdeling

I samarbeid med Gjensidigestiftelsen deler Kirkens Bymisjon ut gavekort til barnefamilier som trenger det i julen. Søknadsskjema kan skrives ut på nett (se under), eller hentes ved en av våre avdelinger i Drammen eller på Kongsberg. Søknadsfrist: Tirsdag 13.desember.

God jul, lille venn

"God jul, lille venn" er en dugnad hvor det samles inn nye julegaver til barn i familier med utfordrende økonomi. "God jul, lille venn" videreformidler gavene til ulike organisasjoner som arbeider med vanskeligstilte familier. Dugnaden er privat og arrangeres for 5.gang i Drammen. For med informasjon se under. Innlevering av gaver i Drammen Teater, 10. desember klokken 1400-1630.

Danvik - Fjell frivillighetssentral

Inviterer til "Julaften for alle" på Fjell. Invitasjonen retter seg først og fremst mot beboere i området Fjell, Galterud, Austad og Danvik. På "Julaften for alle" kan du vente deg julemat (ribbe eller halhal pinnekjøtt), julesanger og hyggelig samvær med unge og gamle, enslige og familier. Borettslagene på Fjell spanderer maten. Påmelding innen 13.12 til Tina på Frivilligsentralen, tlf: 32 04 54 95.

Foto: Torstein Ihle

Norkirken, Drammen

For 8.gang arrangeres det julaftenfeiring i Norkirken, Rådhusgata 25. Her blir det hygge, prat og litt sang. Tilbudet gjelder for alle, men henvender seg spesiel til enslige, og enslige med barn. Feiringen er veldig internasjonal og med mange barn. Norkirken har denne kvelden plass til 100 gjester, som alle får god mat og julegaver til barna. Tilbudet er tverrkulturelt og besøkes av mange nasjonalitetet og trosretninger.

Vi ønsker å rette en stor takk til alle som er med på å skape gode møtesteder og gode opplevelser for alle som føler at julen er en ekstra vanskelig og sårbar tid. 

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.