Tapes i Vi del Priorat EXPERIÈNCIA CULINÀRIA A LES TERRES DE L’AVELLANA

Amb els fruits del paisatge com a punt de partida, explorarem les tradicions gastronòmiques i les receptes típiques catalanes juntament amb el nostre guia local i la nostra experta xef. A través d'excursions per la zona obtindrem una extraordinària barreja d'història, cultura i impressions culinàries.
Aprendrem sobre les qualitats de l'oli d'oliva i del vi, i receptes elaborades amb productes locals de la temporada.
Classes reduïdes de 4 a 15 participants en funció de les vostres necessitats. El circuit té una durada de 4 dies, començant amb la benvinguda a l'aeroport per part del nostre guia local. Després d’instal·lar-nos al nostre allotjament, els nostres amfitrions ens rebran amb un sopar buffet de benvinguda, mentre el nostre guia ens ofereix una introducció a la zona. Ens esperen 3 dies d’excursions, tasts de vi i d’oli d'oliva, visites culturals als matins i 3 tallers de cuina a les tardes, tot això, tenint com a base un ambient acollidor.
Un lloc perfecte envoltat de natura, on podreu relaxar-vos i gaudir de les instal·lacions amb un jacuzzi climatitzat sota els estels de nit, o contemplar les vistes al mar i al pantà de dia. Situat entre el mar Mediterrani i la zona vinícola del Priorat.
La nostra base a la "Casa Vella del Pantà"

Dia 2: El Priorat, vi, història i paisatges

Després d'esmorzar, el nostre xofer i el guia ens acompanyaran fins a Siurana, un petit poble amb les vistes més impressionants de la zona. Escoltarem la llegenda de la Reina Mora, i després ens dirigirem cap a Cornudella de Montsant, on degustarem diferents vins D.O. Montsant.

Espectaculars vistes des de Siurana

Després del tast de vins sortim cap a Scala Dei, envoltat de vinyes i d’un paisatge impressionant, on visitarem les ruïnes d’un dels monestirs cartoixans més importants de la península.

Cartoixa de Scala Dei

Des de Scala Dei ens dirigirirem cap a Porrera. Aquest petit poble és conegut per la seva autenticitat. Es troba a la part oriental del Priorat i la seva economia es basa en la viticultura. Aquí visitarem una vinya i un viticultor ens explicarà tot el procés des de la recol·lecció fins a la taula i degustarem alguns vins D.O. Priorat.

Pausa per dinar, on us recomanarem bons restaurants a la zona. L'autobús ens recollirà a les 16.00 hores, per tornar cap al nostre allotjament.

La nostra xef ens estarà esperant per a fer-nos gaudir del curs del dia: Vins de la terra, coneixement de l’entorn, els seus vins i les seves característiques. Receptes i menús amb vi. Ens posem a prova elaborant 4-5 deliciosos plats, que tot seguit degustarem al pati, juntament amb els vins.

Mariona Quadrada amb una selecció de plats

Dia 3: Reus, l'arquitectura modernista i el vermut

Després d'esmorzar ens dirigirem amb el nostre xofer cap a la històrica i modernista ciutat de Reus. Amb punt de partida a la plaça de les Oques, el guia ens portarà pel carrer Sant Joan fins al centre de la ciutat, on podrem admirar les façanes de les cases modernistes més importants. També passarem pel mercat central, recorrerem els carrers comercials i visitarem el Centre Gaudí o la Casa Navàs. Farem una parada al millor forn de la ciutat, "Forn Sistaré", on en Joan ens mostrarà l’elaboració del pa i algunes especialitats.

Casa Navàs, Plaça Mercadal

A continuació, visitarem l’antiga fàbrica de vermut Rofes, on podrem degustar els seus vermuts blanc i negre, acompanyats d’un aperitiu

Temps lliure per dinar i anar de compres de 12.00 a 16.00. Sortida a les 16.00 des de la plaça de les Oques.

Gaudí Centre, Plaça Mercadal

De tornada a la Casa Vella del Pantà, el curs culinari del dia: taller de tapes, on haurem de preparar el sopar. Mariona Quadrada ens explicarà les receptes de 8-10 delicioses tapes, i les elaborarem pas a pas sota la seva supervisió. Posteriorment només ens quedarà gaudir de les creacions al pati exterior amb una copa dels vins de la zona.

Taller de tapes amb Mariona Quadrada

Dia 4: De la terra al plat

Visitarem Bioiris, una horta orgànica situada a Riudecanyes, on coneixerem directament de la mà del pagès Josep Ramon les verdures de la temporada i el procés de cultiu orgànic.

Fileres de diferents varietats de col, totes orgàniques

Tot seguit, visitarem l'impressionant monestir d'Escornalbou del segle XII. La construcció va tenir diversos propietaris i usos, però fou abandonada durant dècades. Més tard, a principis del segle XX, va ser comprat i restaurat pel diplomàtic Eduard Toda com a castell privat. Amb una ubicació privilegiada al cim de la muntanya, Escornalbou ofereix vistes de la costa i la comarca.

Castell - Monestir d'Escornalbou

Ens dirigirem al Centre d'Interpretació dels fruits del paisatge de Riudecanyes. Aquí coneixerem la varietat especial d'aquesta zona, les seves qualitats i característiques, i tastarem diferents tipus d'oli d'oliva per apreciar-ne les diferències. Després gaudirem d’un dinar bufet amb especialitats locals servit a la Casa Vella del Pantà.

Les arbequines de la zona donen a l'oli d'oliva i un sabor molt suau i a nou especial

Avui gaudirem de la tradicional Calçotada i la seva singular salsa de romesco (temporada de desembre a abril). Realitzarem un curs de cuina mediterrània amb especial èmfasi en les verdures i en el magnífic oli d'oliva (la resta de l'any). I acabarem amb l'especialitat "Menjar Blanc", el tradicional postre aromàtic de Reus.

Els calçots es couen sobre les flames
Recull de fotos de diferents esdeveniments gastronòmics a la CvP i la seva zona
Preu per persona per a grups de 8 a 15 persones: 695 € (649 € Promoció de dilluns a divendres Feb. Mar. i Abr. 2017) *segons disponibilitat
Què s'inclou en el preu:
  • 4 nits d'estada amb un ambient acollidor, en una propietat recentment renovada amb jacuzzi climatitzat a l'aire lliure.
  • Guia local especialitzat en cultura i gastronomia, que us recollirà a l'aeroport i us acompanyarà en totes les excursions.
  • Mini bus privat amb xofer que us recollirà a l'aeroport i us portarà a totes les excursions del programa.
  • 4 Esmorzars amb delicatessen locals.
  • 4 sopars (3 d'ells elaborats durant el curs de cuina) acompanyats dels bons vins de la zona.
  • 1 Dinar bufet.
  • 3 tallers privats de cuina, inclou un dossier amb receptes.
  • Visites gastronòmiques i culturals, tal com es descriu en el programa (degustacions, entrades, regals gourmet).
"Casa Vella del Pantà" és un petit hotel boutique, amb 8 espaioses habitacions amb balcó francès, bany privat i vistes. Disposa d’un pati gran, amb cuina a l'aire lliure. Un entorn natural de 4 hectàrees, amb accés privat al pantà, on podreu fer un bany de bon matí. Amb una hamaca col·locada a l'arbre d'eucaliptus. Capacitat 15-22 persones.
En col·laboració amb: www.CasaArgentera.com www.CasaVelladelPanta.com www.MarionaQuadrada.com www.ElBrogit.com www.Bioiris.es

Credits:

Ina Rahbek

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.