CRAFT SODA HJORTRON

Det är viktigt att formgivningen sticker ut på hyllan bland annars ganska plottriga etiketter, att den känns fräsch, äkta och genuin och andas Norrland och norden.

Jag har valt att lägga trycket direkt på flaskan så att drycken får skina igenom med sin distinkta färg. Detta skapar just känslan av ärlighet, man har inget att dölja och man lyfter fram en fräschör i hela formgivningen som spelar mot flaskan och dess innehåll.

Just därför är det även viktigt att ålla ett ganska avskalat formspråk; man syns bättre helt enkelt.

Man ska vilja spara flaskan, kanske sätta en blomma i den och ha som dekoration när craft sodan är uppdrucken, lite som att man vill samla på dem och ha alla olika sorter.

SKISS 1

Typografin jag har valt påminner om "tribe" och samekonst i sin utformning. Detta i vitt tillsammans med ett illustrerat saftigt hjortron. Hela formgivningen andas äkta, nordiskt, rent och hantverk samtidigt som den sticker ut hakan på ett modernt sätt.

SKISS 2

Eller med två hjortron.

SKISS 3

Här får vi följa med på ballongfärd. Hjortronballongen byts ut mot blåbärsballong, hallonballong och lingonballong exempelvis.

SKISS 4

Här är en lite mer ungdomlig popig variant som är kaxigare och andas mer festival och galenskap samtidigt som den är stilren.

SKISS 5

Sista skissen är lite yngre. Vi är på myren där allehanda flygfän och sommarblomster, och hjortron såklart.

SKISS 6

Nu kombinerar vi illustrationen från skiss 1 med typografin från skiss 3, vilket bildar ett mjukare uttryck men fortfarande med renhet.

SKISS 7

Och samma sak med skiss 2 och typografin från skiss 3.

BAKSIDA

"Baksidan" är egentligen 2 sidor som inte syns framifrån (kolla på hur etiketten för hjortrongranat är skapt idag. Detta är formatet som er maskin kan hantera. Beroende på vilken framsida som väljs, så kommer baksidan se lite olika ut. Detta är en generell sättning. I den tomma arean på vänstra skissen är det möjligt att lägga in en QR-kod om önskemål finns.

NORR-BOTTEN UPP, VI HÖRS SNART!

LINNEA HÄRJERUD

ART DIRECTOR

0705798070

linnea@hellohi.se

JOHAN ENBERG

PROJEKT/PRODUKTIONSLEDARE

0708982237

johan.enberg@louder.se

Created By
Linnea Härjerud
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.