Peter van Anrooystraat Amsterdam

Een ‘te ver en lelijk’ gemoderniseerd kantoorpand bij de Amsterdamse Zuidas krijgt van Dura Vermeer de oorspronkelijke, stoere uitstraling terug. Behalve de esthetische update wordt het gebouw van eigenaar Maarsen Groep aan de Peter van Anrooystraat 7 ook toekomstbestendig gemaakt.

Het gebouw was lelijk gemoderniseerd met kunststof kozijnen en een rommelige entree. De entree en de lobby worden vernieuwd tot een echte eyecatcher met grazen luifel en vol glas tourniquet. De bestaande gevel van uitgewassen grind wordt gereinigd. De nieuwe kozijnen krijgen weer de ‘smalle stalen look’ van vroeger. Ook de lelijke zonwering verdwijnt. We brengen zonwerend glas aan.

Plafonds plaatsen we niet, het casco blijft dus bijna volledig zichtbaar. Net als de meeste installaties. Ook worden op elke verdieping nieuwe sanitaire voorzieningen aan het gebouw toegevoegd en de liften ondergaan een facelift.

De kelder van het gebouw wordt volledig omgebouwd tot parkeergarage. Daardoor kunnen we het parkeerdek transformeren tot kantoorruimte en omringende daktuin.

We hebben een plan uitgewerkt en kunnen een A-label realiseren. De duurzaamheid wordt deels behaald door extra isolatie aan te brengen. En deels door alle puien, beglazing én installaties te vervangen. Het gebouw kent een nieuwe dakbedekking met op de laagbouw een dakbedekking inclusief sedum. In het gerenoveerde kantoor maken we gebruik van nieuwe technieken voor verwarming en koeling.

Tijdens de renovatie is rekening gehouden met de buurt en de tegenover gelegen Spinoza Lyceum met transporttijden en logistiek. Met als resultaat een kantoorcomplex met veel licht, lucht en ruimte van circa 4000m2, 150 tot 200 werkplekken over 4 werklagen. Geheel vernieuwd naar de moderne eisen en wensen van toekomstige huurder IPG Mediabrands.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.