Loading

Bli med på rumensk kulturkveld 11 april 2019, kl 18.00 / Golia Velhus

Vi inviterer den 11 april til rumensk kulturkveld på Golia Velhus fra kl 18.00. Det blir et spennende program med fokus på rumensk vin, mat og kultur. Det blir servert treretters middag med vin, vinsmaking, pianokonsert, utstilling med malerier fra Transilvania og mye mer.

Adressen til Golia Velhus er Damfaret 25, 0671, Oslo, rett ved Godlia T-bane stasjon.

Programmet for kvelden er:

18.00 Ankomst Golia Velhus. Aperitif og sosialisering

18.20 Cristian Turc fra reisebyrået VisitRomania ønsker velkommen

18.30 Ambassadørens tale. Det er en spesiell ære at Romanias ambassadør til Norge, HE Adrian Davidoiu og hans kone HE Silvia Davidoiu, også er våre ærverdige gjester. Fru Davidoiu har selv vært ambassadør i flere nasjoner.

HE Adrian Davidoiu

18.40 Vinsmaking av 5 forskellige typer vin + Forett med rulletter med opphakket kjøtt og ost, auberginesalat, rognesalat, osteruller med røkte pølser, svinekjøttruller med halvrøkte pølsebiter og ost.

Vinene er presentert av Maria fra firma Sunt Vinuri, den største importør av rumensk vin i Norge.

Maria og Egil Kjær som er eier av Sunt Vinuri

19.30 Hovedretten som består av Kålruletter med polenta

Kålruletter

20.00 Lars Eliassen og VisitRomania presenterer en vintur til Romania. Du kan lese mer om turen som blir presentert her

venstre: Lars Elliasen, reiseleder for vinturen / høyere - bildet tatt i Karpatene, Romania

20.20 Lene Ørnhoft, kursleder for malekurs i Transilvania og Audun Engh forteller om sine prosjekter i Romania. Lene skal også presentere noen malerier fra Transilvania.

Audun er fra den norske avdelingen av INTBAU – International Network for Traditional Building, Architecture and Urbanism (www.intbau.org). Med støtte fra EU, EØS og Utenriksdepartementet har Audun vært med en rekke prosjekter innen restaurering og ny bruk av kulturminner, og økonomisk utvikling i landsbyer i Transylvania. Det gjelder bl a restaurering av bygninger og kirker i saksiske landsbyer, en bevaringspplan for Bran for å hindre at man river gamle hus og fjerner historisk karakter som trekker turister, samt støtte til lokalt jordbruk i landsbyer og utvikling av grønn og kulturell turisme.

Lene Ørnhoft / Audun Engh

20.40 George Dutescu, International Sales Executive i flyselskapet Blue Air som skal fortelle oss om direkteruta mellom Oslo og Bucuresti

George Dutescu

21.00 Dessert med Amandine ( rumensk sjokoladekake) og kaffe

Amandine

22.20 Pianokonsert med Dragos Andrei Cantea.

23.00 Avslutning og takk for i kveld. Cristian Turc fra VisitRomania.No

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.