Loading

chris1million står for udgivelsen af 1Million Magazine - bag chris1million står Christina Jensen, fotograf, journalist og cand.it. Christina Jensen har brugt en stor del af sin karriere på at arbejde med mad og musik - både som fotograf, journalist, social media manager, PR, etc. Projekter, cases og tidligere arbejdsgivere tæller bl.a: DR / KarriereKanonen, Universal Music / Eurovision Song Contest, Roskilde Festival, Berlingske Media, metroXpress, Wonderful Copenhagen / VisitCopenhagen, Kødbyens Fiskebar, m.m. Christina Jensen er en del af fotokollektivet Gotland 99. Hun er også den ene halvdel af mad-podcasten Så Længe Det Kan Spises. chris1million.dk

Følg 1Million Magazine på Instagram: @1millionmag

Dette nummer:

  • Om dette nummer: Af Christina Jensen, chefredaktør.
  • Playliste: 10 jordomrejser. Af Mads Elgaard Pedersen fra DJ-duoen Soca Disco
  • Billedserien Remember the World: 100 billeder fra 100 lande

Om dette nummer: 04 Remember the World

Af: Christina Jensen, chefredaktør

Jeg elsker at rejse. Der findes ikke noget bedre end at tage ud i verden for at opleve og opdage nye byer, steder og landskaber og møde andre kulturer og nye mennesker. Som rejselysten, eventyrlysten og generelt bare nysgerrig person, skærer det mig i hjertet, at verden er lukket ned. Landegrænserne er godt nok så småt begyndt at åbne i Europa, men kigger man på Udenrigsministerets rejsevejledning er størstedelen af verden stadig orange: alle ikke-nødvendige rejser frarådes.

Denne udgave af 1Million Magazine er dedikeret til den verden, som vi lige nu ikke kan besøge.

Jeg frygtede, at jeg var for ambitiøs, da jeg satte mig for at skabe en billedserie med 100 billeder fra 100 lande, men efter et open call lykkedes det at komme i mål. Flere end 50 personer har sendt mig næsten 500 billeder. Jeg er meget beæret.

Billedeserien Remember the World tager os med til lande som Mauretanien og Madagaskar, Kosovo og Kroatien, Tadsjikistan og Turkmenistan, Bolivia og Bahamas. Målet med serien er at skabe en visuel jordomrejse og ære og mindes nogle af alle de unikke, skøre, kedelige, helt almindelige, hverdagsagtige, smukke og skønne steder, som verden har at byde på. Mit eneste krav til billederne var, at de ikke måtte være corona-relaterede.

Denne udgaves playliste - 10 jordomrejser - er sammensat af Mads Elgaard Pedersen fra DJ-duoen Soca Disco, og indeholder musik fra alle verdenens hjørner.

Jeg håber, du vil læne dig tilbage med lidt god musik i ørene og scrolle dig igennem billedgalleriet og forhåbentlig bliver lidt klogere på vores alle sammens verden.

Tak fordi du læser med.

Kærligst Christina Jensen/chris1million, chefredaktør, christina@chris1million.dk, www.chris1million.dk

PS. 1Million Magazine er kommet på Instagram - følg med for billeder, updates og open calls: @1MillionMag

Playliste: 10 jordomrejser

Bee Gees, The Rolling Stones, Gnags + en masse kunstnere, du med garanti ikke kender. Mads Elgaard Pedersen fra DJ-duoen Soca Disco har sammensat en playliste med musik fra hele verden. Hvis man hører listen fra starten, er de seks første numre fra hver sin verdensdel. Først Sydamerika, så Asien, Afrika, Europa, Nordamerika og Oceanien... og så forfra med Sydamerika igen. I alt 60 sange - eller 10 jordomrejser.

Billedserie: Remember the World. 100 billeder fra 100 lande.

Kom med på en visuel rejse jorden rundt. 100 billeder fra 100 lande. Vi starter i Danmark og Norden, tager ned gennem Europa, et smut til Afrika med besøg på Madagaskar, Reunion og Seychellerne - og tilbage igen. Videre til Mellemøsten, Østeuropa og endnu længere øst på med stop i bl.a. Turkmenistan, Kirgisistan og Usbekistan. Videre gennem Asien og ned til Australien, Vanuatu og Fiji. Herfra går turen til Påskeøen og Sydamerika, Cuba og Bahamas og endelig når vi til USA og Canada, hvor turen slutter. Over 40 fotografer, fotoentusiaster og rejsende har bidraget til billedserien.

God tur!

Danmark, Bornholm, 2019. Jacob Jepseninstagram.com/eyeshootphotos1/: Det her er "Hansemand" fra Bornholm. Han er en gammel sømand, som har sejlet på de syv verdens have. Billedet er taget foran Bornholms Rovfugleshow sommeren 2019, hvor han netop har doneret 1000 kr. af sine egne penge, fordi han elsker stedet. "Jeg har jo alt, jeg skal bruge, så kan I ligeså godt få lidt til fuglenes mad,” som han sagde.
Sverige, Dajkanvik, 2015, Jonna Rönnlund, instagram.com/jonnaronnlund
Norge, omkring Bergen, 2016. Simon Skipper, skipperphotography.dk/the-will-of-a-skipper. Billedet er fra mit personlige projekt ’The Will of a Skipper’, der handler om min bedstefar Vagn, der gik bort i 2015. Han var en stor inspiration for mig med sit gåpåmod, eventyrlyst og iværksætterånd.
Svalbard, Longyearbyen, 2016. Christina Jensen/chris1million, instagram.com/chris1million. Man kan ikke komme meget mere nordligt end Svalbard. Her, 78 grader nord, finder man Longyearbyen med lige knapt 2000 indbyggere. Fra oktober til februar kommer solen ikke over horisonten, og krydser man bygrænsen, skal man have en riffel med som beskyttelse mod områdets mange isbjørne. Svalbard er norsk territorium, men det er frit for alle at bosætte sig her, og selvom der ikke bor mange, er over 40 nationaliteter repræsenteret.
Færøerne, Mykines, 2011, Rune Langhoff
Island, Gullfoss, 2011, Rune Langhoff. Der løber ca. 100 kubikmeter vand igennem vandfaldet Gullfoss hvert sekund.
Grønland, Nuuk, 2019, Kamilla Elming Lausten, instagram.com/kamilla_elming. Nuuk er noget af det smukkeste, jeg har oplevet. Både byen, menneskerne og i den grad naturen. Farverne og lyset er så smukt og ubeskriveligt. Hvis man får muligheden, så rejse til Grønland! Det er en oplevelse værd.
Skotland, Loch Ness, 2015, Bent Lorentzen
Irland, Connemara, 2016, Karoline Kragelund
England, London, 2017, Ulrik Christiansen, instagram.com/ulrikchristiansen42: Gadekunstner nær Camden Market.
Frankrig, Val Thorens, 2020, Martin Lübecker, instagram.com/lubecks
Tyskland, Garmisch-Partenkirchen, 2019, Tor Kjarval Løkken, tolovision.dk. Tyskland 2019. Garmisch-Partenkirchen er et populært skisportsområde, og i 1936 blev der afholdt OL i skihop her.
Schweiz, Engelberg, 2020, MartinLübecker, instagram.com/lubecks
Monaco, 2019, Nynne Friis
Italien, Sicilien - Mount Etna, 2011, Michael Aagaard, aagaardmedier.dk
Spanien, Alicante, 2017, Ulrik Christiansen, instagram.com/ulrikchristiansen42
Portugal, Lissabon, 2018, Tor Kjarval Løkken, tolovision.dk
Marokko, Marrakech, 2016, Nelle Renberg, nelle-renberg.com
Tunesien, Matmata, 2005, Ruggero La Rosa, instagram.com/rug_lrs/
Mauretanien, 2020, Suzanne B. D. Lassen, lassen-productions.com. The Real Way to Dakar løbets deltagere krydser også disse hjulspor gennem Mauritanias bjerge og sandklitter, hvor den enkeltes dygtighed og udholdenhed får ham eller hende hele vejen til Dakar.
Senegal, 2020, Suzanne B. D. Lassen, lassen-productions.com
Ghana, Accra, 2010, Martin Ørnholt Villadsen
Cameroun, 2011, Karoline Kragelund
Sydafrika, Sabi Sand, 2012, Rune Langhoff
Mozambique, 2007, Christina Jensen/chris1million, instagram.com/chris1million. I 2007 besøgte jeg CAREs projekter i Mozambique. Her mødte jeg bl.a. pigen på billedet og hendes lillesøster på ryggen. Deres mor havde HIV og boede med 11 børn i en lille lerhytte.
Madagaskar, 2017, Niclas Lovejoy Hawkesworth, instagram.com/nichawkesworth
Réunion, 2017, Niclas Lovejoy Hawkesworth, instagram.com/nichawkesworth. Réunion ligger i det Indiske Ocean øst for Madagaskar. Øen er fransk territorium.
Mauritius, 2017, Niclas Lovejoy Hawkesworth, instagram.com/nichawkesworth/
Seychellerne, 2016, Susanne Sayers
Zanzibar, 2016, Karoline Kragelund
Tanzania, Kilimanjaro, 2005 Dav Jacobsen, davjacobsen.dk. En masaikvinde er på vej hjem over Den Gule Slette med indkøb fra byen - ikke langt fra Kilimanjaro i det østlige Tanzania.
Rwanda, Kigali, 2018, Mikkel Bech. Jeg mødte Derrick under en rejse i Kigali, Rwanda. Han ejede ikke meget andet end det stereoanlæg, jeg fotograferede ham med.
Uganda, Kampala, 2010, Nelle Renberg, nelle-renberg.com. En pige danser med en hulahopring på et børnehjem i en forstad til Kampala.
Kenya, Malindi, 2017, Nelle Renberg, nelle-renberg.com
Libyen, Ramlat Rebiana, 2005, Ruggero La Rosa, instagram.com/rug_lrs/
Egypten, Kairo, 2017, Peter Elmholt, instagram.com/elmholtwithcamera: Gyngemanden. I den gamle bydel stod han der ved muren og bestyrede fuglegyngerne. Her kom mødrene med deres børn en sen aften for at prøve gyngerne
Israel, Tel-Aviv, 2014, Niclas Lovejoy Hawkesworth, instagram.com/nichawkesworth/
Jordan, Wadi-Rum, 2014, Niclas Lovejoy Hawkesworth, instagram.com/nichawkesworth/
Forenede Arabiske Emirater, Rub al-Khali, en lille safari fra Abu Dhabi, 2018, Frederik Højfeldt Nielsen, instagram.com/hilsenfrederik/
Oman, Bandar Jissah, 2008, Ruggero La Rosa, instagram.com/rug_lrs/
Tyrkiet, Belek, 2016, Jonna Rönnlund, instagram.com/jonnaronnlund
Grækenland, Athen, 2020, Christina Jensen/chris1million, instagram.com/chris1million/. Udsigt over byen fra toppen af Akropolis.
Albanien, Tirana, 2009, Karoline Kragelund
Nordmakedonien, Skopje, 2018, Louise Wendelbo
Bulgarien, Sozopol, 2014, Jonna Rönnlund, instagram.com/jonnaronnlund
Kosovo, Gjakova, 2011, Karoline Kragelund
Kroatien, Dubrovnik, 2019, Christina Jensen/chris1million, instagram.com/chris1million/
Østrig, Steiermark, 2003, Henrik Arum
Tjekkiet, Prag, 2019, Ulrik Christiansen, instagram.com/ulrikchristiansen42
Slovakiet, Zdiar, 2017, Christina Jensen/chris1million, instagram.com/chris1million/. På en roadtrip i Østeuropa kom jeg igennem den lille bjerglandsby Zdiar. Ingen talte engelsk, man kunne ikke betale med visa nogen steder, og på vores Bed & Breakfast blev vi budt velkommen med et glas vodka. Det var et herligt sted.
Polen, Swiebodzin, 2017, Christina Jensen/chris1million, instagram.com/chris1million/. I Swiebodzin i det vestlige Polen finder man verdens højeste Jesus-statue. Den måler 52,5 meter - og ja, den er højere end den i Rio - den måler nemlig "kun" 38 meter.
Estland, Letland og Litauen. Estland, Tallin, 2016, Nynne Friis. Letland, Riga, 2015, Roberts Osis, instagram.com/robertsosis/. Litauen, Rimšė, 2020, Gintare Skorupskaite
Rusland, Elbrus, 2019, Henrik Uth, instagram.com/henrik_uth. På vej hjem fra Climb for Charity-tur til Europas højeste bjerg: Elbrus i Nordvestkaukasus.
Georgien, 2019, Karoline Kragelund
Armenien, 2019, Karoline Kragelund
Azerbaijan, Baku, 2017, Philip Temple, instagram.com/philip_temple/
Iran, 2017, Philip Temple, instagram.com/philip_temple/
Turkmenistan, Asjkhabad International airport, 2017, Philip Temple, instagram.com/philip_temple/
Usbekistan, Khiva, 2017, Philip Temple, instagram.com/philip_temple/
Tadsjikistan, Pamir Highway, 2017, Philip Temple, instagram.com/philip_temple/
Kirgisistan, Naryn Song-Kul, 2017, Hans Ravn, hansravn.dk. Om sommeren bor de kirgisiske nomader på højsletten med deres kvæg, får, yakokser og heste. De tager gæstfrit imod rejsende og deler gerne ud af deres traditionelle levevis i deres yurte-lejr.
Indien, Palolem, 2016, Kathrine Maury, maury.dk: Holy Cow!
Sri Lanka, Rambukkana, 2015, Niclas Lovejoy Hawkesworth, instagram.com/nichawkesworth/
Maldiverne, Dhiffushi, 2017, Kathrine Maury, maury.dk
Nepal, Katmandu, 2009, Dav Jacobsen, davjacobsen.dk. I Nepals hovedstad, Kathmandu, kan man mange steder få malet sine hænder i smukke mønstre med henna.
Mongoliet, tæt på på grænsen til Kina og Rusland og over 1700 km fra hovedstaden Ulan Bator, 2020, Suzanne B. D. Lassen, lassen-productions.com. Shokhan og hans kongeørn er på jagt efter ræve. Shokhan er kasahk nomade, og fire gange om året migrerer han og familien for at sikre, at deres husdyr har nok at spise. Vinter-migrationen varer fem dage. Der bliver tilbagelagt cirka 30 km om dagen i minus 10 til minus 25 grader frost.
Kina, Shanghai, 2013, Niclas Lovejoy Hawkesworth, instagram.com/nichawkesworth/
Sydkorea, Seoul, 2012, Niclas Lovejoy Hawkesworth, instagram.com/nichawkesworth/
Japan, Tokyo, 2018, Alexander Fazio, instagram.com/alexander.w.fazio.photo/
Hong Kong, 2011, Kenneth Christiansen
Thailand, Chiang Mai, 2016, Niclas Lovejoy Hawkesworth, instagram.com/nichawkesworth/
Laos, Pakse, 2009, Ruggero La Rosa, instagram.com/rug_lrs/
Vietnam, Hai Phong, 2010, Camilla Skorstengaard
Cambodja, Killing Fields, 2013, Niclas Lovejoy Hawkesworth, instagram.com/nichawkesworth/
Malaysia, Kuala Lumpur, 2016, Niclas Lovejoy Hawkesworth, instagram.com/nichawkesworth/
Singapore, 2019, Ruggero La Rosa, instagram.com/rug_lrs/
Filippinerne, Chocolate Hills på øen Bohol, 2020, Camilla Boel
Brunei, Bandar Seri Begawan, 2019, Ruggero La Rosa, instagram.com/rug_lrs/
Indonesien, Medan, 2015, Jonna Rönnlund, instagram.com/jonnaronnlund
Australien, Sydney, 2017, Christina Jensen/chris1million, instagram.com/chris1million/
New Zealand, Mount Cook, 2016, Philip Temple, instagram.com/philip_temple/
Vanuatu, Espiritu Santo, 2017, Elisabeth Gry Holt. Vanuatu ligger i Stillehavet og består af 82 små øer. Landet har tre officielle sprog: engelsk, fransk og bislama. Derudover bliver der talt 113 indfødte sprog.
Fiji, Nadi, Sri Siva Subramaniya Temple, 2016 Philip Temple, instagram.com/philip_temple
Chile, Påskeøen, Andreas Anderson, andreasanderson.smugmug.com. Påskeøen er måske mest kendt for deres stenhoveder kaldet Moai. Det er det mest fjerntliggende sted i verden og Chile, som Påskeøen er en del af, ligger 3500 km væk.
Ecuador, Galápagosøerne, Franseska Anette Mortensen, franseska.dk. Solen står op over Puerto Ayora.
Peru, Machu Pichu, 2019, Markus Find Skytte Christoffersen, instagram.com/markuschristoffersen. Man kan vælge at tage en bus op og nyde denne flotte udsigt, eller man kan tage den lange vej, som som vi gjorde. Vi gik ad de gamle inkastiger i tre dage og på fjerde dagen, stod vi op før solen og gik det sidste stykke, så vi kunne få denne udsigt i det første lys på dagen.
Bolivia, Isla del sol, 2013, Justine Høgh, instagram.com/justinehoegh/
Argentina, Monte Fitz Roy, 2009, Ulrik Christiansen, instagram.com/ulrikchristiansen42
Uruguay, lidt uden for Colonia del Sacramento, 2018, Karoline Kragelund
Brasilien, Rio Solimoes/Amazonas-floden, 2019, Michael Marton. Efter et piratangreb på Amazon-floden, lagde vi til i denne hyggelige biflod og sundede os. Vi blev mødt med den største gæstfrihed. Caravana BarcoIris Amazonas.
Panama, 2019, Elisabeth Gry Holt
Costa Rica, Santa Teresa, 2015, Philip Temple, instagram.com/philip_temple: Juleaften på stranden
Guatemala, Panajachel, 2019, Elisabeth Gry Holt: Farverigt marked med traditionelle vævede tekstiler.
Mexico, Yucatán, 2020, Toke Rasmussen
Cuba, Trinidad, 2005, Christina M. Fundrup
Bahamas, Pig Beach, 2016, Niclas Lovejoy Hawkesworth, instagram.com/nichawkesworth/
USA, New York, 2019, Claus Søndberg, claussondberg.dk. På toppen af "Top of the Rock" i Rockefeller Centre i New York. Et brudepar poserer for fotografen med million-byen som baggrund.
Canada, Toronto, 2018, Jonna Rönnlund, instagram.com/jonnaronnlund

Tak for turen!

Følg 1Million Magazine på instagram: @1millionmag

Credits:

chris1million/Christina Jensen