Loading

Gaëtan Van den Eynde Oostendenaars in tijden van corona

De wereld verkeert momenteel in woelige tijden. Het coronavirus beheerst niet alleen het nieuws maar ook ons dagelijkse leven. Hoe trachten we desondanks alles onze routines verder te zetten of hoe passen we ons aan? UiT in Oostende stak zijn licht op bij enkele bekende en minder bekende Oostendenaars. Aan het woord: Gaëtan Van den Eynde. Hij is gekend als dj GUEUSH, eigenaar van de Oostendse bed and breakfast Honoré en is eventplanner bij het entertainmentbedrijf Hofnar.

door Myleen Visser

Hoe ervaar je deze coronacrisis en hoe dichtbij is corona volgens jou?

Het valt me op dat ik in deze tijden van stilte begin na te denken over het leven. Wat we hadden, zagen we te veel als een evidentie. Wat er nu komt, moeten we als iets kostbaars zien. Mijn leven was vrij intens als dj, uitbater van een bed and breakfast en eventplanner bij een entertainmentbedrijf. Het voelde soms aan als een lawine. Veel druk, hoge snelheid, onvoorspelbaar maar tegelijkertijd mooi en telkens een spektakel om naar uit te kijken. Financieel is het door de zure appel bijten zoals elke ondernemer denk ik, maar ik hou het positief want op vlak van gezondheid houden mijn naasten en ik zeker stand. Door deze crisis is er nu wel meer rust in mijn leven en daar geniet ik enorm van. Ik denk dat veel mensen dit gevoel wel herkennen.

Door deze crisis is er meer rust in mijn leven, ik geniet daar enorm van. Ik denk dat veel mensen dit gevoel wel herkennen.

Hoe houd je je bezig dezer dagen?

Ik hou me veel bezig met mijn muziek. Dagelijks zoek ik nieuwe platen op, sorteer ik mijn muziekcollectie en besteed ik ook wat tijd aan het producen van eigen muziek. Mijn platencollectie kreeg een grondige poetsbeurt en ik verkoop hier en daar wat platen op tweedehandsplatformen. Verder geniet ik van de rust wat voorheen voor mij soms vrij zeldzaam was. De tuin wat in orde brengen, mijn woning enkele nieuwe likjes verf geven en wat tijd nemen om te koken en te sporten. Het is best aangenaam op die manier.

Wat moet je momenteel missen in Oostende? En wat is het eerste wat je zal doen als deze crisis achter de rug is?

Eerlijk, ik mis niet zoveel in Oostende. Ik zie het eerder omgekeerd en geniet van de rust die aanwezig is in onze stad. Gaan wandelen op het strand of in het park of zelfs wandelpaadjes zoeken waar je nooit eerder kwam. De stad mag nog even gespaard blijven van de toeristen. Als de crisis achter de rug is, hoop ik wel wat events mee te kunnen pikken zodat ik opnieuw muziek kan spelen voor het grotere publiek.

Welk vervelend klusje heb je nu (eindelijk) kunnen doen?

Mijn badkamer afwerken stond al maanden op de planning, maar het kwam er niet van. Nu is er eindelijk schot in de zaak gekomen!

Als alles achter de rug is, hoop ik wat events mee te pikken zodat ik opnieuw muziek kan spelen voor het grotere publiek.

Hoe speel je creatief in op deze crisis als B&B-eigenaar en dj?

Het is moeilijk om met mijn bed and breakfast iets creatiefs te doen. Ik kan me in principe toeleggen op het uitschrijven van waardebonnen, maar op zich hou ik me hier vrij rustig in. Ik wil mijn b&b ook wat beschermen tegen de grote stormloop en voorlopig is alles geblokkeerd. Dit omdat ik zelf controle wil hebben over wanneer ik gasten ontvang. Ik wil niet hetzelfde doen als vroeger. Als dj heb ik enkele samenwerkingen gedaan. Ik maakte onder andere een unieke mixtape voor enkele lokale handelaars. Ik stelde ook een playlist op Spotify samen met mijn muzikale kennis. Daarnaast probeer ik vinylplaten te verkopen aan vrienden, kennissen of via websites. Op die creatieve manier tracht ik financieel boven water te blijven. Mensen mogen me altijd iets laten weten als ze op zoek zijn naar een plaatje voor hun collectie. Misschien kan ik hen wel verrassen met iets wat ze nog niet kennen!

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (mei 2020)

Foto’s: Gaëtan Van den Eynde

Meer artikels op www.oostende.be/UiTvanThuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate