Loading

De Schoolweetjes Nummer 20 || 15 januari 2021

Langer in lockdown

Deze week zei onze minister-president dat de lockdown langer gaat duren. Of de basisscholen eerder open mogen hopen we van harte te horen. Op school vangen we leerlingen op en geven we online lessen, maken we instructiefilmpjes hebben we vragenuurtjes. Het zal thuis een organisatie zijn om alles in goede banen te leiden. Hopelijk lukt het. We proberen de balans te vinden in wat mogelijk is voor leerlingen, teamleden (opvang) en ouders. Mochten er vragen zijn, neem dan a.u.b. contact met ons op.

Een brief

Deze week kregen we een brief van de Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn. De kerstactie voor de minima is een groot succes geworden. De organisatie bedankt alle gevers. Klik op de knop om deze brief te lezen.

Open Huis

Normaal gesproken hebben we eind januari, meestal op een vrijdag OPEN HUIS op school om nieuwe ouders kennis te laten maken met de school, hen rond te leiden en vragen te beantwoorden. Helaas kan dat nu ook niet door gaan. Maar er zijn wel ouders die een school voor hun kind zoeken. Ze hebben een brief ontvangen van de gemeente waarin ze het advies krijgen om hun kind binnenkort op te geven. Misschien horen belangstellende ouders van u, ouders van kinderen die nu bij ons op school zitten, over de Prinses Marijkeschool of hebben ze informatie op onze website gevonden. Wij hopen dat u onze ambassadeur wilt zijn en belangstellende ouders wilt vertellen over onze school. De nieuwe ouders willen wij graag, zodra het weer mag, op afspraak, onze school laten zien en informatie geven over ons onderwijs, onze groepen en alle vragen die er zijn beantwoorden. Belangstellenden vragen wij contact op te nemen met onze directeur Henk Groot Wassink via het telefoonnummer van school 0548-615312 of via mail info@marijke-ikt.nl. We plannen dan een moment in, waarop het mogelijk is om de school te bekijken en alle vragen te beantwoorden.

Online

En we zijn online.

Aanmelden nieuwe leerlingen

Natuurlijk zijn er ook ouders die al bekend zijn met school, omdat het oudste kind of meerdere kinderen al bij ons op school zit(ten). Misschien zijn er broertjes of zusjes die in schooljaar 2021-2022 of begin schooljaar 2022-2023 vier jaar worden en dan ook graag op de Prinses Marijkeschool willen starten. Wij willen u vragen om uw kind(eren) dan ook binnenkort op te geven door het invullen van het aanmeldingsformulier.

Het is belangrijk voor ons om te weten hoeveel leerlingen wij volgend schooljaar kunnen verwachten, zodat wij de bemensing van de groepen daarop af kunnen stemmen. Het aantal beschikbare leerkrachten staat in directe verhouding tot de aangemelde leerlingen. De planning voor het volgende schooljaar wordt vaak eind mei afgerond, vandaar ons verzoek om de kinderen vanaf 2,5 jaar aan te melden middels onderstaand formulier. Klik op de knop om te downloaden.

U kunt het formulier invullen, ondertekenen en bij ons in de brievenbus doen of het ingevulde en ondertekende formulier scannen en mailen naar i.vanvemden@marijke-ikt.nl. Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging. Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn m.b.t. het aanmelden, belt u gerust naar school 0548-615312.

Fotopuzzeltocht

Wat ontzettend leuk zijn de reacties die we krijgen op de fotopuzzeltocht die we hebben georganiseerd. Er komen al diverse fotocollages binnen. Met het hele gezin wandelen door de buurt en maar speuren. Deze "foto challenge" zet iedereen in beweging.

Onder de knop vindt u onze route.

De Nationale Voorleesdagen

Wat is er nou leuker dan om een mooi boek voor te lezen aan je kinderen? Het is goed voor de kinderen en u, het creëert een punt van rust in de dag én is heel erg verbindend. Wilt u tips om het voorlezen nog leuker te maken? Klik op de knop voor flyer met goede raad. Heel veel plezier samen!

Actie - Poen voor groen

Poen voor Groen!

Als Ambassadeurs van de Duurzaamheid willen we jullie graag deze actie, vanuit de gemeente Hellendoorn, onder de aandacht brengen. Poen voor Groen is de geld-terug-actie die inwoners stimuleert om kleine energiebesparende maatregelen te nemen in hun woning. Deelnemers kopen materialen bij een lokale deelnemende winkel (dit mag ook een landelijke keten zijn met een lokale vestiging zijn die deelneemt aan deze actie) en krijgen vervolgens via de website van Poen voor Groen tot maximaal €50 terug. De actie loopt tot 28 februari 2021.

Uw bijdrage aan het milieu levert de school ook wat op! Als u meedoet, wilt u dit dan aan ons doorgeven? Voor elk huishouden dat namens ons deelneemt, ontvangt de school namelijk €1,00. Alle beetjes helpen. De volledige actievoorwaarden leest u overigens op de website www.poenvoorgroen.nl en in de folder (via onderstaande knop).

Kind op maandag

Wat kies jij?

Johannes de Doper laat mensen kiezen: een leven voor jezelf of een leven voor de Heer. Veel mensen komen door hem tot inkeer dat het anders kan. Ook Jezus moet kiezen, als hij in de woestijn op de proef wordt gesteld. Hij kiest ervoor om te luisteren naar de stem van de Eeuwige, de stem van en voor het leven. De tekst die hierbij hoort is Lucas 3: 1-18, 21-22 en 4: 1-13.

Ook de kleuters horen over Johannes de doper en het verhaal van de 12 vrienden van Jezus.

Zending

In het noorden van Ethiopië ligt het kleine dorpje Wariho. De dichtstbijzijnde school is twee uur lopen en dat is zeker voor kleine kinderen veel te ver. De dorpsbewoners willen heel graag een eigen basisschool, zodat ál hun kinderen naar school kunnen.

De kinderen uit het dorpje Wariho hebben een probleem: hun basisschool ligt op negen kilometer afstand. Om er te komen moeten ze lopen over een gevaarlijke weg en twee rivieren oversteken. Kinderen kunnen pas vanaf een jaar of tien zelfstandig deze route volgen en gaan daarom dan pas naar school.

Ons nieuwe zendingsproject is om deze kleine school te steunen. De Prinses Marijkeschool steunt de Warihoschool. Omdat de leerlingen niet op school komen hebben we weer via Geef.nl een actie opgestart. Uw bijdrage is van harte welkom. Klik op onderstaande knop.

Bingo

Vrijdag 22 januari organiseren wij een Live BINGO via Teams van 13.00-14.00 voor de gehele school. Vanaf 12.45 kun je inloggen met het mailadres wat je hebt aangegeven in de aanmeldingsmail. De bingokaarten worden vooraf bij jullie thuis afgeleverd in de brievenbus. We spelen 3 rondes en er zijn leuke prijzen te winnen. Deelname is gratis.

Vind je het leuk om met ons mee te doen, dan vragen we je het volgende te doen: Geef je op via: marijkeschoolbingo@hotmail.com.

Geef in de mail aan met hoeveel kinderen je mee wilt spelen, voor elke papa/mama/opa/oma/oppas doen we 1 extra setje in de envelop. Geef in de mail ook even het adres door waar de bingokaarten gebracht moeten worden. - Zet in de mail ook nog even de naam van de oudste leerling op onze school, dit wordt het mailadres waarop we jullie uitnodigen in Teams. Geef je op voor woensdag 20 januari!

Tegeltjeswijsheid

Wat zou het leven zijn als we geen moed hadden om iets te proberen?

Vincent van Gogh

Weekend

Gaat u opnieuw wandelen? Gaat u speuren? Gaat u lezen? Gaat u zich alvast opgeven voor onze schoolbingo? Gaat u uw kind(eren) aanmelden voor onze school? Gaat u ons nieuwe project steunen? Gaat u een foto maken als waar we deze Schoolweetjes mee openen? Er wordt toch sneeuw voorspeld? Wat u ook doet. Doe het met liefde en aandacht en met oog voor elkaar. Goed weekend. Met vriendelijke groeten, het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Created with an image by Pekka Ahkynen: Finland.  Unknown - "Choose The Right Direction Career · Free photo on Pixabay" en de Prinses Marijkeschool.