Loading

Beste (ouders van) AZC-er,

Na meerdere weken van radiostilte laten de afdelingen van AZC zich horen. Als eerste hopen we dat iedereen gezond is en dat jullie staan te popelen om weer te trainen! Dan hebben wij voor een aantal van jullie goed nieuws.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het buitenbad van De Hoorn beschikbaar is gesteld door Thermen2. Tot nu toe voor banenzwemmen op individuele reservering en tegen betaling. AZC is in goed overleg gegaan met Thermen2 over de mogelijkheid om onze leden te laten trainen. De kaders zijn daarbij als volgt:

- Het buitenwater van De Hoorn is op zaterdag voor AZC van 15.00-17.15

- Het grasveld mag niet gebruikt worden

- Gedurende genoemd tijdstip mag de parkeerplaats wel gebruikt worden

- De binnenruimtes van De Hoorn zijn niet beschikbaar. Dat betekent geen kleedruimtes, geen douches en geen toiletten

- Het buitenbad mag gedurende verhuur aan AZC niet gebruikt worden door leden van 18+

- Het badwater is opgewarmd tot 21 graden. Door de lage luchttemperatuur en het relatief koele badwater ligt het risico op onderkoeling op de loer. Jonge leden tot 12 jaar lopen hierbij een extra risico

- Er komt een duidelijk en strak coronaprotocol dat geldt specifiek voor deze buitenactiviteit.

De afdelingen zijn met elkaar om de tafel gaan zitten met bovenstaande kaders als uitgangspunt, en zijn gekomen tot het volgende:

Wat gaan we doen?

Aan onze jeugdleden van 12 t/m 17 jaar bieden wij de gelegenheid om vanaf zaterdag 6 februari te gaan trainen in het buitenbad van De Hoorn. Aanmelden is niet nodig. De verdeling is als volgt:

Synchroon

15.00-15.45: natte training door Synchroon

Waterpolo

Groep 1

15.00-15.15: droogtraining op de parkeerplaats door waterpolo

15.15-15.45: natte training door waterpolo

Groep 2

15:30-15:45: droogtraining op de parkeerplaats door waterpolo

15:45-16:30: natte training door waterpolo

Swimming

16.15-16.30: droogtraining op de parkeerplaats door swimming

16.30-17.15: natte training door swimming

De tijden zijn strak. Kom 5 minuten van te voren en kom niet te laat.

Aan onze jeugdleden jonger dan 12: omdat jullie gezien worden als 'kwetsbare groep' willen we eerst ervaren hoe de trainingen gaan bij de oudere jeugd. Gedurende die tijd willen we inventariseren welke jonge leden willen trainen. Dus: ben jij jonger dan 12 en wil je ook graag op zaterdag gebruik maken van het buitenbad? Stuur dan een mail, via de link onderaan deze nieuwsbrief, naar de contactpersoon van de afdeling om je interesse kenbaar te maken. Op basis van de reacties gaan we kijken wat we kunnen regelen.

Aan onze leden van 18+: vanuit de geldende corona richtlijnen zijn groepslessen of in een groep trainen met meer dan 2 volwassenen niet toegestaan. Dit betekent dat wij vanuit AZC geen (zwem)trainingen aan kunnen bieden voor leden van 18+. Heel jammer, maar voor nu is dit helaas wat het is.

Tot slot nog een serieus onderwerp: onderkoeling. Het is koud, dat moeten we niet onderschatten. Het is daarom ontzettend belangrijk dat de zwemmers na het zwemmen zich direct warm aankleden. Er is buiten zeer beperkte kleedruimte (wij zijn hier overigens nog mee bezig), neem dus bij voorkeur een groot badlaken en/of badjas en slippers mee om je om te kleden. Ga in ieder geval niet in je natte badkleding naar huis. Wij willen ouders dringend adviseren hun kind na de training niet op de fiets naar huis te laten gaan, maar om vervoer met de auto te regelen. Hou daarnaast rekening met het feit dat u tijdens de training telefonisch bereikbaar bent, mocht uw kind het te koud krijgen en naar huis willen. Zorg dat uw kind een telefoon bij zich heeft, of uw nummer.

De trainers krijgen duidelijke instructie over de verschijnselen bij onderkoeling. Daarnaast is er toezicht en ehbo van Thermen2 aanwezig. Bij onderkoeling mag de zwemmer opwarmen in het doelgroepenbad, binnen.

We hopen hiermee een eerste stap te zetten naar het water en net als iedereen hopen we dat het water de komende maanden alleen maar meer wordt.

Bij vragen kun je contact opnemen met het contactpersoon van de afdeling.

John Jansen

Voorzitter Alphense Zwemclub AZC

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, neem dan contact op met je afdeling via onderstaande button.

Een niet te missen kans: SponsorKliks

Nog maar even in herinnering roepen. Een makkelijke en gratis manier om AZC met euro's te supporten. Doe je online aankopen via SponsorKliks. Kleine moeite, groot genot voor AZC. Maak er in voorkomende gevallen gebruik van!