Loading

GRAFISCHE BOEKEN • EPUB • TRAININGEN

Grafische trainingen vanuit de praktijk. Up to date publicaties in pdf en epub. Groepstrainingen en individuele begeleiding.

Wie ben ik?

Kennis bijbrengen, inspireren bij je drukwerkopdrachten en digitale publicaties en hulp bieden, dat zijn de doelstellingen van 'Dirk Laurent Grafische Knowhow'. Als grafisch vormgever vind ik het fijn om m'n ervaring te delen tijdens de opleidingen en in m'n publicaties. Ik heb jaren gewerkt als vormgever en als productie-verantwoordelijke in drukkerijen en prepress bedrijven. Dat werk heb ik altijd gecombineerd met hetgeen ik het liefste doe: lesgeven. Ik werk als docent bij Syntra AB in Antwerpen voor de opleiding 'Grafische vormgeving' en als freelance trainer.

M'n ei als vormgever kan ik kwijt in de grafische boeken en digitale publicaties die ik uitgeef. Je vind voorbeelden online op www.issuu.com/dilaur.

En verder fotografeer ik graag. Ik heb m'n toestel altijd bij.

Cursussen verkrijgbaar als PDF...

Een voorbeeld uit het boek 'Drukwerkbegeleiding voor de grafische vormgever'.

... of als EPUB.

Interactieve digitale publicatie in het epub-formaat zodat je er mee kan werken op je tablet of op je smartphone.

Praktijkgerichte trainingen...

Leer scherm en printer te calibreren met de Color Munki Photo.
Bespreking in groep van je creatieve ontwerpen...
leer snijden en dummy's maken...
leer presentaties maken...
En wees trots op het finale resultaat van de eindproef.

... actueel

Bedrijfsbezoek aan drukkerij Albe De Coker

in modern uitgeruste leslokalen.

We werken met de meest recente versie van de Adobe Creative Cloud op één van de iMac's in het lokaal...
... of op je eigen laptop.

Overzicht trainingen

Alle trainingen kunnen bij u in het bedrijf (vanaf één deelnemer) of in één van de lokalen van het trainingscentrum gegeven worden (minimum 6 deelnemers).

Drukklaar in 10 stappen

Cursusduur: 2 dagen

Het boek bij de cursus

Van Indesign-opmaak tot kant-en-klare pdf in 10 stappen uitgelegd zodat je nooit meer een foute pdf bij de drukker aflevert. Van Indesign-opmaak tot kant-en-klare pdf in 10 stappen uitgelegd zodat je nooit meer een foute pdf bij de drukker aflevert. De cursus is sterk op de praktijk gericht. Hij is opgebouwd rond één Indesign-bestand vol fouten zit dat drukklaar moet gemaakt worden. Je leert hoe de opmaak met het deelvenster ‘Preflight’ wordt nagekeken en hoe je correcties uitvoert. Daarna komt het maken van de pdf aan bod en tenslotte leer je pdf-bestanden corrigeren in Adobe Acrobat DC. Iedereen die al een basiskennis Indesign heeft, kan deze cursus volgen. Er wordt gewerkt met de laatste versie van Adobe Indesign CC 2017.

Kennismaken met drukken

Cursusduur: 2 dagen

Het boek bij de cursus

Deze cursus is bedoeld voor grafische vormgevers en voor iedereen die in het professionele leven drukwerk bestelt en opvolgt. Juist communiceren met drukkers en andere leveranciers is hierbij van groot belang. Je leert het grafische productieproces van A tot Z kennen,. Je leert welke druktechnieken er bestaan. We kijken welke afwerkings-methodes er zijn en je krijgt inzicht in de papiersoorten. Op basis van al deze informatie leer je en drukker selecteren voor de job en leer je offertes vragen en de bestelling opvolgen. Voor deze cursus is geen voorkennis vereist. Er wordt niet met grafische programma’s gewerkt.

Color Management

Cursusduur: 2 dagen

Het boek bij de cursus

Doorheen de grafische productie werk je in verschillende grafische programma’s en met verschillende apparaten die hun eigen kleurenruimte hebben. Zo corrigeer je een foto in Photoshop in RGB terwijl je uiteindelijk dezelfde foto print met CMYK-inkten. Heel de kleurproblematiek komt in deze cursus aan bod met de nadruk op de juiste programma’s-instellingen en het simuleren van de drukresultaten op scherm. Voor deze cursus is een basiskennis Photoshop een pluspunt. We werken met de laatste versie van de Adobe Creative Cloud.

Indesign druktechnisch

Cursusduur: 1 dag

Indesign is een professioneel opmaakprogramma met heel uitgebreide typografische en creatieve mogelijkheden. Je kan er heel mooie ontwerpen mee maken maar uiteindelijk moeten deze wel juist gedrukt worden. Deze cursus belicht alle technische mogelijkheden van het programma maar ook alle valkuilen. Je leert problemen te detecteren en oplossen voor het document naar de drukker vertrekt. Iedereen die al wat gewerkt heeft met het opmaakprogramma kan deze cursus volgen. De training wordt gegeven met Adobe Indesign CC 2017, de laatste versie van het programma.

Indesign typografie

Cursusduur: 2 dagen

Boek bij de cursus

Indesign is een opmaakprogramma met heel uitgebreide typografische mogelijkheden die je goed moet beheersen om professioneel drukwerk te maken. Na het volgen van deze training ken je de typografische begrippen zoals ligatuur, compress zetten, aan- en afspatiëren,... Je weet dan ook waar je al deze typografische gereedschappen, menu’s en venster in het programma kan terugvinden. Deze opleiding kan als losstaande training gevolgd worden of je kan het als een vervolg op de ‘Indesign Basis’ cursus zien. Aan u de keuze. Maar iedereen die al wat gewerkt heeft met het opmaakprogramma kan deze cursus volgen. De training wordt gegeven met Adobe Indesign CC 2017, de laatste versie van het programma.

Indesign Stijlen

Cursusduur: 2 dagen

Het tweedelige cursusboek

Wil je snel en productief kunnen opmaken dan moet je de uitgebreide stijlmogelijkheden van Indesign leren kennen. Door teken-, alinea- en objectstijlen toe te passen spaar je veel kostbare tijd uit. Stijlen zijn de basis van Adobe Indesign net zoals maskers en lagen de basis vormen van Photoshop. Deze opleiding is het vervolg op de ‘Indesign Basis training. Maar iedereen die al wat gewerkt heeft met het opmaakprogramma kan deze cursus volgen. De training wordt gegeven met Adobe Indesign CC 2017, de laatste versie van het programma.

Indesign Basis

Cursusduur: 3 dagen

Adobe Indesign is dé standaard onder de opmaakprogramma’s. Je kan er professioneel drukwerk mee ontwerpen en opmaken. Wil je brochures, kranten, kaartjes, affiches, jaarverslagen of interactieve publicaties maken? Dan kan niet je omheen Indesign.Tijdens deze driedaagse opleiding leer je het Indesign in al zijn facetten kennen. Na deze cursus ben je in staat om eenvoudige lay-outs te maken voor om het even welk drukwerk. De opleiding start van nul en is daarom geschikt voor iedereen. Voorkennis van andere Adobe applicaties is niet vereist maar wordt wel aangemoedigd. Indesign CC 2017, de laatste versie van het programma, wordt gebruikt.

Photoshop basis

Bij de cursus: het Photoshop boek in drie delen

Cursusduur: 3 dagen

Zet je eerste stapjes in Photoshop. Tijdens deze driedaagse opleiding leer je de basistechnieken om professioneel foto’s te bewerken. Je gaat aan de slag met de belangrijkste gereedschappen. De training geeft je een goed beeld van de mogelijkheden van het programma met oa. kleurcorrecties, effecten, retoucheren, combineren van afbeeldingen, enz. De cursus start van nul en is daarom geschikt voor iedereen. Voorkennis van andere Adobe programma’s is niet vereist maar kan uiteraard nooit kwaad. Deze opleiding wordt gegeven met Adobe Photoshop CC 2017, de laatste versie van het programma.

Photoshop retoucheren

Cursusduur: 1 dag

Na deze cursus kan je professioneel foto’s retoucheren. De nadruk ligt op het bewerken van portretten. Deze cursus geeft je een goed beeld van de retoucheermogelijkheden van Photoshop Je leert alle gereedschappen gebruiken zoals ‘Tegenhouden en Doordrukken’. Andere onderwerpen die aan bod komen: haar bewerken, lippen voller en roder maken en tanden witter, pukkels en rimpels wegwerken... Voor deze opleiding heb je een minimum aan Photoshop-kennis nodig. Twijfel je aan je kennis? Volg dan eerst de basiscursus Photoshop. Deze opleiding wordt gegeven met Adobe Photoshop CC 2017, de laatste versie van het programma.

Photoshop kleurcorrecties

Cursusduur: 1 dag

Mooie en natuurlijke kleuren, dat is het resultaat na het volgen van deze training. Deze cursus geeft je een goed overzicht van alle correctiegereedschappen om kleurzwemen uit foto’s te halen, het contrast te verbeteren en het resultaat voorspelbaar te houden. Voor deze opleiding heb je een minimum aan Photoshop-kennis nodig. Twijfel je aan je kennis? Volg dan eerst de basiscursus Photoshop. Deze opleiding wordt gegeven met Adobe Photoshop CC 2017, de laatste versie van de software.

Photoshop RAW

Cursusduur: 1 dag

RAW files zijn digitale negatieven die in Photoshop of in Camera Raw nog volledig kunnen bijgewerkt worden. Voordeel van deze aanpassingen is dat dit in één venster gebeurt en dat de bewerkingen non-destructief zijn. Voor deze opleiding heb je een minimum aan Photoshop-kennis nodig. Twijfel je aan je kennis? Volg dan eerst de basiscursus Photoshop. Deze opleiding wordt gegeven met Adobe Photoshop CC 2017, de laatste versie van het programma.

Photoshop Non-destructief

Cursusduur: 2 dagen

In deze opleiding ligt de klemtoon op het productief werken in Photoshop. Je leert werken met lagen, maskers en slimme filters waarbij alle aanpassingen die je doet steeds kunnen teruggedraaid of aangepast worden. Voor deze opleiding heb je een minimum aan Photoshop-kennis nodig. Twijfel je aan je kennis? Volg dan eerst de basiscursus Photoshop. Deze opleiding wordt gegeven met Adobe Photoshop CC 2017, de laatste versie van de software.

Digitale publicaties met Indesign

Cursusduur: 3 dagen

Het gratis boek bij de cursus

Tijdens deze driedaagse cursus leer je een Fixed Lay-out epubs te maken met Adobe Indesign. Epub 3.0 bestanden bevatten veel ‘rich content’ zoals animaties, diavoorstellingen, filmpjes,... Daarom gaat het grootste gedeelte van deze training naar het maken van verschillende soorten interactiviteit. We bekijken hoe je animaties, diashows, hotspots en objectstatussen kunt ontwerpen en integreren. Deze opleiding is perfect voor wie epubs wil maken vanuit Adobe Indesign CC 2017 en geen enkele voorkennis heeft van digitaal publiceren. Je moet wel een basiskennis Indesign hebben om te kunnen deelnemen.

.

Een overzicht van de grafische publicaties

Grafische publicaties in pdf

Alle publicaties kun je bestellen via dirk.laurent1@skynet.be.

Publicaties voor tablet (epub)

Nog vragen? Wens je een training te volgen of wil je een publicatie kopen?

Created By
dirk laurent
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.