Loading

PERSONEELSMAGAZINE UITGAVE 03/2021

Woord vooraf

In deze digitale versie van het gedrukte ROCKWOOL personeelsmagazine de Uitschieter tref je een beknopte selectie aan van ingekorte artikelen uit de editie van september 2021. Zo kun je op je tablet, desktop of smartphone snel en waar en wanneer je maar wilt een indruk krijgen van de interne mijlpalen en nieuwe ontwikkelingen binnen onze organisatie.

Wij wensen je veel kijk- en leesplezier.

Dealermedewerkers kunnen hun kennis van Rockfon online bijspijkeren.
Kennis bijspijkeren

Rockfon Dealer Training combineert kennis met fun

De website van Rockfon bevat een schat aan informatie. Om deze informatie op een leuke en overzichtelijke manier te presenteren aan de dealermedewerkers is er een speciaal trainingsprogramma ontwikkeld. Hiermee kunnen dealermedewerkers hun kennis van Rockfon bijspijkeren, op afstand en wanneer het hen uitkomt.

Nieuwsbrief met 5 thema’s

Sinds juli jl. ontvangen de Rockfon dealers elke maand een nieuwsbrief over een specifiek thema. Aan de hand van diverse online video's en artikelen op de website leren ze meer over de vijf thema’s akoestiek, productvoordelen, kleur, open plenum en duurzaamheid. Daarbij passeren ook de producten van Rockfon de revue. Elke nieuwsbrief wordt afgesloten met een quiz. Aan de hand van 10 meerkeuzevragen wordt de opgedane kennis op een leuke en laagdrempelige manier getest.

Het trainingsprogramma zal in aangepaste vorm ook ingezet worden om plafondplaatsers te trainen als onderdeel van het nieuwe MyRockfon platform.

Verdien € 500 netto!

Stel jij een nieuwe collega operator of monteur voor?

De economie draait op volle toeren en de bouwsector kan de vraag nauwelijks bijbenen. Ook de vraag naar ROCKWOOL producten en oplossingen blijft toenemen. Diverse lijnen zijn de afgelopen maanden weer opgeschakeld. Om optimaal te kunnen blijven draaien zijn we dan ook voortdurend op zoek naar nieuwe operators en monteurs.

Dat doen we via de traditionele kanalen en social media, maar ook jij kunt je steentje bijdragen. En voor wat, hoort wat. Daarom krijg je een bonus van maar liefst € 500 netto als je een nieuwe collega operator of monteur aanbrengt.

Dus ken je iemand in je omgeving van wie je denkt dat hij of zij bij ons zou passen? Check dan de voorwaarden op intranet of informeer ernaar bij HR.

Vergeet niet te vertellen dat we bij ROCKWOOL legio carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden hebben en dat je bij ons de ruimte krijgt om het beste uit jezelf te halen – en de vrijheid om dat naar eigen inzicht te doen.

Greater Together

Aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid betekent voor ROCKWOOL dat er structureel aandacht is voor de gezondheid, vitaliteit, kennis, kunde, motivatie en betrokkenheid van medewerkers. In januari hebben we een 30-dagen challenge georganiseerd, gericht op een gezond voedingspatroon, geen alcohol drinken en bewegen. In dezelfde periode zijn we gestart met 1-op-1 coaching sessies voor alle leidinggevenden. Ook hebben de ambassadeurs van het programma Duurzame Inzetbaarheid diverse afdelingen in de fabriek bezocht.

Duurzame Inzetbaarheidsindex (DIX)

In juni heeft iedere werknemer een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de Duurzame Inzetbaarheidsindex (DIX) – een tool waarmee je je eigen Duurzame Inzetbaarheid in kaart kunt brengen om er actief aan de slag te gaan. Hieraan gekoppeld is ook het Duurzame Inzetbaarheidsportaal live gegaan, waar je alle faciliteiten terug kunt vinden. Inmiddels heeft zo’n 25 % van de medewerkers de DIX ingevuld. Behalve dat deze medewerkers hiermee voor zichzelf een beeld hebben gekregen van hun eigen Duurzame Inzetbaarheid, helpt dit ROCKWOOL om op organisatieniveau inzicht te krijgen in de behoeftes van onze medewerkers op dit gebied.

Mocht je moeilijkheden hebben om je aan te melden voor de DIX en/of het nieuwe Duurzame Inzetbaarheidsplatform, neem dan contact op via DuurzameInzetbaarheid@Rockwool.com.

Nieuwe tool maakt ontwerpmogelijkheden zichtbaar

Rockpanel lanceert nieuwe gevelconfigurator

Begin september was het zover: de lancering van de gevelconfigurator van Rockpanel. Met deze online ontwerptool kan iedereen een gebouw voorzien van een heel nieuw ontwerp. Rick Caris, Online Marketing Manager: “Het werkt via een paar simpele stappen. Eerst kies je het gebouw dat het best past bij je situatie. We bieden op dit moment zes verschillende gebouwen aan, variërend van een eengezinswoning tot een school of kantoorgebouw. Vervolgens kies je je favoriete Rockpanel-productlijn en tot slot je favoriete design.”

Moniek van Eck, Marketing Communications Manager voor Nederland en België: “Het juist positioneren van de productlijn was van groot belang. Met de campagne willen we architecten en aannemers inspireren en laten zien wat de mogelijkheden zijn met onze gevelbekleding.”

In slechts drie eenvoudige stappen visualiseer je het gebouw van jouw keuze van onze 200+ kleuren en designs.

Voor veiligere werkomgeving en superieure technische isolatieprestaties

ROCKWOOL Technical Insulation scoort met ProRox WM 962

Een van de nieuwe producten van ROCKWOOL Technical Insulation is ProRox WM 962, een gaasdeken op basis van een nieuwe, gepatenteerde bindmiddelchemie (Eco-binder). Met dit nieuwe bindmiddel wordt de traditionele tijdelijke uitstoot van organisch materiaal tijdens verwarming van apparatuur na het aanbrengen van nieuwe isolatie drastisch verminderd.

Levering binnen 24 uur

Net als in de rest van Europa groeit in Zweden de aandacht voor de werkomgeving en worden op veel plaatsen nieuwe en strengere eisen geïmplementeerd. Onderhoudsaannemer ÖPE heeft onze nieuwe technologie daarom geselecteerd voor de energiecentrale in Norrköping van het Zweedse E.ON concern. Ook papierfabriek Billerud Korsnäs Skärblacka in Zweden heeft dit aangevraagd voor de komende onderhoudswerkzaamheden. Ahlsel, onze grootste distributeur in Zweden, ziet ook een stijgende vraag en heeft daarom besloten om ProRox WM 962 op voorraad te houden in zijn centrale magazijn in Åsbro. Hierdoor kunnen klanten in de toekomst WM 962 bestellen voor levering binnen 24 uur.

Eind volgend jaar operationeel

‘De baler van lijn 7’

Het lijkt nog ver weg, maar volgend jaar om deze tijd staat er in hal 7 een nieuwe machine voor het maken van balen. Deze vervangt de twee bestaande machines die na ruim 25 jaar dienst plaatsmaken voor de nieuwste generatie.

Lijnen op de vloer markeren de plek waar straks de nieuwe ‘baler’ (balenmachine) komt te staan.

Passend in de fabriek van de toekomst

De baler wordt straks volautomatisch aangestuurd. Dat bespaart veel handwerk. Daarmee past de machine in het concept van de fabriek van de toekomst. De hal wordt vrij van heftruckverkeer. De balen worden direct naar de locatie van de verlading of de opslag gebracht. Dat komt de efficiëntie en veiligheid ten goede. Uiteraard is de capaciteit van de nieuwe baler groot genoeg voor de gehele capaciteit van Lijn 7 en kunnen zowel balen voor halffabricaat (Rockpanel en Rockfibres) alsook voor externe klanten geproduceerd worden. De machine die nu nog ‘de baler van lijn 7’ wordt genoemd, krijgt straks een eigen naam. Die wordt gekozen uit inzendingen van collega’s.

Wil je meer lezen klik dan op onderstaande button voor de volledige digitale uitgave van de Uitschieter-editie van september 2021.

©2021 De Uitschieter eEditie is een uitgave van ROCKWOOL B.V.