SEYCHELLERNA edENS LUSTGÅRD 3 PARADISÖAR

PRASLIN

ÖVER BERGET OCH BAKOM DEN TÄTA TROPISKA SKOGEN GÖMMER SIG EN PÄRLA VARS KLARA VATTEN OCH LENA VITA SANDSTRÄNDER HÄNFÖR OCH FÅNGAR BÅDE BLICKEN OCH SJÄLEN

Praslin är betydligt mindre än Mahé. På södra sidan av ön ligger den långa stranden Grande Anse och på norra ligger Cote D' Or. Längs med dessa stränder finns en hel del hotell och restauranger. Mitt på ön ligger Vallée de Mer nationalpark. På västra sidan ligger stranden Anse Lazio som anses vara en av världens vackraste stränder. Även runt ön finns många, små stränder att upptäcka. Stränderna på norra sidan samt Lemuria, Petite Anse Kerlan och Anse Lazio på vänstra är några av de mest populära. Vill man njuta av extra solo känsla rekommenderar vi ett besök till L'Archipel, La Reserve, Chateau Des Feilles, Coco De Mer, Ile Des Palmes and New Emerald Cove.

Praslin når man med båt eller Katamaran, från Mahe tar resan circa 55 min eller från La Digue på circa 25 minuter. Båtresan är i sig en upplevelse där vykorts liknande landskap och havsbrisen bjuder till avslappning, njutning och romantik.

Praslin är en ö som bjuder till avslappning, vandringar och spännande äventyr både i vattnet och på land. Stränderna på Praslin toppar ofta listerna över världens vackraste! På Praslin bor cirka 6500 människor. På ön finns tre större byar:

Baie St. Anne dit båten eller Katamaranen anländer när man kommer från La Digue eller Mahe är en liten och sevärd by där vi tipsar våra resenärer att besöka Coco Rogue för en läcker kreolsk måltid. En riktig och mycket prisvärd matupplevelse

Grande Anse på sydkusten nära landningsbanan ligger denna lugna by som består av en liten huvudgata, en kyrka, några restauranger och en fin strand där det kan under monsunsäsongen finnas sjögräs.

Anse Valbert - Cote D'Or hör till en av de mest turistbesökta delarna av ön. Den täta skogen formar en naturlig mur mellan hotellen, restauranger och stranden. Från den 2,5 km långa stranden kan man se öarna Curieuse, St. Pierre och Chauve Souris. Det finns möjlighet att gå, simma eller snorkla sig fram till Chauve Souris !

Coco De Mai Nationalpark - Där Coco De Mer Växer ( Lodoicea Maldivica ) Kärleks eller dubbelnöten!

Coco de Mai National Park är en sällsynt och fantastisk plats som kom med på listan av UNESCO's världsarv året 1983, parken var en helt orörd plats - en jungfru palmskog fram till 1930. En bit av paradiset på jorden!

Den kända kokosnöten Coco de Mer - Den största nöten i växtriket är en endemisk nöt som växer tillsammans med fem andra endemiska palmträd och djur i den 19,5 ha. stora palmskogen mitt på ön. Den utrotningshotade svarta vasapapegojan är en av de endemiska fåglar man kan se och höra när man vandrar igenom den säregna skogen, det finns endas ett fåtal kvar i vilt tillstånd, uppskattningsvis mellan 500 - 900 individer.

Det finns tre huvudleder man kan promenera fritt igenom samt några mindre stigar, skyltningen är bra vilket gör det lätt att hitta runt. Promenaderna är underhållande och pauserna för att kika och lyssna på fåglar och titta på insekter kan vara många. Det är en perfekt utflykt för hela familjen!

På vägen från hamnen till hotellen åker man igenom Vallee De Mai. Åkturen är i sig en upplevelse men att besöka parken är ett måste och helst ska man köpa en guidad tur för att få ut det mesta. Annars är det mycket intressant information och upplevelser man går miste om!

MAHE

UPPLEV DEN KREOLSKA KULTUREN OMRINGAD AV DJUNGELKLÄDDA BERG OCH FANTASTISKA STRÄNDER!

Mahe är Seychellerna's största och mest befolkade ö, här bor 90% av befolkningen på 89 000 invånare. På Mahe finner vi en cocktail av kultur, äventyr för alla smaker, vackra stränder och vykortsliknande vyer. Här ordnas också en karneval på hösten.

Det är ett äventyr i sig att köra eller cykla runt och hitta smultronställen på Mahe, här kan man varva stranddagarna med vandringar - klättring, vandra upp för berg och njuta av landskapet, hitta ett eget vattenfall eller en vik. Morne Seychellois National Park är en bergkedja som delar Mahe i två delar, öst och västkusten. De flesta människor bor på östkusten mellan flygplatsen och huvudstaden Victoria.

VICTORIA´S HJÄRTA & PATRIMWANN

Viktoria: Världens minsta huvudstad är värd en dagstur för att besöka den botaniska trädgården, marknaden, restaurangerna, plantagerna, romprovning och smittas av den kreolska livsstilen.

Patrimwann: Fyra uttryck av det kreolska kulturarvet

 • Lenstiti Kreol Enternational: Internationell Kreol Institute som arbetar med att främja och bevara det kreolska kulturarvet.
 • The Domaine de Val des Près - Hantverkarby: Byn är en del i ett experiment som går ut på att återskapa och ge en inblick av livet på Seychellerna under 1800/1900talet. Det finns ett imponerande timmerhus som byggdes ungefär året 1870 och den kända restaurangen Pomme Cannelle där det serveras traditionell mat. Det finns även kiosker och andra turistiska attraktioner. Byn ligger i St Roch Au Cap circa 16 km från Victoria.
 • La Bastille: Byggdes året 1930 av Herr Ange Pillieron. På grund av huset höjd och proportioner tyckte invånarna att namnet La Bastille passade. I dagsläget finns i huset kultur och konstministeriets högkvarter. Trädgården är en oas av medicinalväxter.
 • Ecomusée La Planie St. Andre: Det är maten och byggnaden samt Takamaka bay rum. Besök Trois Freres Distillery och gå en romprovningsrunda för en helhetsupplevelse!

KURIOSA PÅ MAHE

 • SIR SELWYN SELWYN CLARK MARKET: Den pulserande, livliga och färgglada marknaden ger en inblick i kulturen och livet på Mahe. Här kan man köpa de mest utsökta färska frukterna, dagens fångst och souvenirer. Vill man se marknaden i full rörelse ska man besöka den på lördagar!
 • Jardin Du Roi: En härlig 1800tals inspirerad örtträdgård där man kan promenera runt och bekanta sig med exotiska och ovanliga växter. Finns även en restaurang där örtträdgårdens produkter kan avnjutas!
 • Victoria's klocktorn: En ett hundraårig referenspunkt som sätt många passera! Lorloz som klocktornet heter på Kreol är en replik av klocktornet i London som restes upp året 1897 på korsningen mellan Victoria Street och Vauxhall Bridge Road, nära Victoria Station.
STRÄNDER

Stränderna nära flygplatsen är mindre attraktiva men åker man väster om Viktoria till den nordvästra kusten finner man Beau Vallon Beach, huvudstranden på Mahe där de största konstellationerna av hotell, butiker och restauranger på Seychellerna finns. Stranden är långgrund och lugn vilket gör det perfekt för barnfamiljer.

För den bästa snorklings - dykningsupplevelsen på ön besök gärna Port Launay Marine Reserve som ligger på norra sidan av ön.

LA DIGUE

DÄR FOTSPÅREN FÖRSVINNER FÖR VARJE STEG MAN TAR, DÄR HAVSBRISEN OCH VAJANDE PALMER SKINGRAR TANKARNA. ETT PARADIS AV TURKOSA TONER OCH GRANITSKULPTURER SOM VÄXER UR HAVETS SKÖTE

La Digue är ön för att njuta av tillvarons enkla gåvor. Den minsta ön av de tre mest bebodda öar på Seychellerna, här bor 2000 människor. Det finns ingen flygplats och nästan inga fordon på vägarna. Eventuellt kan man stötta på en Oxdragen kärra, cyklar eller en improviserad buss - en pick up med bänkar på baksidan som lokala invånare tar sig runt med!

La Passe & Anse La Reunion

När man landar på La Digue kommer man till huvudorten La Passe, en pittoresk liten by med bohemisk atmosphere där man kan hitta allt ifrån postkontor om man vill skicka hem ett vackert vykort eller besöka cykeluthyrningen om man vill ta sig runt på upptäcktsfärd! La Passe är känd för att vara platsen för de vackraste solnedgångar på hela Seychellerna där horisonten sträcker sig hela vägen till grannön Praslin.

På circa 8 - 10 minuter kan man ta sig från La Passe över kullen och förbi kyrkogården till de närmsta badstränder Anse Severe och Anse Patates.

Anse Severe är en bra badstrand som erbjuder fantastiska vyer över horisonten och oslagbara solnedgångar.

Anse Patates formar en liten vik skyddad av tjockt buskage. Det finns ett flertal fiskarter och ett koralrev inte långt ifrån strandkanten. Anse Patates är en av de bästa snorklingsplatserna på hela ön. Dock finns det perioder på året man bör akta sig för kraftiga strömmar plus att stranden kan försvinna då tidvattnet stiger.

Fortsätter man österut hittar man enslig belägna stränder där vågorna är kraftiga och strömmarna likaså!

ANSE SOURCE D' ARGENT

VÄGEN TILL PARADISET: GÅ SÖDER OM LA PASSE OCH GENOM L'UNION ESTATE. BETALA CIRCA 60 KR - FRAMME!

Anse Source D'Argent är den mest kända stranden på hela ögruppen Seychellerna. En magnifik vy som lever kvar i minnet. Mitt i oasen av kritsvit sand och klippor som havsbrisen skulpterar sedan förhistoriska tider finner vi den turkosa badlagunen som skyddas av koralbarriären och bildar en fantastisk egen värld med nästintill magiska undervattensvarelser.

Här kan man verkligen njuta med hela familjen, vattnet är grunt och lugnt och att komma till stranden innebär en tur tillbaka i tiden genom L'Union Estate: en kokosplantage från förr i tiden. På L'Union Estate kan man se de enorma landsköldpaddor, den vackra plantagenträdgårdarna och det antika plantage huset.

RESESCHEMA

Dag 1

Vi landar på Seychellernas huvudö Mahé. Vi möts av vår representant som går igenom vår resa och vi får ett litet startpaket med information och karta. Därefter transfer till hamnen och båt (1 timma) till Seychellerna näst största ö Praslin. På Praslin möts vi av vår representant som tar oss till vårt hotell. Vi tar in på Le Relax eller motsvarande, beläget vid den stora stranden på södra Praslin.

Dag 2 - 4

Praslin Fridagar på Praslin. Under dessa dagar inkluderar vi en heldagstur till nationalparken Valle de Mai och världsberömda stranden Anse Lazio! Den som vill kan upptäcka mer av Praslin på egen hand med lokalbuss eller hyrbil. Vår representant kan hjälpa oss att besöka andra höjdpunkter som en båtutflykt till öarna St: Pierre och Curieuse eller andra sevärdheter.

Dag 5

Praslin- La Digue Transfer till hamnen och båt (knappt 30 minuter) till mysiga La Digue. Vi åker till vårt hotell La Digue Island Lodge. Hotellet är ett av La Digues bästa hotell! La Digue är en liten ö och hotellet ligger sydväst alldeles vid stranden. Det är lätt att själv ta sig till någon av öns världsberömda stränder - stränder som förmodligen är bland de vackraste ni sett... Vår representant kan också ordna turer till vaniljplantagen eller öarna runt omkring La Digue.

Dag 6 -7

La Digue Lugna dagar på lugna La Digue. Möjlighet till fin snorkling och solande på några av världens finaste stränder eller i lugn och ro upptäcka ön från oxkärra.

Dag 8

La Digue – Praslin – Mahé Båt från La Digue till Praslin, där vi byter båt och fortsätter till Mahe. På Mahe möts vi av vår representant som tar oss till Hotel Augerine perfekt beläget i populära strandbyn Beau Vallon

Dag 9

Mahé Fridag på Mahé kan kombineras med upptäckter av denna vackra ö. Hyr man en bil kan man hitta en alldeles egen liten strand. Vår representant kan ordna turer till den fantastiska marina nationalparken Sainte Anne. Den som vill röra på benen kan vandra i Morne Seychellois nationalpark.

Dag 10

Mahe Transfer till flygplatsen.

INGÅR

Öppningserbjudande!

25 % rabatt plus heldagstur till Valle De Mai & Anse Lazio (värde 1000 Kr:-)

Ditt pris 14.992:- När du bokar senast 10 Maj 2017

Ordinarie pris 20.990:-

Allt detta Ingår:

 • Fantastisk heldagsutflykt till unika Valle De Mai och världsberömda stranden Anse Lazio!
 • Boende på särskilt utvalda strandnära hotell
 • Vi inkluderar uppgradering till fyrstjärnigt strandhotell på La Digue
 • Frukost varje dag
 • Välkomstpaket
 • Alla transfers på plats
 • Våra representanter på plats som kör och hämtar på varje ö

Tillkommer:

 • Flyg från Skandinavien - vi hjälper er att hitta bästa flyg!
 • Dricks och personliga utgifter
 • Vi ordnar gärna extra dagar, fler öar, båtkryssningar eller turer och skräddarsydda hotell för just din familj

FÖRLÄNG DIN SEMESTER:

 • 5 EXTRA NÄTTER PÅ MAHE 3.990 :-
 • 4 EXTRA NÄTTER PÅ PRASLIN 2880 :-
 • 4 EXTRA NÄTTER PÅ LA DIGUE 4990 :-
 • 4 NÄTTER CERF ISLAND 3990:-

UPPGRADERA DITT BOENDE:

 • AVANI BARBARONS RESORT & SPA, MAHE 650:- extra P/P natt
 • COCO DE MER HOTEL & THE BLACK PARROT SUITE, PRASLIN 750:- extra P/P natt

VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA OSS PÅ info@calor.nu

Besök gärna vårt kontor på Boråsvägen 38 i Dalsjöfors.

Telefonnummer: +46 702580889

Öppettider:

Förutom övriga öppettider kan man boka möte med oss vid andra tidpunkter. Vi träffar även kunder i andra lokaler än våra egna efter överenskommelse. Ring och boka ett möte!

Måndag 10.00 - 16.00

Tisdag 10.00 - 16.00

Onsdag 17.00 - 20.00

Torsdag Endast förbokade möten!

Fredag STÄNGT

Lördag 11.00 - 14.00

Söndag STÄNGT

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.