Loading

Jan Barbier Nieuwsbrief 29 mei 2020

29 mei 2020

Fijne Pinksteren…

Een heerlijk zonnig weekend op anderhalve meter…dat komt eraan. Lekker tot rust komen, quality-time met elkaar en genieten. Genoeg energie opdoen om weer verder te gaan. Volgende week dinsdag en woensdag zullen we op school onze studiedagen hebben. Zowel voor de laatste weken als voor het nieuwe schooljaar plannen maken. Welke leerkrachten hebben we op school in welke groep. Een leuke puzzel, waar al twee maand aan gewerkt wordt. De kwaliteiten van teamleden maximaal benutten voor de leerlingen. We hopen u binnenkort hierover alle informatie te kunnen geven. Verder praten we over de organisatie van een nieuw schooljaar en maken de leerkrachten woensdag kennis met onze nieuwe directeur Marloes Joosten.

Donderdag en vrijdag gaan we verder met ons huidige rooster. Vanaf maandag 8 juni zijn alle leerlingen iedere dag welkom op school. In een bijgevoegde brief krijgt u alle praktische informatie over de wijze hoe we het zo verantwoord mogelijk gaan organiseren.

Maar eerst een heerlijk weekend, lekker weer, kortom we wensen u fijne Pinksterdagen…

Robbert en Roel

Afscheid teamleden

Met een kaartje, tekening, presentje…alles is welkom!

Aan het eind van dit schooljaar zullen twee teamleden afscheid gaan nemen. Alida van der Kolk en Maria Nije Bijvank. Zij hebben jarenlang op onze scholen gewerkt en les gegeven aan heel veel (oud-)leerlingen. Woensdag 10 juni zullen zij ’s avonds op een besloten feestje afscheid nemen van hun collega’s. Helaas is er in deze Corona-tijd geen mogelijkheid om dit groots te gaan vieren.

Daarom doen we hier een oproep;

Wilt u Alida en/of Maria bedanken met een kaartje, een tekening, een foto, een klein cadeautje… geef dat dan alstublieft voor 10 juni aan uw kind mee. Op school zetten we voor iedere medewerker een cadeaudoos klaar; daar kunnen de leerlingen hun bedankje, attentie etc. in gaan doen.

Groepsactiviteiten op school zijn tot de zomervakantie niet toegestaan; we moeten het dus met deze wijze organiseren.

De periode tot de zomervakantie...

Vanaf maandag 8 juni mogen alle leerlingen weer alle dagen naar school. Dit betekent echter niet dat alles weer ‘als vanouds’ zal zijn. Ook vanaf 8 juni gelden de maatregelen die we al in school getroffen hebben. Wellicht zelfs meer dan op dit moment. Meer mensen in school betekent immers ook meer beweging in het gebouw...

Schooltijden:

De schooltijden zijn tot de zomervakantie als volgt:

Maandag / Dinsdag / Donderdag: 08.30u – 14.15u

Woensdag / vrijdag: 08.30u – 12.30u

  • Alle leerlingen blijven op maandag, dinsdag en donderdag over op school onder leiding van de groepsleerkracht.
  • Net als anders blijft de inloop vanaf 08.15u gehandhaafd.
  • Geen ouders in school en zo min mogelijk externen.
  • Afstand leerkracht - leerlingen blijft 1,5 meter.

BSO / Columbus Junior:

Leerlingen van de Jan Barbier die naar de BSO gaan worden normaal gesproken om 15.15u opgehaald. Tot de zomervakantie zullen die leerlingen die dit betreft van 14.15u tot 15.15u opgevangen worden op school, tot Columbus Junior hen om 15.15u komt ophalen.

Vakantierooster 2020/2021

Komende dinsdag en woensdag gaan we aan de slag met de planning voor komend schooljaar. Het vakantierooster staat al vast, dus bij deze vast alle data:

Herfstvakantie 12 oktober t/m 16 oktober 2020 (en 19/20 oktober wegens studiedagen team)

Kerstvakantie 21 december 2020 t/m 1 januari 2021

Voorjaarsvakantie 18/19 februari 2021 (studiedagen) en 22 t/m 26 februari

Studiedag IKT 17 maart 2021

Goede Vrijdag en Pasen 2 april t/m 5 april 2021

Koningsdag 27 april 2021

Meivakantie en Hemelvaart 3 mei t/m 14 mei 2021

Pinksteren 24 mei t/m 28 mei (Pinksteren en studiedagen team)

Zomervakantie 12 juli t/m 20 augustus 2021

Dagopening

“Vrije dag “

Ga rustig op je stoel zitten. Voeten stevig op de grond, billen op de stoel en handen in de schoot en de ogen dicht. Stel je voor…..

Je ligt in bed…Oh wat lig je lekker! Je bed is een warm holletje. Je bent nog maar net wakker. Wat is er voor een dag vandaag? Je weet het niet… Door het gordijn zie je dat het al licht is….Je rekt je eens lekker uit. Oh ja , nu weet je het weer. Je bent VRIJ vandaag. Er hoeft helemaal niets. Niet vroeg op, niet naar school.. Helemaal VRIJ. Joepie! Wat zou je graag willen doen? Bedenk maar wat je het liefst zou willen doen.

Word nu maar wakker..

Doe je ogen open en rek je lekker uit. Hoe voelt een vrije dag? Wat doe je als je vrij bent? Waarom? Wat doe je juist niet? Welke kleur vind je passen bij een vrije dag? Aan welke voorwerp denk jij als je aan een vrije dag denkt?

Heel veel plezier!

Grej of the day

De Rijn!

De vorige nieuwsbrief is alweer anderhalve week geleden, maar ook toen stond er een 'GOTD' in; De oplossing van de vraag was de Rijn!

En de vraag voor volgende week:

Je hebt vast wel eens van hem gehoord...
De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 5 juni 2020
Created By
Robbert Flim
Appreciate