Loading

Henk en Linda in ZA Nieuwsbrief maart 2018

Lieve familie en vrienden, volgers en geïnteresseerden, we hopen dat het jullie allemaal goed vergaat! Wij brengen jullie graag weer even op de hoogte van ons leven en werk hier in Zuid-Afrika door deze nieuwsbrief met korte updates en foto's. Op onze website www.henkenlindainafrika.nl kun je onze blogs lezen. We hebben ditmaal de nieuwsbrief eens als proef op een andere manier gemaakt, ook omdat hij eerder nogal eens in de spam folder terecht kwam.

Na ons bericht over de droogte hebben veel mensen hierin met ons meegeleefd en voor Kaapstad gebeden. Hartelijk dank hiervoor! De dag dat 'Day Zero' voorspeld is, is een heel stuk naar achteren verschoven en Day Zero gaat waarschijnlijk dit jaar niet meer plaats vinden. Het droogteprobleem is nog lang niet voorbij en de waterrestricties zorgen ervoor dat we met weinig water per dag moeten leven, maar we zijn erg dankbaar dat er voorlopig gewoon water uit de kraan zal blijven komen!
Henk is op dit moment druk met het mede organiseren van een ‘Job Readiness training’ van drie weken in samenwerking met de stichting Zanokhanyo.

De training gaat niet alleen over het ontwikkelen van computervaardigheden en een CV, maar vooral ook om vaardigheden die je als persoon nodig hebt in het gewone leven en bij het vinden en vooral houden van werk.

Op bezoek in de afkickkliniek..

Begin deze maand is Henk met de mannen van de Bijbelstudie op kamp geweest. Er was, net als de vorige keer, een bijzondere sfeer en de mannen genoten ervan om twee dagen op een mooie locatie te zijn in Gordons’s Bay. Tijdens dit soort weekeindes kunnen we de relaties met de mannen versterken. Ze werden uitgedaagd om hun verantwoordelijkheid te nemen als man en/of vader in het gezin. Eén van de jongere mannen heeft zich nog in dezelfde week aangemeld voor een afkickprogramma. Helaas zijn er niet alleen succesverhalen. Een andere jongen die mee is geweest op kamp zit nu in de gevangenis vanwege diefstal. Erg graag vragen we jullie gebed voor deze mannen!

Linda was de afgelopen maanden betrokken bij het 'afterschool' programma, het 'family strengthening' programma en de vrouwen Bijbelstudie. Vooral van het afterschool programma kan ik erg genieten. We werken met kinderen die risico lopen om later het verkeerde pad te kiezen. Het zijn bijvoorbeeld kinderen die niet meer naar school gaan of geen fijne thuissituatie hebben. We gebruiken thema's zoals 'een goede vriend zijn' of 'wat wil je later worden'. De kinderen komen erg graag en we maken het programma leuk door veel te knutselen en spelletjes te doen.

Ook bij het family strengthening programma gebeurt erg mooi werk. Heel in het kort komt het erop neer dat ouders met hun kinderen hier de gelegenheid krijgen om samen kwaliteittijd door te brengen, iets wat totaal niet gewoon is.

Hope ECD School
De laatste klus waar ik op dit moment mee bezig ben voor ik helemaal stop met werken voor de bevalling is een sponsorprogramma voor het Hope ECD schooltje! Met dank aan Benjamin Heek, Hans Keesenberg en Wesley Eland kunnen we het sponsorprogramma straks presenteren vanaf een mooie en professionele website! Meer info volgt snel!

Ook met ons persoonlijk gaat het erg goed. We kijken natuurlijk uit naar de komst van onze dochter! Linda is over 1,5 week uitgerekend! De zwangerschap is erg goed verlopen en we hopen op een rustige bevalling. We hebben een fijne dokter gevonden en het ziekenhuis is vlakbij. Micha gaat sinds een paar weken twee ochtenden naar een speelschooltje. Hij vindt het leuk en leert nieuwe dingen. Ook met zijn taalontwikkeling gaat het gelukkig goed. Hij lijkt een behoorlijke inhaalsprong te maken. Op het schooltje spreken ze Engels en het is erg grappig om hem ineens 'open please' te horen zeggen! :)

Na de geboorte hopen we zo snel mogelijk een paspoort en visum te kunnen regelen voor ons babymeisje. Daarna hopen we vliegtickets te kunnen boeken om in juli een aantal weken in Nederland te zijn! We kijken ernaar uit om tijd door te brengen met familie en vrienden en om onze dochter te showen natuurlijk.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.