Loading

Meandert(h)aal 12 februari 2021

Prachtig ijskunstwerk gemaakt door een leerling uit groep 2.

Een heerlijke week.

Na een onverwachte verlenging van de schoolsluiting konden we dinsdagmorgen de deuren van de school openen. Tegen 8.30 uur kwamen de leerlingen verwachtingsvol naar school en stapten het plein op in een bijna smetteloos witte wereld. Een onverwacht cadeau van moeder natuur voor de leerlingen die vanaf de kerstvakantie genoodzaakt waren thuisonderwijs te volgen. Het cadeau werd in dank aanvaard en vrolijk uitgepakt.

De leerlingen hadden weer echt zin om in de groep te zitten met hun vriendjes en vriendinnetjes. Het was nog wel wennen aan de strengere coronaregels in school. Wat dat betreft zijn de leerlingen al veel gewend en passen ze zich soepel aan. Er is hard gewerkt en de leerkrachten vonden het geweldig om weer live onderwijs te geven.

Van enkele ouders kwam nog de vraag hoe het geregeld gaat worden met de afname van de Cito-toetsen. Zoals al eerder geschreven, laten we de leerlingen eerst weer wennen aan school. Iedereen moet zich comfortabel voelen in de huidige situatie. Na deze gewenning van ongeveer twee weken worden de toetsen gepland. Daar zit nog wel de voorjaarsvakantie tussen, zodat we pas na 4 maart kunnen starten met de afname. In de bovenbouw is het mogelijk dat volgende week al een toets spelling of technisch lezen wordt afgenomen. Er wordt dan per groep gekeken of de leerlingen er al aan toe zijn.

Kind op maandag.

Thema van de week: Geef alles!

Lucas 6: 27-38, 43-45 en 7: 1-10

Je moet niet alleen je vrienden liefhebben, maar ook je vijanden. Er komt een Romeinse centurio bij Jezus, een hoofdman van het Romeinse bezettingsleger. Die man is gewend dat er naar hem geluisterd wordt, maar nu heeft zijn knecht een ziekte die naar niemand luistert. Hoewel… De centurio gelooft dat de ziekte misschien wel naar Jezus luistert. ‘Spreek Heer, uw woord is genoeg’, zegt hij. En zo is het.

Veiligheid voor school.

Door de bijzondere weersomstandigheden worden er meer leerlingen naar school gebracht met de auto. Dat zorgt voor extra drukte aan het eind van de dag. Daar komt nog bij dat het lastig parkeren is langs de Lochtersweg en de 1e Kampsweg. Rond 15.00 uur ontstaat er dan een klein verkeersinfarct voor school. Het grote probleem is dat daardoor de kinderen die op de fiets naar school gaan in een onveilige situatie terecht komen. Geef elkaar alstublieft zoveel mogelijk de ruimte en probeer de Lochtersweg voor de school te mijden.

Korte agenda.

  • 20 t/m 28 februari - voorjaarsvakantie

Gefeliciteerd.