Loading

Kerst 2019 Veenpark bij Emmen

Kerstbuffet en Kerstwandeling Plus

Kerstbuffet op 1e en 2e Kerstdag

1e en 2e Kerstdag Buffet

Een Veenomenaal Kerstbuffet met keuze uit verschillende soepen, warme en koude gerechten en een rijkelijk gevulde vishoek. Het uitgebreide assortiment aan vis-, vlees en wildgerechten wordt vergezeld door diverse aardappel- en pastagerechten.

Ook vegetariërs kunnen volop kiezen en genieten.

Natuurlijk zijn we alle seizoensgroenten vers bereid.. Speciaal voor de kinderen staat er onder de kerstboom allerlei lekkers, zoals soep met ballen en natuurlijk frites met appelmoes en poffertjes met poedersuiker.

Om het feestmaal helemaal compleet te maken, serveren we ambachtelijk ijs, bavarois, vers fruit, maar ook slagroomsoesjes en een chocolaatje bij de koffie.

Op 2e Kerstdag is de Kerstwandeling Plus! Onze buffetgasten krijgen korting op deelname aan deze wandeling.

Reserveren 0591-324444

Voor de Kerstwandeling op 2e Kerstdag hoeft u niet te reserveren.

1e Kerstdag
 • Kerstbuffet: vanaf 17:00 uur, tot 18:00 uur aan tafel
 • Prijs 39,00 p.p.
 • Kinderen 3 t/m 11 jaar € 19,50 p.p.
 • Allerkleinsten gratis
2e Kerstdag
 • Kerstbuffet: 13:30 uur en vanaf 17:00 uur
 • Prijs € 39,00 p.p.
 • Inclusief Kerstwandeling € 44,50 p.p.
 • Kinderen 3 t/m 11 jaar € 19,50 p.p.
 • Kinderen incl. Kerstwandeling € 22,50 p.p.
 • Allerkleinsten gratis
Kerstwandeling Plus op 2e Kerstdag

2e Kerstdag Kerstwandeling Plus

Op 2e Kerstdag kan er, tussen 10:00 en 15:00 uur, worden gestart en gewandeld tot 17:00 uur. De uitgezette route is een gezellige gang langs alle activiteiten. Daarnaast kunt ook nog op eigen gelegenheid door het unieke hoogveen- gebied van 100 hectare struinen. Er is natuurlijk muziek in de Fabriek van de Kerstman, en in het Harmonium Museum kunt u niet alleen luisteren, maar ook uit volle borst meezingen met de KerstKaraoke. Klaar voor een nostalgisch ritje met de dorpstrein? Bekijk de prachtige Kerstkribbe in ‘t Aole Compas, ruik de geuren van de bakkerij, warm uw handen aan brandende leemovens en proef Oma’s oliebollen. U ontvangt een traktatiekaart waar u op verschillende locaties gebruik van kunt maken. Een lekker opkikkertje en een echt Drents kniepertje Een marshmallow om te roosteren boven de vuurkorf en een heerlijke traktatie van de bakker bij de molen.

Kerstwandeling Entree
 • Volwassenen € 11,50 (vanaf 12 jaar)
 • Kinderen € 6,50 ( t/m 11 jaar.)
 • Inclusief alle activiteiten en traktaties.
 • Parkeren is bij ons altijd gratis.
 • In combinatie met het buffet geldt een aangepaste prijs. Zie hierboven.
Kerst van Toen

Kerst van Toen in 't Aole Compas

‘t Aole Compas

Ons plaggenhuttendorp ‘t Aole Compas (1866) staat nog op verend veen. In deze Kersttijd ruikt u de brandende leemovens van de bakkerij al van verre. Iets verderop in Café Wilken bakt Oma heerlijke oliebollen, volgens oud veenkoloniaal recept. Er kan geproefd worden, zolang de voorraad strekt. Het hele kleine kerkje in dit dorpje is wel heel sfeervol in deze kersttijd. In 't Aole Compas staat de grootste Kerstkribbe van Drenthe.

Schuurkerk

Deze bijna 150 jaar oude Eemslandse schuur is echt in gebruik geweest als de eerste kerk van de parochie St. Joseph.

Kerst in een dorp van plaggenhutten
Drukke Kerstman

De Fabriek van de Kerstman

Kerstman

Het kantoor van de Kerstman is in onze oude fabriek. Hier kunnen de kinderen hem ontmoeten en met hem op de foto.

Trakteren en Kniepertjes bakken

In de fabriek wordt elke bezoeker getrakteerd op een "borreltje" en een kniepertje. De Kerstman heeft in de fabriek een flinke voorraad laten maken en natuurlijk kunt u ook zien hoe dat gaat.

Muziek en Harmonium Museum

Binnen is het een gezellige drukte van belang me gezellige Kerstmuziek. Af en toe komt ook een van de twee koren (Popkoor Ankoor en Potpourri) langs om live te zingen. In het Harmonium Museum naast de fabriek kunt u meezingen met de Kerstkaraoke.

Marshmallows roosteren

In de fabriek van de Kerstman kunnen de kinderen een marshmallow halen om die buiten boven de vuurkorven te roosteren.

Kerstman’s Fabriek en het Harmonium Museum
Veenkoloniaal Kerstdorp

Kerstdorp Bargermond

Ambachtelijk werk en winkeltjes

Heel bijzonder is het dat u, tijdens de Kerstwandeling, op bezoek kunt bij de ambachtslieden van Bargermond. Snuif de geur van hout in de zagerij en bij de klompenmaker. Warm uw handen aan het vuur in de smederij. Een van de bewoners van ons dorp Bargermond (tot 1966) kocht, na de oorlog, de leegstaande galanteriezaak en begon er een radiowinkel. U kunt er even binnen kijken. En onze kruidenier met Oud Hollands Snoep is natuurlijk ook geopend. Ook in dit dorp zit een echte bakker en hij trakteert!

Een school met Kerstverhaal en inktpot

De juffrouw leest een Kerstverhaal voor terwijl in het andere lokaal een "zuster" helpt met het schrijven van een Kerstkaart met kroontjespen en inkt. Per gezin mag er een Kerstkaart worden ingeleverd om te versturen als verrassing voor familie of vrienden in 2019. De Kerstman doet deze volgend jaar gratis en tijdig op de post.

Onze R.K. Kerk in Kerstkostuum

Het veenkoloniale museumdorp Bargermond heeft een Katholieke signatuur en dat is in deze Kersttijd goed te zien. Onze jonge kapelaan heeft dit jaar meneer pastoor kunnen overhalen om een nieuwe beeldengroep voor de kribbe aan te schaffen. Of meneer pastoor in de gaten heeft wat de kapelaan heeft gekocht? Kom maar kijken, in onze sfeervolle kerk met veel kaarslicht en prachtige muziek. Heel af en toe treedt er een zangkoor op. Maar er is ook voldoende tijd om op uw gemak een kijkje te nemen of even rustig in de banken te gaan zitten.

Muziekcafe Veenlust

Het terras van het dorpscafe is overkapt en verwarmd. Tijd voor Glühwein of een warme chocolademelk. Binnen draait de Top 2000, live op meerdere schermen. Dit is een voorproefje op het Veenpark Top 2000 Cafe op 28 tot en 29 december.

Bargermond in Kerstjas
Marshmallows roosteren bij de fabriek

Credits:

Created with images by Lukas Gojda - "Christmas background with lantern" • magdal3na - "santa claus " • magdal3na - "santa claus " • magdal3na - "santa claus " • Jag_cz - "Vintage wooden window overlook home interior." • sonne_fleckl - "alter Schlitten im Schnee im Winter"