Tempat Menarik KAmpung tuan seh

Kampung Tuan Seh terletak di Kampung Sedili Kecil di Johor Bahru. Kampung ini berdekatan dengan laut. Perjalanan ke kampung itu kira-kira dua jam. Kawasan kampung itu sangat senyap, Udara sangat segar walaupun sampai petang. Kampung adalah satu-satunya tempat yang membolehkan kita meluangkan masa berkualiti bersama keluarga.

Sarapan
Pemandangan di kampung
menunggu sarapan
Bersarapan di warung
ayam belanda
belajar memandu motor di kampung
memikirkan bagaimana hendak memulakan enjin motor
Berbasikal di seluruh kampung
kami berbasikal

Sekarang, sekurang-kurangnya dua orang dalam satu keluarga memiliki telefon bijak. Telefon bijak adalah alat yang harus dimiliki seseorang. Telefon bijak ada banyak kemudahannya. Telefon bijak boleh membuat panggilan, mesej, menggunakan internet dan banyak-banyak lagi. Kalau ada kemudahan, tentu ada perkara buruk. Alat ini melalaikan sesorang jika dia ketagih dengan alat ini. Kini, ramai orang berkomunikasi melalui telefon bijak. Kadang-kala, kita tidak lagi berbual antara rakan-rakan kami. Suasana di kampung sangat mendamaikan, memberi ketenengan dari hiruk pikuk kesibukan di bandar.

berehat sebentar
Berseronok menaiki motor
Berbasikal
menikmati pemandangan setelah satu hari berseronok
menangkap angsa

Mesej kepada Diri

Masa berlalu dengan cepat sekali. Tanpa kita sedari, kami pun sudah memasuki sekolah menengah. Tidak lama lagi kami akan melalui perkhidmatan negara lalu bekerja. Walau bagaimanapun, kami harus selalu ingat kepada orang tua kami yang telah mengorbankan masa untuk kami. Tiada cara yang kami boleh membayar balik semua kerja keras mereka.Sekurang-kurangnya, kita boleh meluangkan masa dengan mereka.

Selamat tinggal. Hingga bertemu lagi

Sekian

Sumber : http://www.telesurtv.net/__export/1458049414719/sites/telesur/img/news/2016/03/15/great_mosque_aleppo.jpg

Created By
Muhamad Dzulhady
Appreciate

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.