Loading

Henk en Linda in ZA Maart 2020

Een hartelijke groet vanuit Zuid-Afrika. Leuk dat je onze nieuwsbrief bekijkt!

Eigenlijk hebben we er dit keer iets te lang tussen laten zitten en nu is er te veel te vertellen, daarom kiezen we er even voor om eerst te vertellen hoe het met ons persoonlijk gaat en hoe de situatie hier nu is. Binnenkort zullen we dan nog een update te geven over waar we qua werk de afgelopen tijd mee bezig mochten zijn.

Allereerst laten we graag wat fotootjes zien van ons nieuwe meisje, Liane, dat in december geboren mocht worden. Het gaat in alle opzichten erg goed met haar.

Verder hebben we genoten van het bezoek dat we na de geboorte van Liane mochten ontvangen!

Op dit moment zijn de grenzen van Zuid-Afrika gedeeltelijk gesloten en zijn er steeds minder vluchten naar en vanaf Kaapstad. Dus dit zal voorlopig ook het laatste bezoek zijn uit Nederland.

Net als bij jullie heeft het Corona virus hier al een grote invloed op ons dagelijks leven. De scholen zijn dicht en grote samenkomsten zijn verboden. In de supermarkt zie je hier en daar lege schappen.

Aan de ene kant maken we plannen voor volgend jaar en aan de andere kant is de nabije toekomst onzeker. Op dit moment zijn er in Zuid-Afrika 240 vastgestelde besmettingen. Als het Corona virus hier flink om zich heen gaat grijpen houd je je hart vast. Hoe gaat dat in de sloppenwijken waar mensen zo dicht op elkaar wonen. Bovendien is er een grote groep kwetsbare mensen met HIV of tuberculose. Ook zijn er veel mensen zonder financiƫle reserves die zich niet kunnen veroorloven om in zelf-quarantaine te gaan.

De publieke gezondheidszorg staat nu al niet best bekend qua capaciteit. Dit en het feit dat protesten in het afgelopen jaar in onze buurt al niet 'netjes' verliepen, maakt de situatie voor ons gezin ook spannend. We voelen ons niet angstig, maar proberen wel verschillende scenario's door te denken en ons hier, waar mogelijk, op voor te bereiden. Uiteraard moeten we er ook niet aan denken dat we zelf de ziekte in de sloppenwijken brengen. Daarom ligt ons werk ook voor een groot gedeelte stil.

Graag vragen we jullie gebed voor de mensen in Zuid-Afrika, speciaal de mensen in de sloppenwijken, die zich in een erg kwetsbare situatie bevinden. Ook vragen we graag gebed voor wijsheid in de beslissingen die wij nemen voor en in de komende tijd.

Liefs van ons!

Heb je onze vorige nieuwsbrief gemist dan kan je hem hier vinden.

Of neem een kijkje op onze website www.henkenlindainafrika.nl

Created By
Linda van de Geest
Appreciate