Casa Argentera C/Deumera 19, 43773 L'Argentera (Tarragona)

Et godt sted at slappe af og nyde ferien...i en lille autentisk katalansk bjerglandsby, tæt ved Priorat vinområdet & Middelhavet
Nyrenoveret i 2006. Huset kan lejes helt eller per etage, hver som en selvstændig lejlighed med brændeovn, terrasse og adgang til opvarmet (apr-okt) svømmepool. Kapacitet 4-15 personer.
I 1920'erne blev slottet Escornalbou restaureret af diplomaten Eduard Toda. Stenhuggeren "Joanet" der udførte arbejde i forbindelse med slottets istandsættelse, fik tildelt en byggegrund af Eduard Toda i landsbyen L'Argentera. Her opførte han Casa Argentera. I husets balkon, som er hugget i sten, ser du stadig det smukke arbejde af denne håndværker.
Forskellige terrasser, balkon og have med udsigt til at nyde sommer, sol og stjerter, samt det gode selskab. Der er et grillhjørne og paella udstyr i haven.
Det spanske feriehus har 3 lejligheder, en på hver etage forbundet af en trappe, som tillader at huset kan lejes som ét, og hvormed man kan drage fordel af den store sal i stueetagen. Fællesarealerne er en have med et lille svømmebassin, liggestole til at slappe af i, to terrasser, én i solen og én i skyggen af det store lindetræ. Der er rutschebaner og gynger til de små. Grillhjørne og paella udstyr til de flittige kokke.
Plads til 13-15 personer, idealt til små familiefester eller grupper der holder ferie sammen.
Tid til at fejre.......Stjernestunder
Firmaudflugt eller Familiefest, Cykelferie eller Kulinarisk Kursus....uanset hvad din ide er, så har vores stueetage et stort rum, der er udstyret med en projektør, tavle og audioudstyr. Vi hjælper gerne at arrangere festmiddagen med catering. Eller andre arrangementer såsom events eller kurser....
  • Malerkurser med uddannet kunstner samt årlig malerkonkurrence (næste 6.maj 2017)
  • Gastronomisk Tapas værksted med Mariona Quadrada (lokal TV-kok)
  • Hyggeligt pølseværksted
  • Olivenolie eller vin-smagning i det kendte vindistrikt Priorat - eller det mindre kendte Montsant
  • Kulinariske udflugter med høst og fremstilling af lokale produkter - evt. prøv calçotada festen
  • Kurser i bæredygtigt byggeri eller indenfor permakultur
  • Kursus i at lave fyldte chokolader med citroncreme eller lavendelkrokanti fra haven
Fotoudvalg fra Events
Top 10 - Ideer for aktiviteter i lokalområdet: Hasselnøddebjergene ved den gyldne kyst i Baix Camp, syd for Barcelona.

En dag ved søen ved Riudecanyes

Tag på Mountain Bike til det lokale museum om landskabets frugter, hvor du kan prøvesmage den lokale, prisbelønnede olivenolie og sammenholde med andre. Spis spansk brunch i olivenlunde med 1000-år gamle træer, spadser en tur rundt i byen Riudecanyes, og prøv herefter en tur enten i kajak, med kano eller padelsurf på søen og hvis du er heldig får du et glimt af skildpadderne.....Kajakudlejning 12 €

Om aftenen spis lækker aftensmad med lokale ingredienser på restauranten "El Corral". Gastronomisk Menu 26 til 48 € afhængig af antal retter.

"El Corral" restaurant, et kreativt køkken med lokale råvarer.

Siurana, en storslået udsigt

Natural kildeudspring i Siurana

Tag en dag rundt i de prægtige bjerge omkring Siurana, kør ad en lille snørklet vej som leder dig igennem det mest maleriske landskab med vinmarker og vingårde, hvor du kan holde ind og få en prøvesmagning undervejs. Et "must" er Siurana, en fanastisk lille bjergby med den mest overvældende udsigt omkranset af en sø. Du kan svømme og tage en kajaktur i søen, eller hvis du er til klatring, er du kommet til det rigtige sted med de mange lodrette klippevægge med ruter i alle sværhedsgrader. Hvis du kan klare flere indtryk på een dag, kan du fortsætte til Prades, den røde by som den er kaldt for de røde sten den er bygget af.

Mediterranean Cycling Tours tilbyder professionel guider og udstyr.

Slut dagen i Reus, en by kendt for sin modernistiske arkitektur, de selvstændiges by med et rigt handelsklima. Alternativt kan du tage til Tarragona med dens romerske bymure, amfit-teatret, den smukke katedral og det hyggelige gamle kvarter med små fine håndværksbutikker.

Romansk Amfit teater i Tarragona, bag det gamle kvarter med middelhavsudsigt.

Nyd en picnic i Priorats vinranker

Det populære Priorat vinområde er kun 20 min. fra Casa Argentera...hvorfor ikke tage en køretur gennem det smukke landskab og kør ind ved en af de utallige vingårde for en lille smagsprøve. F.eks. Sangenis i Vaque, en traditionel vingård med udsøgte vine eller Josep Grau, der søger nye veje og har historien med. Vinsmagninger 6-10 Euros. Tag picnic med til at nyde i vinmarkerne eller prøv frokost på restauranten Cooperativo i Porrera. Frokostpriser 25-30 Euros. Derefter tag turen til klosterruinerne Escaladei. Indgang 3,50 Euros.

Klosterruinen Escaladei

En dag ved middelhavet

En dag med afslapning ved de lækre strande i Cambrils, eller lidt shopping i det hyggelige centrum. Ved havnen kan man se fiskekutterne komme ind med fangsten og nyde fisketapas ved strandpromenaden. Efter frokost kan du tage til Amettla de Mar, lidt længere sydpå, hvor du kan komme ombord på en catamaran ud og se de røde tun-siloerne, hvor opdrættet foregår. Der lærer du mere om tun, deres historie i området, og får lov at fodre dem samt svømme med de op til 200 kg tunge tunfisk, hvis du tør.... Bagefter læres der om den gastronomiske værdi, samt nydes en smagsprøve ombord. Pris for Catamaran, svømning og smagsprøve 39-45 Euros afhængig af årstiden.

Svøm mellem de gigantiske tunfisk i Amettla del Mar

Vandreture og kulinariske udflugter...

Gå op på Sierra'en og nyder den fineste udsigt over hele kysten oppe fra toppen. Om efteråret kan der plukkes svampe på bjergskråningerne, om foråret friske grønne asparges. Om eftermiddag kan du lave den katalanske pølse i et hyggeligt lille pølse-værksted i Duesaigues. Om aftenen kan der så passende grilles i haven , og der kan laves tilbehør af det du har fundet i marken. Vandretur 2-4 timer, Værksted 2 timer € 18-25 pp

Hyggeligt pølseværksted med Cristina og Jordi

Ideelt cykelområde, MTB eller carbon

Op på den store klinge på gode Carbon cykler direkte fra huset. Der er en stigning på 18 % op til slottet i nærheden, hvis I er i træning, ellers har vi mange alternative ruter. Man kan også vælge en tur med Mountainbikes fra Argentera til Montbrio, gennem bøndernes marker med fine afgrøder og smukke terræn med olivenlunde. Området er et mekka for cyklister, der er over 2000 km med roligt vejnet at udfolde sig på. Check bl.a. ruter her: http://mediterraniacyclingtours.com/OurRoutes.html Tryk på Byerne og få ruterne frem, de er klassificeret i sværhedsgrad og længde.

Mellem Botarell og Riudecanyes med vin og calcots på marken i baggrunden

Hvad med at bruge aftenen på et kulinarisk kursus, hvor du kan lære at fremtrylle 8-10 lækre tapas ved Mariona Quadradas kyndige vejledning. Hun kommer med friske lokale råvarer udvalgt efter årstiden. Efter endt kursus nydes maden i haven til et glas priorat vin. Pris 30-45 € pp.

Polterabend med kulinarisk tapas værksted af MQ

En dag i olivenlunden

Tag en vandretur fra Argentera til ColldeJou ad en lille sti, hvor du kan besøge den lokale borgmester, som samtidig er fårehyrde. Han viser, hvordan han fremstiller sin gode ost og fortæller om livet som fårehyrde og fremviser hundens kundskaber. Til frokost medbring en picnic med oliven, frisk brød, ost, pølse og vin. Om eftermiddagen er der tid til et besøg på slottet Escornalbou, hvor man kan få en rundvisning. Pris 3 € Aftensmaden kan indtages i den lokale restaurant Menjars L'Argentera, hvis det er årstid for det, så prøv svampesuppen. Pris ca. 25 €

Tilbedt fårehund

Via Verde - fra jernbanestrækning til cykelsti

En aktivitet for hele familien, Via Verde

Via Verde, perlen og vores favorit attraktion. Det er en gammel nedlagt jernbanestrækning, omdannet til encykelsti, som går igennem mørke tunneler og over viadukter med forrygende udsigt over landskabet i naturparken Els Ports. Tag f.eks. cyklen fra Horta de Sant Joan til Xerta, hvorfra det går gennem det fineste terræn 32 km nedad bakke med svag hældning så der skal ikke den store muskelgruppe i sving, men alle kan være med (de sejeste tager så turen i modsat retning..) Halvvejs kan man tage et stop hvor der er en flod at bade i, samt en varm kilde (lille) hvor man kan bade hele året rundt, det er 25 grader varmt vand . Pris 20 € for cykelleje, transport fra bil til startstedet.

Via Verde om foråret

En dag i de uendelige rismarker i Delta'et

Cykel rundt imellem de små kanaler mens du indtager synet af de flotte lyserøde flamingoer, isfugle og de mange vadefugle i området. Se de hvide saltbjerge ved deltaet, hvor Ebroen udmunder og hør historien om, hvordan Delta'et blev til. Man kan finde hjertemuslinger eller nyde en paella enten på stedet eller selv lave en hjemme i haven, hvor der er paella udstyr klar til de hjembragte råvarer.

Delta'et er har et rigt fugleliv.
Mulighederne er mange.....valget er jeres
Der er mange aktiviteter indenfor 1/2 times afstand.
Vi er et dansk-katalansk par med 3 børn, som har boet her i 10 år. Det vil vi gerne give videre til jer, og hjælpe til at I får et godt ophold med det indhold I ønsker...
August 2016
Ina & Albert tel.: +34 678 866 588 email:info@casaargentera.com www.CasaArgentera.com www.CasaVelladelPanta.com
Created By
Ina Rahbek
Appreciate

Credits:

by IR

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.