Loading

De rol van het coronavirus is nog niet uitgespeeld Update 12-08-2020

Economisch herstel verliest wat aan kracht

Na een snelle heropstart groeit hier en daar toch wat twijfel over de sterkte van het herstel.

Een erg genereuze inkomensondersteuning (vooral in de VS) voedt de consumptie-uitgaven, maar is die steun vol te houden?

Geen normalisering zonder vaccin

Bij ons is er al sprake van een mogelijke tweede golf, terwijl de eerste golf in vele delen van de wereld -inclusief het zuiden van de VS- nog niet is uitgeraasd.

De terugkeer naar een rendabel omzetniveau is voor een flink stuk van de economie pas mogelijk wanneer ‘social distancing’ niet langer nodig is. Daarvoor is het wachten tot er voldoende vaccins beschikbaar zijn.

De berichtgeving over een vaccin blijft hoopvol, maar het tijdstip waarop er uiteindelijk een vaccin beschikbaar zal zijn, werd nog niet vervroegd.

Beleggingsstrategie speelt op zeker

De koersstijgingen zijn duidelijk afgevlakt, toch lijken de recente covid-cijfers de aandelenmarkten weinig te beroeren.

Afvlakkende economische indicatoren en neerwaartse bijstellingen van bedrijfswinsten kunnen hierin verandering brengen.

We spelen op zeker door bedrijfstakken, zoals medische technologie, e-commerce, media en software, die het leven met covid-19 ondersteunen, te benadrukken.

Naast deze langetermijnvisie zijn ook bescherming en trends op financiële markten belangrijk. Je persoonlijke belegging, raadpleegbaar in KBC Mobile en Touch, kan anders ingevuld zijn volgens jouw comfortzone.

Dirk Thiels, Beleggingsstrategist KBC Asset Management
De heropening van de wereldeconomie ging vlot van start, maar lijkt nu wat te stokken vooral omdat Covid-19 nog niet is uitgespeeld. We kiezen voor zekerheid door wat cash achter de hand te houden en te kiezen voor groeisectoren.

Redactie beëindigd op 23-07-2020. Dit document is een publicatie van KBC Asset Management NV (KBC AM). De informatie kan zonder kennisgeving gewijzigd worden en ze biedt geen garantie voor de toekomst. Niets in dit document mag gereproduceerd worden zonder de voorafgaande uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van KBC AM. Deze informatie is onderworpen aan het Belgisch recht en aan de uitsluitende rechtsmacht van de Belgische rechtbanken.