Matkalla mestariksi leiri Nuoria huippuja kisakalliossa 2.-4.12.2016

Voimisteluliitto järjestää yhdessä Kisakallion urheiluopiston kanssa Matkalla mestariksi -kutsuleirin. Leiri on tarkoitettu 11-16-vuotiaille urheileville nuorille. Urheilijoita leirille tulee voimisteluliiton kahdeksasta eri lajista. Tavoitteena on tutustuttaa nuoret toisiinsa, vahvistaa monipuolista harjoittelua sekä tukea urheilijana kehittymistä. Harjoitusten lisäksi leirillä järjestetään luentoja kokonaisvaltaisesta urheilullisesta elämäntavasta.

Tsekkaa tästä leirijulkaisusta urheilijaesittelyt sekä seuraa leirin etenemistä kuvien ja uutisten kautta.

kuvia leiriltä 2.12.2016

Sami Kalaja: "Virheet ovat kavereita, eivät vihollisia." Monesti suorituksesta tule sujuvampaa, kun sitä ei liika mietiskellä". "Mitä monipuolisemmin harjoittelet, sitä korkeammalla kattosi on lajitaidoissa."
”Monesti kun oikea ja vasen puoli tekee eri asiaa, se herättelee meitä hyvin tulevaan harjoitukseen.” "Kun harjoitus sujuu helposti, se ei monestikaan enää kehitä meitä paljoa - silloin pitää keksiä vaikeutus." Kaikista tärkein asia on se, että on kivaa! Kun teillä on kivaa, niin te pysytte lajissa pidempään, harjoittelette enemmän ja siten ne teidän taidotkin kehittyvät kohti huippu-urheilua, kannustaa Sami Kalaja tunnin päätteeksi.
Se mikä ratkaisee ja johon jokainen voi vaikuttaa on se oma tekeminen... kisakavereista sai myös tosi paljon voimaa - vaikka he ovatkin kova vastus niin yhdessähän sitä tehtiin ja toisia arvostettiin tosi paljon, kertoo Anne Rikala (melonnan moninkertainen arvokisamitalisti).
Katja: opin pitämään heti lepopäiviä, jotta tauti ei pahentuisi. Jos yritin "kevyesti" treenata niin olin kahden päivän päästä tosi kipeä.
Tärkeintä on, että pikkuhiljaa opitte ymmärtämään, mitä omassa lajissa tarvitaan. Opetelkaa myös tunnistamaan, missä olette tosi hyviä ja mitä osa-aluetta teidän pitää tsempata, kannustaa Anne Rikala yhdessä Katja Volkovan kanssa.
Urheilijan tärkein lihas on usko korvien välissä.
Venyttely, lihashuolto ja muut lajit ovat hyvää tekniikkaharjoittelua, jos niihin keskittyy.
  • Anne: "Te ootte rohkeita, kun urheilette. Ei kaikki nuoret uskalla sitoutua näin vahvasti johonkin, niin kuin te."
  • Muistot, ystävät ja valmentajat eivät koskaan katoa, vaikka urheilu-ura loppui. Ne ovat nyt tärkeämpiä asioita kuin saadut mitalit pölyttymässä hyllyllä.
  • Arvosta kilpailukumppaneitasi, ilman heitä sinunkaan suorituksella ei ole arvoa.
Motoriikkapajassa testattiin vauhdikkaita taitoja.
Millainen urheilija olen? Kuka on kilpaillut ulkomailla? Kuka osaa voltin, kuka kärsii kisajännityksestä, kenen kisa-asussa on strasseja? Bingoa, muurinylitystä, lohikäärmeen nyljentää, tutustumista ja omien vahvuuksien tunnistamista.
Syke, vauhti, kestävyys. Upeaa venymistä!
Peruskunto, vauhtikestävyys ja maksimikestävyys: millainen on fiilis? Mika Valavuori avasi tunnetiloja ja fiilistä, kun syke alkaa nousemaan.
Kehonhuoltoa: Venyttely ja lihashuolto ovat hyvää tekniikkaharjoittelua, jos siihen keskittyy.
Ensimmäinen päivä pulkassa. Matka jatkuu...

Kuvia, tunnelmia ja kasvun vinkkejä 3.12

Aamulla pohdittiin, miten eilinen ilta meni ja valmistautuminen aamuun.

Katja kuvaili omaa esimerkkiä "oma valmistautuminen aamuharjoituksiin alkoi jo edellisenä iltana loppuverkassa. Treenin jälkeen kävelin vielä lenkin, söin hyvin ja menin aikaisin nukkumaan, jotta 9h unta toteutui. "

Aamu alkoi Katjan kokemusten jakamisella, kehon herättelyllä & venyttelyllä:
  • Huomenta! ”Ulkomailla tuomarit ja kilpakaverit asuu samassa hotellissa ja niitä pitää moikata kuuluvalla äänellä.”
  • Tärkeintä ei ole nopeus, vaan se että tekee huolellisesti.
  • Aamulla on tärkeä herätellä tasapaino.
  • "Harjoitusta ei koskaan saa jättää kesken. Jos jättää joka kerta viimeisen tekemättä on kaveri pian tehnyt viisikymmentä enemmän. Ja kumpi voittaa kisoissa? Se joka on tehnyt enemmän toistoja. Sä haluat aina tehdä loppuun asti!"
Samuli Rasila nuorten kanssa. Mitä tulee mieleen reilusta pelistä? "Kaikilla samat säännöt, ei huijata ja toisia kunnioitetaan.” Niistä lähtee koko antidopingtyö".

"Muistakaa sanoa lääkärissä, että olette urheilijoita. Älä sano, että harrastat voimistelua.. kyllä minun äitikin harrastaa voimistelua, mutta se näyttää hyvin erilaiselta kuin mitä te teette. Eli te olette urheilijoita. Uskaltakaa ja muistakaa sanoa niin."

#puhtaastiparas

"Eniten minua on testattu kisojen jälkeen. Suomen testaajat oli tosi mukavia. Ehkä ikävintä oli, kun joutui ulkomailla testattavaksi. Aluksi testit oli tosi epämiellyttäviä, mutta niihin kyllä tottui" muistelee Katja.

Fysiikkapajassa ahkeroidaan
Hep!

Liikunnasta ammatti

Välineenkäsittelyä, tasapainoilua ja kehonhallintaa.
Taitoa, uuden oppimista ja yhdessä tekemistä.
Sykerajojen opettelua
Mitä ajattelet kun keskityt tasapainoon? Pitää ajatella ylösvetoa ja millä lihaksilla pitää tehdä töitä, jotta onnistuu.
Yli lajirajojen - tennispalloilla voi haastaa itseään vaikeisiin välineenkäsittelyliikkeisiin.
Huippujen haastattelua: "Mitä teette vapaa-ajalle, mikä on paras kisamuisto, mitä kisapuvuille tapahtuu kisojen jälkeen, miten koulun ja harjoittelun yhdistäminen on onnistunut?

"Koulun kanssa kaikki urheiluun ja poissaoloihin liittyvät asiat kannattaa hoitaa aina kasvotusten - silloin asiat yleensä hoituu helpommin"

”Älä pelkää virheitä, niistä oppii. Jos mietit positiivisesti ja sä tiedät, et sä osaat ne asiat, niin miksi sä etukäteen pelkäisit, et tulis virheitä. Kyllä sä osaat ja pystyt.”

"Jos tulee virheitä, niin mieti, miks mulle tuli virhe. Mä aina kirjoitan sitten ohjelman läpi ja valmentaja näkee mun kanssa, missä vaiheessa ajatus on karannut. Yliyrittäminen on se, miksi joskus tulee virheitä, mut sit jos teen just niin kuin harkoissa, niin menee hyvin. Pitää vaan tehdä sama niin kisoissa kuin salilla."

"Kyllä mä haluaisin isona olla liikunnan parissa - olla vaikka Olympiakomiteassa töissä ja olla onnellinen ja terve."

"Mä jatkan Annelin jalan jäljillä - aion valmentajaksi ja toivottavasti 10 vuoden päästä olen viemässä joukkuetta kohti MM-kisoja."

Voimisteluliiton strategiassa on olosuhdeasioita - tässä uusien hallien ja salitilojen pienoismalleja
Tasapainoilu - ja välineenkäsittelytunnilla Veera kehui nuoria: "teistä löytyy tosi paljon taistelutahtoa. Toivoisin että se sama halu onnistua siirtyy myös jokaiseen harjoitukseen kotisaleilla."

Mitä tapahtuikaan 4.12.2016?

Arkeen rytmiä ja suunnittelua
Freegym-harjoitteita, taitoa ja voimaa.

Voimaa ja kehonhallintaa
"Käytin tätä rentoutusta yleensä hotellihuoneessa puolituntia ennen kuin lähdin kisaan" muistelee Katja.

Kiitos leiristä! Kiitos nuorille, kiitos Katja & Jenna! Kiitos kaikki matkaa yhdessä tehneet!

Leirillä urheilijaesimerkkeinä mukana ovat:
Olympiaurheilija Katja Volkova, Voimistelu- ja urheiluseura Elise. Ensimmäinen ja ainut valmentajani on ollut Larisa Gryadunova. Paras kilpailumuistoni on Rion olympialaiset ja helmikuussa Suomessa järjestetty maailman cup. Parasta urheilussa on kehittyminen ja onnistumisen tunne. Haaveilin jo pienenä olympialaisista, mutta suurin haaveeni oli tulla yhtä hyväksi voimistelijaksi kuin Evgenia Kanaeva.
Jenna Alavahtola, OVO Team, Olarin voimistelijat, joukkuevoimistelija. Aloitin voimistelun 6-vuotiaana ja olen harrastanut sekä rytmistä- että joukkuevoimistelua. Olen ollut rytmisen voimistelun maajoukkueessa sekä joukkuevoimistelussa olen 7 kertaa edustanut Suomea naisten MM-kisoissa. Parhaat saavutukseni ovat naisten MM-kulta 2010 ja MM-hopea 2013. Parasta voimistelussa on, kun saa tehdä sitä mistä nauttii ja mitä parhaiten osaa. Olen saanut voimistelun kautta elämyksiä, joita en olisi saanut mistään muualta. Tavoitteenani on olla tänään parempi kuin eilen ja huomenna parempi kuin tänään. Ja parasta on, kun tietää tehneensä töitä ja lopuksi se kaikki palkitaan.
Leirin kouluttajina toimivat
Kuvissa: Sami Kalaja, Marianna "Mimma" Tarhala ja Anne Rikala
Mikke Jaakkola, juoksutekniikka-guru
Mika Valavuori & sykeseuranta
Veera Kainulainen, joukkuevoimistelun päävalmentaja
Ari-Pekka Taivassalo ja Freegym
Johanna Ahlqvist

Sami Kalaja, Veera Kainulainen, Marianna Tarhala, Anne Rikala, Mikke Jaakkola, Jussi-Pekka Kinnunen, Mika Valavuori, Ari-Pekka Taivassalo, Johanna Ahlqvist & Liisa Lappalainen.

Parasta urheilussa: ystävät & kokemukset

Kuuntele mikä Maailmanmestari Jani Tanskasesta oli parasta urheilussa.

Urheilijaesittelyt

Olen Nelli Paulamäki 12-vuotias Valkeakosken Koskenpoikia edustava kilpa-aerobiccari. Harjoittelen kuusi kertaa viikossa. Minua valmentavat Virve Heinämäki, Laura Vihervä ja Ilona Riskumäki. Parasta aerobicissä on ohjelmien harjoittelu, kilpaileminen ja akrobatia. Olen myös hiihtänyt kilpaa edustaen Haka-Skitä. Ratsastan SS-Tallilla
Olen Aliina Luosa ja olen 16-vuotias. Lajini on akrobatiavoimistelu ja seurani on Tampereen Voimistelijat. Lapsuudessani olen harrastanut monipuolisesti. Harrastin esim. taitoluistelua, balettia, pianonsoittoa, hiihtoa, yleisurheilua ja tennistä. Olen ollut akrossa mukana nyt noin 6 1/2 vuotta. Harjoittelen tällä hetkellä noin reilu 20 tuntia viikossa. 18h viikossa mulla on akrobatiavoimistelutreenejä. Sen lisäksi omatoimisena kaksi kertaa viikossa salitreeni ja 1-2 kertaa pitkä kävely tai juoksulenkki. Valmentajanani toimii Sanni Suominen. Mun mielestä parasta akrossa on lajin monipuolisuus, uuden oppiminen ja esiintyminen.
Viivi Väljä, 13-vuotta, Valkeakosken Koskenpojat, kilpa-aerobic. Olen harrastanut 4-9-vuotiaana joukkuevoimistelua. 8-vuotiaasta eteenpäin aerobiccia. Harrastan 6 kertaa viikossa ja valmentajani on Virve Heinämäki. Parasta lajissa ovat: Kisaaminen, tavoitteellinen harjoittelu ja treenikaverit.
Olen Lumi Vahteristo 12-vuotias Valkekosken Koskenpoikia edustava kilpa-aerobiccari. Olen harrastanut kilpa-aerobicin lisäksi balettia, joukkuevoimistelua, rytmistä voimistelua ja yleisurheilua. Harjoittelun 6 kertaa viikolla (10-12h) ja minua valmentaa Virve Heinimäki. Kasvattiseurani ovat olleet Vakp (Kilpa-aerobic), HämVs (Rytminen) ja ToVoli (Joukkuevoimistelu). Parasta lajissa on kilpaileminen ja kaverit.
Olen Vilma Paussu, 13 vuotta. Lajini on TeamGym ja seurani on Härmän Siskot. Harrastan 4-5 kertaa viikossa ja valmentajanani toimii Leena Risikko. Harrastustaustaani kuuluvat: baletti, jalkapallo, paini ja jääkiekko. Parasta lajissa on yhdessä tekeminen.
Olen Elisabeth (Lisa) Jamil ja 12-vuotias rytmisen voimistelun harrastaja Imatran Voimistelijoista. Olen harrastanut joukkuevoimistelua ja tanssia ja nykyisin harjoittelen 5 kertaa viikossa 13-18 tuntia. Minua valmentaa Marina Petrakova. Parasta lajissa on esiintyminen ja uuden oppiminen.
Olen Katariina Virkki, 13v Valkeakosken koskenpojista. Lajini on Kilpa-Aerobic, jota harjoittelen kuusi kertaa viikossa. Valmentajina toimivat: Virve Heinimäki, Laura Vihervä ja Ilona Riskumäki. Parasta lajissa ovat kisaaminen, uuden oppiminen sekä kavereiden kanssa treenaaminen.
Olen Iina Junnila 13 vuotta. Harrastan joukkuevoimistelua FNV ja TUPYn seurayhteistyössä. Olen harrastanut kansantanssia, jumppakoulua ja käynyt tanssikursseilla. Tällä hetkellä harrastan viisi kertaa viikossa 3-4 tuntia kerrallaan + leirit. Valmentajina toimivat Milja Hintsanen sekä Linda Suontausta. Parasta lajissa ovat onnistumisen ja kehittymisen tunne sekä joukkueen kanssa oleminen.
Minun nimeni on Ella Korhonen. Olen 14 vuotias ja harrastan trampoliinivoimistelua seurassa Bounce Espoo. Olen harrastanut trampoliinivoimistelun lisäksi nykytanssia kuusi vuotta ja joitain muita lajeja lyhyempiä aikoja. Harjoittelen viisi kertaa viikossa lajin parissa. Treeneissä tulee vietettyä noin 12h. Lisäksi minulla on Urhea-treeni koulun puolelta. Minulla on kaksi ”päävalmentajaa”, jotka ovat Marleena Malkki ja Pedro Beato. Lajissa parasta on se, että saa olla oma itsensä ja persoonallisuuden huomaa liikkeistä. Laji on riittävän vaikea ja liikkeet eivät lopu kesken. On myös kiva, että voi kilpailla synkrossa toisen kanssa tai yksilössä. Parhaita puolia on myös se, että laji on omanlainen ja monipuolinen
Olen Emma Erkamaa, 12 vuotias joukkuevoimistelija Turun Pyrkivän Sanix Pre Junior-joukkueesta. Aiemmat harrastukseni ovat olleet: Telinevoimistelu, taitoluistelu, baletti, rytminen voimistelu ja tanssi. Nykyään harjoittelen 5 kertaa viikossa 3 tuntia kerrallaan ja valmentajina toimivat Minna ja Johanna Kontulainen. Kivointa lajissa : Uusien asioiden oppiminen, kilpailut ja joukkuekaverit. Joukkuevoimistelu on opettanut minulle, että unelmat toteutuvat vain kovalla työllä ja ei saa luovuttaa, vaan pitää harjoitella määrätietoisesti tavoitteita kohti.
Olen Viivi Inkinen 13-vuotias joukkuevoimistelija Tapiolan Voimistelijoista. Olen harrastanut luistelua, telinevoimistelua ja tanssia. Harrastan viisi kertaa viikossa ja minua valmentaa Katri Kukkola. Parasta lajissa on kaverit, ja se kun huomaa, että on kehittynyt.
Olen Lumi Myllyaho, 14-vuotias ja lajini on TeamGym. Olen Tampereen voimistelijoista ja harjoittelen 12,5 h viikossa. Valmentajiani ovat: Perttu Kaipiainen, Santeri Marjamäki ja Katariina Suoniemi. Olen aiemmin harrastanut tanssi- ja telinevoimistelua. Parasta lajissa on uuden oppiminen ja joukkue.
Olen Olivia Nummi, 14-vuotias joukkuevoimistelija Tapiolan Voimistelijoista. Olen harrastanut pienenä telinevoimistelua, luistelua, tennistä ja balettia. Nykyisin harjoitusmääräni on 17h viikossa ja valmentajani on Katri Kukkola. Parasta lajissa on ohjelman teko.
Olen Suvi Lemmetyinen 13-vuotias joukkuevoimistelija TVS Illusionista. Olen nuorempana harrastanut muskaria ja tanssia. Nykyään harrastan voimistelua 4-6 kertaa viikossa 3-4 tuntia. Valmentajiani ovat Juuli Avikainen, Ella Launonen, Noora Mäkelälammi, Emma Oikari sekä Sanna Aarrelampi. Parasta lajissa on se, kun oppii uutta, kivat joukkuekaverit ja kun pääsee suunnittelemaan ohjelmaa.
Olen Silja Halme, 13 v, Tampereen Voimistelijoista. Lajini on akrobatiavoimistelu parit ja alusta asti parinani on ollut Aliina Luosa. Harrastin aiemmin jalkapalloa, jazztanssia ja pianonsoittoa ennen kuin siirryin Tampereen Voimistelijoiden voimistelukoulun (2012-2013) kautta akrobatiavoimisteluun vuonna 2013. Harrastan 6 kertaa viikossa 3 tuntia kerrallaan ja valmentajiani ovat Sanni Suominen ja Lotta Nuppola. Parasta lajissa on kisamatkat ja kilpailut, uusien asioiden oppiminen ja joukkuekaverit. Paras saavutukseni on SM-kulta (2015) ja Breda Cup (2016)kulta.
Olen Vilma Lahtinen 13-vuotias joukkuevoimistelija Turun Pyrkivästä. Olen aiemmin harrastanut jalkapalloa ja telinevoimistelua. Tällä hetkellä harjoitusmääräni on 5 kertaa viikossa 3 tuntia kerrallaan. Valmentajiani ovat Johanna ja Minna Kontulainen. Parasta lajissa on kisat.
Olen Nuutti Greus, 14v. telinevoimistelija. Olen harrastanut yleisurheilua ja jalkapalloa. Harjoittelen viikossa 5kertaa 3 ja puoli tuntia ja 2 kertaa aamuharjoituksissa. Minua valmentavat Semir Daruish, Timo Holopainen, Sasha. Parasta lajissa on kaverit ja onnistumisen tunteet.

Olen Ida-Maria Tavast ja 15-vuotias. Lajini on TeamGym ja seurani Tampereen voimistelijat. Olen aiemmin harrastanut Sirkusta. Nykyään harjoitusmääräni on 12,5h/viikossa ja valmentajiani ovat: Perttu Kaipiainen, Santeri Marjamäki ja Katariina Suoniemi. Parasta lajissa on uuden oppiminen ja joukkue.

Nimeni on Tuuli Mörsky ja olen 13 vuotias. Harrastan joukkuevoimistelua Tapiolan voimistelijoissa 5 kertaa viikossa 3h kerrallaan. Joukkuettani valmentaa Katri Kukkola. Parasta voimistelussa on kisat, leirit ja onnistuminen.
Nimeni on Nilla Kaleva. Olen 11-vuotias ja harrastan telinevoimistelua Espoon Telinetaitureissa. Olen nuorempana harrastanut yleisurheilua. Treenaan kuusi kertaa viikossa 4-6 tuntia päivässä. Valmentajani ovat Maxim Podobed ja Ida Laakkonen, kasvattiseurani on Espoon Telinetaiturit. Parasta lajissa on uuden oppiminen ja onnistuminen.
Olen Emilia Kähkönen 14-vuotias joukkuevoimistelija Tapiolan Voimistelijoista. Olen harrastanut voimistelua 3 vuotiaasta saakka ja sen ohella yleisurheilua, jalkapalloa ja suunnistusta. Harjoitusmääräni on 17h viikossa ja olen Katri Kukkolan valmennuksessa. Kasvattiseurojani ovat Kuopion Naisvoimistelijat sekä Vihti-Gym. Parasta voimistelussa ovat joukkuekaverit, kehittyminen, kisat ja leirit.
Olen Lili Walta 15v Tampereen voimistelijoista. Harrastan trampoliinivoimistelua 5 kertaa viikossa 2,5 tuntia kerrallaan. Minua valmentaa Henna-Riina Nurmi. Olen aiemmin harrastanut 3 vuotta balettia. Parasta lajissa on kisaaminen ja varsinkin ulkomailla, kaverit ja uusien liikkeiden oppiminen.
Olen Anna Tuominen 15-vuotias joukkuevoimistelija Tapiolan Voimistelijoiden Team Loiste- joukkueesta. Harrastan voimistelua 17h viikossa ja valmentajani on Katri Kukkola. Parasta lajissa ovat uuden oppiminen, tavoitteiden saavuttaminen sekä kaverit.
Olen Iida Sainio 11v. Alahärmästä ja lajini on TeamGym. Seurani on Härmän siskot, jossa aloitin voimistelun 4-vuotiaana. Nykyään treenaan 4x viikossa 2 tuntia kerralla. Valmentajani ovat Tuija Risikko, Liisa Risikko ja Lotta Antila. Parasta lajissa on uuden oppiminen ja tietenkin minun ihana joukkueeni.
Olen Anni Back ja 14-vuotias joukkuevoimistelija Tapiolan Voimistelijoista. Minua valmentaa Katri Kukkola ja harjoitusmääräni on 17h viikossa. Olen harrastanut myös sirkuskoulua, jalkapalloa ja ratsastusta. Parasta lajissa ovat kaverit ja onnistuminen.
Olen Siiri Soininen, 12-vuotias kilpa-aerobicin harrastaja Turun Urheiluliitosta. Harrastan kuusi kertaa viikossa 1-2,5h kerralla ja valmentajina ovat Saija Salminen sekä Katja Valkama. Parasta lajissa ovat leirit, kisat ja kaverit.
Olen Elsa Walden, 16-vuotias Tampereen voimistelijoista. Lajini on trampoliinivoimistelu. Harrastan kahdeksan kertaa viikossa: 3 kertaa aamulla ja 5 illalla. Valmentajani on Henna-Riina Nurmi. Olen aiemmin harrastanut ratsastusta, hip hop-tanssia, telinevoimistelua ja taitoluistelua. Parasta trampoliinivoimistelussa on kilpaileminen, tärkeissä kilpailuissa onnistuminen, uuden oppiminen ja kaverit.
Olen Kaisa Seppälä 13-vuotias kilpa-aerobicin harrastaja Turun Urheiluliitosta. Harrastan 8 kertaa viikossa 1-2,5 tuntia kerralla Saija Salmisen ja Katja Valkaman valmennuksessa. Olen aiemmin harrastanut tanssia ja jalkapalloa. Parasta lajissa ovat monipuolisuus ja kaverit.
Olen Salla Savola, 13-vuotias. Harrastan joukkuevoimistelua Tanssi- ja voimistelu seura Illusionissa. Aiemmin olen harrastanut sählyä ja jumppaa. Harjoittelemme n. 15-20h viikossa. Päävalmentajani on Juuli Avikainen ja muut valmentajat ovat Ella Launonen, Noora Mäkelälammi, Emma Oikari. Kasvattiseurani on Vaajakosken kuohu. Parasta joukkuevoimistelussa on omien tavoitteiden saavuttaminen, kilpailut ja hyvä ja yhtenäinen joukkue.
Olen Nea Vainio 12-vuotias kilpa-aerobicin harrastaja Turun Urheiluliitosta. Olen aiemmin harrastanut joukkuevoimistelua. Tällä hetkellä harjoittelen 6 kertaa viikossa 1-12,5h kerralla. Valmentajina minulla toimivat Saija Salminen sekä Katja Valkama. Parasta lajissani ovat kilpailut ja lajin vauhdikkuus ja energisyys.
Olen Erika Luoto, 13v joukkuevoimistelija Espoosta. Edustan Tapiolan Voimistelijoita ja valmennuksestani vastaa Katri Kukkola. Harjoittelen 17h viikossa.
Olen Neea Sivill, 13-vuotta, TVS Illusionista. Harrastan joukkuevoimistelua ja olen aiemmin harrastanut suunnistusta ja tanssillista voimistelua. Harjoittelen 5 kertaa viikossa noin 3 tuntia kerrallaan. Minua valmentavat: Juuli Avikainen, Ella Launonen, Emma Oikari ja Noora Mäkelälammi. Aiemmin voimistelin Vaajakosken kuohussa. Parasta lajissa ovat kisat, ohjelman teko ja joukkuekaverit.
Olen Jenny Rasinkangas, 13v joukkuevoimistelija, Tapiolan voimistelijoista. Olen harrastanut pienenä temppukoulua ja balettia. Harjoittelen viisi kertaa viikossa. Olen aina ollut Tapiolan voimistelijoissa ja valmentajani on Katri Kukkola. Parasta lajissa on kaverit, uuden oppiminen ja kilpailut.
Olen Emmi Karppinen, 14v. joukkuevoimistelija Tapiolan voimistelijoista. Kasvattiseurani on Kirkkonummen Voimistelijat. Minua valmentaa Katri Kukkola ja harjoittelen 17h viikossa.
Olen Antti Varjolaakso 14-vuotias telinevoimistelija Voimisteluseura Helsingistä. Harrastan viisi kertaa viikossa 3,5-4h kerrallaan ja minua valmentavat Semir Daruish ja Sasha. Parasta lajissa on monipuolisuus ja kaverit
Nimeni on Sara Loikas. Olen 12 vuotias ja harrastan telinevoimistelua Espoon Telinetaitureissa. Olen nuorempana harrastanut uintia. Treenaan kuusi kertaa viikossa 4-6 tuntia päivässä. Valmentajani ovat Maxim Podobed ja Ida Laakkonen, kasvattiseurani on Espoon Telinetaiturit. Parasta lajissa on uusien liikkeiden kokeileminen.
Olen Lilli Rossi, 13-vuotias trampoliinivoimistelija Kirkkonummelta ja edustan Voimisteluseura Bounce Espoota. Aloitin telinevoimistelulla 3-vuotiaana Espoontelinetaitureissa, mutta 6-vuotiaana innostuin trampoliinivoimistelusta kesäleirillä. Trampoliinivoimistelun aloitin harrasteryhmässä ja kilpailemisen aloitin 8-vuotiaana. Olen myös harrastanut uintia ja partiota. Lajitreeniä minulla on viisi kertaa viikossa. Lajitreenin lisäksi lenkkeilen ja kuljen koulu-ja treenimatkat pyörällä. Kasvatti-ja nykyinen seurani on Bounce Espoo. Ensimmäiset valmentajani olivat Noora Malmström ja Sara Parpala. Nykyään minua valmentavat Marleena Malkki ja Pedro Beato. Parasta lajissa on se että se on monipuolista ja aina on varaa kehittyä.
Olen Viivi Kangas, 13v. joukkuevoimistelija TVS Illusionista. Olen harrastanut 5 vuotiaasta asti satujumppaa ja 7 vuotiaasta joukkuevoimistelua ja harrastusmäärä on noin 15-20h viikossa. Vastuuvalmentajani on Juuli Avikainen ja muut valmentajat ovat Ella Launonen, Noora Mäkelälammi ja Emma Oikari. Kasvattiseurani on Vaajakosken Kuohu (Feline). Parasta lajissa ovat kilpailut, omien tavoitteiden saavuttaminen sekä joukkuehenki.
Olen Emilia Ojala,12v. Seurani on Turun Pyrkivä ja lajini joukkuevoimistelu. Voimistelen joukkueessa Sanix Split. Olen harrastanut 3,5 v. joukkuevoimistelua ja aiemmin 3 v. telinevoimistelua samassa seurassa ja 4 v. balettia Turun Seudun Tanssioppilaitoksessa. Harjoitusmääräni on 5 x 3 tuntia/viikossa + viikonloppuleirit Valmentajiani ovat Johanna ja Minna Kontulainen. Parasta lajissa on oma joukkue, ympärillä rakkaat ja luotettavat joukkuekaverit.
Olen Sanni Hartman, 12-vuotias. Harrastan joukkuevoimistelua Tanssi- ja Voimisteluseura Illusionissa. Aikaisemmin olen harrastanut jalkapalloa, suunnistusta, yleisurheilua, hiihtoa ja jumppaa/voimistelua 3 vuotiaasta lähtien. Tällä hetkellä harjoittelemme 5-6 kertaa viikossa, noin 3 h kerrallaan. Valmentajina toimii Juuli Avikainen, Ella Launonen, Emma Oikari ja Noora Mäkelälammi Aikaisempi seurani oli Vaajakosken Kuohu. Parasta lajissa on kisat, ohjelma ja joukkue.
Created By
Liisa Lappalainen
Appreciate

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.