Loading

Baby Liten guide inför din fotografering

VILKEN "ÅLDER" ÄR BÄST FÖR EN BABYFOTOGRAFERING?

En bebisfotografering räknar jag från 4 månader till 13 månader. Det är viktigt att veta förutsättningarna då man vill få ut så mycket man kan utav fotograferingen med variation.

Vid 4 månader ligger på mage och det blir inte lika mkt variation mer än bilder ovan ifrån och när de ligger på mage. Här är det viktigt att de är stadiga i att kunna hålla upp huvudet ordentligt för att få den bästa förutsättningen för en fotografering.

Min rekommendation börjar vid 6-7 månader när bebis kan sitta men ännu inte kryper eller inte kryper så snabbt är en bra ålder. Här får man bilder lekandes med fötter, sittande bilder, liggandes på mage samt så är inte bebis så främmande än. Mamma och pappa kan vara nära men ändå lite ifrån. Med lekar som tittut och lite spännande rekvisita att sitta i så kan man få underbara bilder.

Vid 8-9 månader går det lite mer undan. Här kan man ha börjat bli lite mer främmande mot främlingar. Men här får man variation i att bebis kan stå lutad mot pall tex. Men nu kryper man oftast så att leka med fötterna på rygg är lite svårare att få till.

Vi 10-13 månader kryper man fort, går och springer. Det blir en svettigare fotografering men alltid lika rolig. Varje ålder har sin charm.

Vad kostar en babyfotografering?

Har man gjort en nyföddfotografering hos mig så bjuder jag på en babyfotografering hos mig då barnet är mellan 6-9 månader gammalt till ett värde av 950 kr. (Denna ska ha bokats i samband med nyföddfotograferingen.)

En babyfotografering kostar 950 kr. Det ingår inga bilder utan det är för själva fotograferingen endast. Bilder eller produkter gör man en efterbeställning på. Antingen köper man digitala högupplösta filer eller så köper man produkter på en bildvisning.

Vad för kläder ska man ha?

Jag rekommenderar 2 - max 3 ombyten under en baby fotografering.

Jag har en hel del vackra handsydda plagg just för baby från ålder 6-12 månader. Dessa får man lov att låna. Där finns även några speciella underbara stickade set som björn och kanin om man vill ha något speciellt. Jag har även massor med fina pannband till flickorna.

Vill man ha med egna kläder så rekommenderar jag att kika inne i mitt galleri på hemsidan och se vad andra har. Mjuka färger, inte helvitt och undvik för mörka färger. Är det helvit klänning så blir det fint om där är lite detaljer i struktur och tex spets. Jag rekommenderar även barfota före strumpor och skor. Finns inget sötare än små barntår.

Gärna kläder som visar lite av babyhullet. Dessa har jag till utlåns som bodys, rompers om man vill.

BAKGRUND VID BABYFOTOGRAFERING

Jag använder oftast en beige bakgrund med golv som ser ut som brädor eller enbart beige. Men man kan välja till lite mörkare bakgrund som min träbakgrund som ger mörkare underbara bilder. Eller vill man ha lite mer rusty feeling så kan man välja den rödbruna pappersbakgrunden. Man kan också ta några med den ljusare kombinerat med lite bilder från en mörkare. Detta ger en fin variation mot mörkare och ljust. Det blir mer vintage känsla och man bör tänka extra mkt på kläder i naturfärger för denna kombinationen. Detta bör nämnas vid bokning så jag kan planera.

Den ljusare bakgrunden (beige)

Får syskon och familj vara med?

Självklart får de det. Men jag börjar med babyfotograferingen och så avslutar vi med syskonbild och familj.

Created By
Fotograf Suzanna K
Appreciate

Credits:

Fotograf Suzanna K