Loading

Frantoio tini Edele olijfolie geboren in het lieflijke landschap van Abruzzo

Het verhaal begint in 1921 toen Antonio Tini de eerste Frantoio opende in het kleine district van de gemeente Castilenti in de prachtige heuvels van Abruzzo, 330 meter boven de zeespiegel. Antonio Tini introduceerde de eerste "moderne" pers, een molen die toen nog werd aangedreven door mens of dier.
"Trapp├ęto" betekent "pers" en gaf de plaats aan waar olijven werden geperst. In 1936 met de komst van de eerste kadastrale kaarten werd het gebied aangeduid als de "Trappeto Tini", waar de oliepers nog steeds staat. Antonio Tini had de basis gelegd voor een product van kwaliteit, traditie en innovatie, iets wat werd doorgegeven aan zijn nakomelingen.

Bijna een eeuw na de oprichting blijven Vincenzo en Carmine Tini geloven in de innovatie van extractiemethoden en in het verbeteren van de kwaliteit van de geproduceerde olie. Het persen van de olie is een ritueel dat elk jaar in de herfst wordt herhaald, het is een ontmoetingsplaats en gezelligheid waar meningen en emoties worden uitgewisseld in verband met de geboorte van de "nieuwe olie".

De vrouwen van de Tini-familie hebben door de jaren heen altijd een fundamentele rol gespeeld, nooit zoals nu, maar ze zijn een integraal onderdeel geweest van de productieketen.

Als laatste telg voegt Roberta met haar marketingvaardigheden een enorm prestige toe aan het bedrijf in termen van imago, promotie en marketing van de olie. Het avontuur van Frantoio Tini gaat verder ...

Alle verwerkte olijven worden geselecteerd binnen een straal van 15 km, vruchten van bomen die nooit verder dan 15 km hoeven te reizen en die op 375 m boven de zeespiegel worden geoogst.

Olie van inheemse olijvensoorten zoals de kostelijke Castiglionese.

Castilenti ligt in een prachtig gebied tussen grillige calanchi, wijngaarden en olijfboomgaarden en een half uur van de charmante badplaats Pineto en 18 minuten van het kunstdorp Atri.

Het stadje is gelegen in het hart van de Fino vallei in de provincie van Teramo.

Created By
Redactie Dolcevia
Appreciate

Credits:

Dolcevia.com

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.