Loading

Meandert(h)aal 25 september 2020

Komende dinsdag krijgt de Meander bezoek van drie collega's die een onderwijs-audit op de Meander gaan afnemen. Het behoort tot het kwaliteitszorgsysteem van onze stichting IKT om door een team deskundigen het onderwijs te laten observeren en te laten boordelen. Het betreft een intern onderzoek dat jaarlijks op alle scholen van onze stichting plaatsvindt. Het is een vorm van evaluatie en beoordeling waardoor we ons onderwijs verder kunnen verbeteren en ontwikkelen.

Aan alle groepen wordt een bezoek gebracht om een les te observeren, er vinden gesprekken plaats met het team en met het zorg-/ en directieteam. Het auditteam is gevraagd om de RIVM regels in acht te nemen en de aanvullende schoolregels uit te voeren om dit bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Tijdens de Kinderboekenweek® 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. We lezen spannende verhalen over ridders, verplaatsen ons in oorlogstijd en komen van alles te weten over de Oudheid. De kinderen hebben geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Ze kunnen de werelden uit het verleden verkennen door het lezen van boeken! Op De Meander wordt er ook veel gelezen door de kinderen. De schoolbibliotheek wordt dagelijks gebruikt. Het lezen van boeken verrijkt het leven. Tijdens de Kinderboekenweek staat het thema 'En toen.....' centraal in alle groepen. Het is een prachtig thema waarbij de fantasie van iedereen overuren maakt. Woensdagmorgen wordt de Kinderboekenweek gezamenlijk geopend op het plein. Dat wordt vast en zeker een sprong in de tijd.

Kind op maandag, week 40.

Thema: Zo gaan we het doen.

Hoe doe je iets wat je nog nooit gedaan hebt? Hoe leid je een volk, zoals Mozes? Hoe weet je hoe je je moet gedragen als er geen farao is om je dat te vertellen? Met de regels van God ben je regelrecht vrij om je eigen weg te kiezen.

Zo gaat het niet . Exodus 18 , God komt naar het volk. Exodus 19, Tien regels. Exodus 20.

Lieveheersbeestjesdag.

Vrijdagmorgen staan we stil bij de dag tegen zinloos geweld. In de groepen wordt er over de lieveheersbeestjesdag gesproken en na de pauze is er een soort levend Ganzenbord op het plein. Leerlingen uit verschillende groepen helpen elkaar bij het volbrengen van leuke opdrachten. Dit spel kun je niet alleen spelen. Je hebt de ander nodig en aan het eind is iedereen winnaar!

Agenda.

Gefeliciteerd.

Algemene informatie.

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van Emma Matthews Digital Content Production - "Black and White Desk Flat Lay" • Unknown - "蓝色, 快乐, 生日贺卡装饰, 生日, 生日贺卡, 生日快乐, 祝贺, 欢迎, 免版税, CC0, 公共领域 ..."